Σκόπια. Δέν τούς βγῆκε αὐτή τή φορά

former yugoslav republic of macedonia2 Σκόπια: η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη!Ἔχουν καταντήσει γελοῖοι οἱ Σκοπιανοί μέ τήν “πολιτική ” πού ἀκολουθοῦν. Μετά τό “ἑλληνομακεδονικό” λεξικό τό ἄγαλμα τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου (τίς τελευταίες ἡμέρες). Ἡ Ἑλληνική κυβέρνησις, βεβαίως, εἶναι, ὅπως γνωρίζουμε, σέ ὅλα τά ἐπίπεδα παντελῶς ἀνύπαρκτη. Εὐτυχῶς πού ὑπάρχει καί ἡ ἐνδιάμεση συμφωνία καί τούς ἠνάγκασε νά ἀναδιπλωθοῦν: 

Σκόπια: Ἡ μία γκάφα διαδέχεται τήν ἄλλη

Σε πανικό δείχνουν να είναι οι Σκοπιανοί από τα αρνητικά σχόλια, εντός και εκτός, που έχουν ξεσπάσει σχετικά με την τοποθέτηση των 3 αγαλμάτων σε Σκόπια και Μοναστήρι. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά τα δυσμενή σχόλια κυρίως από Ευρωπαίους αξιωματούχους, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι έσπευσε άρον άρον να μετονομάσει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε… “Έφιππο Πολεμιστή”.

Έπεσε λοιπόν γραμμή σε όλα τα Σκοπιανά ΜΜΕ να αναφέρονται στο γιγαντιαίο άγαλμα του Έλληνα στρατηλάτη ως “έφιππο πολεμιστή”. Έλα όμως που η γκάφα είχε ήδη γίνει.

Ἐτσι μπορεί στην Ουτρίνσκι Βέσνικ πριν μερικές ημέρες το δημοσίευμα για τον Μέγα Αλέξανδρο και τα γενέθλια του Νίμιτς να εξαφανίστηκε… μυστηριωδώς, όμως το ίδιο δεν συνέβηκε και με τα υπόλοιπα Σκοπιανά ΜΜΕ.

Λόγου χάρη, το γνωστό σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων, ΜΙΑ, έκανε το λάθος και μίλησε για Μ. Αλέξανδρο, πριν το γυρίσει στο… τσάμικο για τον “έφιππο πολεμιστή”.

ΜΙΑ, 14 Ιουνίου 2011

mia14june Σκόπια: η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη!

http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=84549318&lId=2&pmId=

Ενώ λίγες ημέρες αργότερα…

ΜΙΑ, 21 Ιουνίου 2001

mia21june Σκόπια: η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη!
http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=84716723&lId=2&pmId=13

Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, οι Σκοπιανοί σκέφτηκαν να επιδείξουν για μιά ακόμα φορά πόσο σέβονται τις υποχρεώσεις τους από την Ενδιάμεση Συμφωνία με την χώρα μας.

interimsun Σκόπια: η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη!

Στο Μοναστήρι τοποθέτησαν στο συντριβάνι μαζί με το άγαλμα του Φιλίππου Β΄ και τον Ελληνικό Ήλιο της Βεργίνας, παραβιάζοντας κατάφορα την Ενδιάμεση Συμφωνία.  Φυσικά αν περίμενε κάποιος από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην συνάντηση του με τον σκοπιανό ομόλογο του να τρίξει τα δόντια και να ξεφύγει από την λογική του “μη μου τους κύκλους τάραττε“, έπεσε πανηγυρικά έξω. Για μιά ακόμα φορά η Ελληνική πολιτική ηγεσία αποδείχτηκε εξαιρετικά.. λίγη.

philipsun Σκόπια: η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη!

ΥΓ. Φήμες που θέλουν και το άγαλμα του Φιλίππου στο Μοναστήρι να μετονομάζεται σε “Πατέρα του έφιππου πολεμιστή” κρίνονται ως ψευδείς και κακόβουλες.

Ἱστορία τῆς Μακεδονίας

(Visited 32 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Σκόπια. Δέν τούς βγῆκε αὐτή τή φορά

    • Σωστά, ἀλλὰ ἐκεῖνος, ὁ γείτων ἀπὸ τὸν ὁποῖον κλέβεις, ποῦ εὑρίσκεται καὶ τὶ κάμει; Διότι ὅπως λέγει καὶ ἡ παροιμία, “Τὸ φυλάξαι τ’ ἀγαθὰ χαλεπώτερον τοῦ κτήσασθαι”

Leave a Reply