ΝΥΝ ὑπὲρ ΠΑΝΤΩΝ ὁ ΑΓΩΝ!

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο… ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Η αφύπνιση των πολιτών περί της αλήθειας,  από πού δηλαδή πηγάζει το ενδιαφέρον της Ευρώπης για την …σωτηρία της Ελλάδος,  οδήγησε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο να ξεπεράσει τον εαυτό του και αυτή την φορά να μιλήσει για τανκς, για να …προστατεύσουν τις τράπεζες, ανταγωνιζόμενος ακόμη και τον παππού του Θ.Δ. Πάγκαλο στρατηγό και δικτάτορα. Προφανώς το αίμα νερό δεν γίνεται…

Ωστόσο οι σπασμωδικές αντιδράσεις της Κυβέρνησης για τον εγκλωβισμό των Βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο με την διαδικασία του κατεπείγοντος, αναδεικνύουν την μία και μόνη αλήθεια που επιμελώς έκρυβαν : Το διακύβευμα δεν είναι η σωτηρία της Ελλάδος, αλλά η σωτηρία της Ευρώπης και του Διεθνούς Τραπεζικού Συστήματος. Ιφιγένεια προς θυσία η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτήν την αλήθεια κατανοούν οι Έλληνες Βουλευτές και δεν θα καμφθούν από το νέο εκβιαστικό δίλημμα που θέτει η Κυβέρνηση περί εκλογών.

Ακόμη και αν πάμε σε εκλογές αυτοί που θα αντισταθούν στις πιέσεις των ξενόφερτων, θα είναι οι πρώτοι που θα εκλεγούν. Τον εαυτό τους λοιπόν φοβερίζουν όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους με Ελληνική συνείδηση Βουλευτές. Γιατί οι οπαδοί της καταστροφής της χώρας δεν θα επανεκλεγούν. Και έπεται συνέχεια…

Αύριο και μεθαύριο κρίνεται η τύχη της Ελλάδας. Είτε θα μείνει ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα και θα προσπαθήσει να βρει τον ορθό βηματισμό της, είτε θα γίνει αποικία δυναστών που βεβαίως ουδόλως ενδιαφέρονται γι’ αυτήν και τους Έλληνες παρά μόνον για τον πλούτο και τα εδάφη της.

Ξεχνούν όμως ότι ο σβέρκος του Έλληνα δε σηκώνει ζυγό. Το «ελατήριο» είναι έτοιμο να εκτονωθεί! 

Ακόμη και οι σκέψεις της ξενόφερτης παρέας να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο σε άλλη ώρα και όχι το βράδυ της Τετάρτης διαρρέει από τους ίδιους τους Βουλευτές. Ζητάνε την συνεχή παρουσία μας στην Πλατεία Συντάγματος. Για να μην ψηφίσουν ως κλέφτες την καταδίκη της χώρας. Ενάντια στο συμφέρον της. Ενάντια στην θέληση του Λαού.

Είναι ελπιδοφόρο ότι ακούγονται και Ελληνικές φωνές στη Βουλή. Από την Κυβερνητική πλειοψηφία.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε στέλνοντάς τους ως αντιπροσώπους μας στη Βουλή. Δικούς μας αντιπροσώπους, όχι αντιπροσώπους διεθνών λεσχών και τραπεζών.

Ελπίζουμε ότι θα φανούν Έλληνες. Ότι θα τιμήσουν την Δημοκρατία που θέλει το συμφέρον του Λαού πάνω από συμφέροντα, προσωπικές επιδιώξεις και την εξαργύρωση άνομων επιταγών προς ξένους δυνάστες.

Η ώρα έφτασε. Τώρα πλέον είναι «αυτοί» η «εμείς». Ελευθερία, ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση, ή μακρόχρονη κατοχή εξάρτηση και δυστυχία.

Δεν τους οφείλουμε τίποτα. Μας τα οφείλουν όλα. Τα  κλεμμένα της κατοχής, τα δανεικά και αγύριστα, τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς, την δημοκρατία τους, την Ελευθερία τους, την Φιλοσοφία τους, τις Επιστήμες τους, τον Πολιτισμό τους  ακόμη και την γλώσσα τους.

Κλείνοντας επαναλαμβάνω το μήνυμα που μας έστειλα οι απανταχού απόδημοι Έλληνες: ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ.

Ιωάννης Δέμος      

 

φωτογραφία ἀπό ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply