Ἡ Γερμανία μᾶς ὀφείλει, δὲν τῆς ὀφείλουμε!

ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Αμφικτύων 

(Η παρούσα μελέτη δεν συσχετίζεται με τη δημοσιονομική χρεωκοπία του Ελληνικού κράτους, ούτε προσπαθεί να βρει αποδιοπομπαίους τράγους για τη σπατάλη , κλοπή και κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος. Προσωπικά είμαι σφόδρα αντίθετος στην παρούσα κατάσταση και υπέρ της λιτότητας και Αυτάρκειας του ιδιωτικού και δημοσίου βίου. Αλλά άλλο η χρεωκοπία και άλλο οι οφειλές της Γερμανίας) (Ε(

Η Γερμανία οφείλει στο Ελληνικο Κράτος και στους Ελληνες πολίτες:

1/ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 1.000.000 ΨΥΧΩΝ ΤΟΥ Β! Π.Π, 2/ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ (ως η κάτωθι μελέτη Δαμιανού Βασιλειάδη) 

Η Δύση οφείλει στην Ελλάδα αστρονομικά ποσά(παλαιά και νέα), ήτοι:

ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΕΣΘΑΙ, ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ , ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ , ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ , ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ , ΤΕΧΝΕΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΑ κ.α. ΕΠΙΣΗΣ Η ΔΥΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΦΕΡΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΠΑΓΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ (ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΑΡΙΧΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ 1204, ΚΛΟΠΗ ΕΛΓΕΙΝΙΩΝ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 1821 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ( ΠΑΣΙΦΙΚΑ) ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ Α! & Β! Π.Π , ΚΑΤΟΧΗ 1941-44, ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ κ.α ) ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ. 

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η Γερμανία οφείλει να αποζημιώσει τον γράφοντα:

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΔΙΗΓΗΘΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ον Π.Π ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ . ΔΙΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ –Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ -ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, Ή ΕΖΗΜΙΩΘΗΣΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΨΥΧΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ(ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ, WALL STREET) ΠΟΥ ΑΠΕΚΟΜΙΣΑΝ ΜΥΘΩΔΗ ΠΟΣΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ. 

Η Γερμανία οφείλει να αποζημιώσει τους κάτωθι: 

ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ( ΚΑΝΔΑΝΟ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΔΙΣΤΟΜΟ κ.α ), ΤΟΥΣ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΒΟΛΕΑ, ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΙΣ ΝΗΟΠΟΜΠΕΣ, ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΙΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ , ΤΑ ΚΑΧΕΚΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ 40’ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΣΑΕΙ ΕΛΛΕΙΠΟΒΑΡΗ ΣΩΜΑΤΙΚΑ , ΑΛΛΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ) ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ , ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ κ.ο.κ.

Η Γερμανία χρωστάει στους Έλληνες:

ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΑ ΠΟΣΑ, ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ. ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΙΟ ΤΟΥΣ .ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΕΛΛΑΣ ΥΠΕΣΤΗ ΜΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ. . 

Η Γερμανία οφείλει στον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη-Αμφικτύωνα: 

ΜΙΑ ΧΑΜΜΕΝΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΣΑ ΚΙ’ ΑΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ . ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ε.α ΧΡΗΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,(ΗΡΩΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 1912-13, ΤΟΥ Α! Π.Π 1917, ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ 1922 κ.α) ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ «ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» ΕΜΕΙΝΑ 14 ΕΤΩΝ ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΡΠΑΓΗ ΚΑΙ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ .

Η Γερμανία οφείλει στον πατέρα μου Χρήστο Γεωρ. Κωνσταντινίδη: 

ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ . ΕΦΟΝΕΥΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΟ 1943 ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΚΕΙ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ , ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ , ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ :

1/ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥ 41 -42, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΠΑΓΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ AFRICA CORP. 

2/ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ .Ι

Η Γερμανία μου οφείλει την ορφάνεια, συνεπεία της εκτέλεσης του πατέρα μου:

ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤ. 1943 ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΣΤΑΘΗΚΕ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΒΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΑΨΑΝ ΕΤΚΑΙΡΩΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑ, ΔΙΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ ΣΕ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΕΣ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΤΑΦΟΥΣ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ(«1940-1950, Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ» σελ. 339-343, ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ , Εκδ. Σ.Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ). Ο ΓΡΑΦΩΝ ΗΤΟ ΤΟΤΕ 14 ΕΤΩΝ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΝΤΕ (5)ΑΔΕΛΦΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΡΦΑΝΙΣΘΕΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ .

Η Γερμανία οφείλει Αποζημίωση της Περιουσίας μας:

Η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ . 

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΚΡΥΦΑ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ. «1940-1950, Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ». 

Η Γερμανία μου οφείλει Αποζημίωση ένεκα : 

1/ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΘΕΝΤΟΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΠΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ 

2/ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ 14ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1943 . 

Η ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΟΡΦΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΆ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΡΚΑ. ΠΗΡΑΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΥΟ ΜΠΟΓΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΗΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΧΥΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟΣΤΑΣΙΟ. ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΣΑΜΕ ΕΚΕΙ . ΦΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ 2 ΜΠΌΓΟΥΣ ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΘΗΝΑ. ΕΚΕΙ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΠΕΙΝΑ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ , ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΔΕΙΝΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΝΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΕ ΠΟΛΥΤΟΜΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΝ ΤΑ ΡΩΤΑΣ, ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΝΩ. ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ΤΡΑΓΩΔΙΑ… ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ, ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑΡΙΞΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑ: «ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ »

Η Γερμανία μου οφείλει την καταστροφή της νεανικής μου ζωής:

Η ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΡΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ ΕΚΟΨΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΜΑΛΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ , ΠΑΙΔΕΙΑκ.α . ΕΚΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΡΙΝ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΜΕ ΚΑΧΕΚΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ, ΤΟ ΦΟΒΟ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΘΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΨΥΧΗ . ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ, ΔΕΝ ΕΡΩΤΕΥΘΗΚΑ, ΕΙΜΗ ΜΟΝΟΝ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΤΗ ΣΤΕΡΗΣΗ, ΤΗ ΛΥΠΗ, ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΨΩΜΙ. ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΗΝ ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ. ΝΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΤ!! 

Καταγγέλλω το Γερμανικό Στρατό για σκληρότητα σε τραυματισμένο παιδί, αλλά και τη σημερινή Γερμανία του 4ου Ράιχ και την Ελληνικη «Σοσιαλιστική» Κυβερνηση για την ίδια σκληρότητα 

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΚΑΘΙΣΑ ΣΤΟΝ ΠΙΣΩ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑ ΕΝΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΡΑΜ-ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΑΜΕ ΤΟΤΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ –ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ , ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ, OTI HTO ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ (MILITARY)- ΠΟΥ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΑΜΠΟΤΑΖ . ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΛΙΏΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΓΚΕΣΤΑΠΟ(ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ) ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΟΡΓΙΛΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ . ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ. ΕΙΧΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΘΕΙ , ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ: α/ Ή ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΩ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ β/ Ή ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΟΡΑ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΤΡΑΧΑΛΟ ΤΟΤΕ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ. ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΕΠΕΖΗΣΑ. ΣΥΡΘΗΚΑ ΑΙΜΌΦΥΡΤΟΣ ΣΤΟ ΡΕΙΘΡΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ . ΕΙΧΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑ . ΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΟΡΕΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ. ΜΕ ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΞΑΠΛΩΣΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ . ΑΝ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ , ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΛΥΤΡΩΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ. ΤΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑ. ΤΟ ΠΩΣ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ! 

Καταγγέλλω το Γερμανικό Στρατό για τα συλλογικά αντίποινα, πολιτική που εφαρμοζει και τώρα το 4ον Ράιχ με τα Μνημόνια:Κ

ΓΛΥΤΩΣΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ΤΟΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΟΤΑΝ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΚΑΤΩ ΑΙΓΑΛΕΩ(ΕΓΓΥΣ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ) ΤΟ 1943. 

Καταγγέλλω τη Γερμανική Διοίκηση διότι σκόρπισε την Πείνα, τις Αρρώστιες και το Θάνατο στον πληθυσμό της κατεχομένης Ελλάδος, όπως κάνει και σήμερα το 4ον Ράιχ με την οικονομική εξαθλίωση της κατεχομένης με τα Μνημόνια Ελλάδος

Η ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΓΙΑ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΙΦΟ (ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΙΡΕΣ) ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑ ΣΤΑΓΑΛΙΑ Ή ΛΙΓΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ. 

Η Γερμανία μου οφείλει την κατεστραμένη παιδική αθωότητα , όπως κάνει και σήμερα με τα αγανακτισμένα παιδιά της Ελλάδος 

ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΝΕΟΣ ΜΕΤΑΒΛΗΘΗΚΑ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟ , ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΗΞΕΙ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ. ΤΟΤΕ ΖΟΥΣΑΜΕ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΗΤΟ ΑΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ-ΧΡΟΝΟ ΦΑΝΤΑΖΕ ΜΕ ΑΠΕΙΡΟΤΗΤΑ. ΕΖΗΣΑΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΜΙΣΗΣΑ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΡΟΣ ΤΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ; 

Η Γερμανία οφείλει στην ηρωική μητέρα μου και στα αδέλφια μου:

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΧΗΡΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ-ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΟΡΦΑΝΑ -ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΥΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ. ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΘΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΕΦΥΓΕ ΝΕΩΤΑΤΗ .ΕΠΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΦΕΡΑΝ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΔΙΟΤΙ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ -ΤΟΤΕ ΤΡΙΩΝ (3) ΕΤΩΝ – ΕΒΟΣΚΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΣΑΝ ΑΡΝΑΚΙ , ΔΙΟΤΙ ΕΛΛΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ. 

Οι Έλληνες δείξαμε επιείκεια-Οι Γερμανοί Οχι

ΩΣΤΟΣΟ ΟΥΔΕΝ ΜΙΣΟΣ ΔΙΑΤΗΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ . ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΤΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΗΓΗΘΩ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΠΩΣ ΕΠΗΛΘΕ ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ. ΤΟ 1950 ΝΕΑΡΟΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΩΝ ΚΑΤΕΡΧΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΥΠΕ ΕΠΙΒΙΒΑΣΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ .ΗΤΑΝ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΡΟΥΧΑ. ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟΣ. ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΗΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΗΝΤΗΣΕ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΑ. ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΜΕ ΚΥΡΙΕΥΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΜΟΚ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΟΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΙΧΕ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ. ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΝΙΞΩ. ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΗΚΑ ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ . ΤΟΝ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ. ΤΟΤΕ ΚΑΠΩΣ ΣΥΝΗΛΘΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. ΤΟΤΕ ΜΑΛΑΚΩΣΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΠΙΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΑΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΧΑΝ, 

Το Παράδειγμα του Γιόχαν : 

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΧΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. 

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ , ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ ή ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΙ’ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΑΓΡΙΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ-ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ- ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟΝ. ΤΟΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟ Ή ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΟ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΝ Ή ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ’ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Albrecht Ritschl(όρα άρθρο του κατωτερω) 

Οι Γερμανοί τότε συνεργάζονταν με προδότες, δωσίλογους, καθάρματα , μαυραγορίτες, κουκουλοφόρους και καταδότες, όπως και τώρα με τα ληστρικά καθεστώτα των Γιωργάκηδων, των μιζαδόρων , των κλεφτών και των απατεώνων. 

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ: ΤΩΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΡΑΛΛΗ , ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ;;

ΜΗΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ; ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΟΥ 4ου ΡΑΙΧ , ΔΙΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΠΕΙΝΑ, Η ΣΤΕΡΗΣΗ, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ, Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ κ.α;

Οι οφειλές της Γερμανίας απαράγραπτες και συνεχώς ανεβαίνουν

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ( 4ον ΡΑΙΧ) ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΤΟ ΦΡΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΚΟΥΡΕΥΘΟΥΝ» ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΤΕ ΠΟΤ

Δεν πρέπει να υπάρξειΈλληνας που να λησμονήσει τη Γενοκτονία 1.000.000 ψυχών και το Χρέος: 

ΑΦΗΝΩ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 1.000.000 ΨΥΧΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 1941-45.ΝΑ . ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΚΡΙΑ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ. . ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΌΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΗΤΟ ΑΠΟΤΟΚΟΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. 

ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ. ΑΝ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΗΣΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ. 

Το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι Ηθικό και Νομικό-Της Ελλάδος τοκογλυφικό και παράνομο.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΙΜΗ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ . ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΙΛΕΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ , ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ , ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ , ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΣΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ. 

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΔΕΛΤΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ , ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ . 

Κάλλιο τωρα παρά αργότερα- Θα πληρώσει πολλαπλάσιαΑ

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ) . ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΔΡΙΜΥΤΕΡΕΣ , ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. 

ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ.

Σήμερα το 4ον Ράιχ λεηλατεί και πάλι την Ελλάδα

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΔΙΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟ. ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΟΓΚΟΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΞΕΡΝΑΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ, ΕΠΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ . ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΕΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. 

ΕΕΠΙΛΟΓΟΣ

ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟ 1.000.000 ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ 

ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ !! 

Υ.Γ Τέλος να επισημάνω τους πρωταγωνιστές για την καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων: 1/ του αειμνήστου δικηγόρου Ιωάννη Σταμούλη, 2/του δικηγόρου Ευάγγελου Μαχαίρα , 3/ του ήρωα της Αντίστασης Μανώλη Γλέζου και 4/ της δικηγόρου Κέλλυ Σταμούλη . 

*ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει: ο Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

(Δημοσιεύθηκε από βιβλιοπωλείο “χωρίς όνομα” στο Απριλίου 7, 2010) Αθήνα, 5.4.2010 

Επειδή υπάρχει μεγάλη σύγχυση και παραπληροφόρηση, σχετικά με το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, θέλουμε υπεύθυνα να ενημερώσουμε συνοπτικά την ελληνική κοινή γνώμη και τους αρμόδιους φορείς, για το κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα. 

Η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα: 

1. Επανορθώσεις 7,1 δισεκ. Δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938

Οι επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της κατοχής, δηλαδή προς το Δημόσιο, ύψους 7,1 δισεκ. Δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας υπολογίζονται έως τις … στο ποσό των 108,43 δισεκ. ευρώ, χωρίς τους νόμιμους τόκους (με το ελάχιστο επιτόκιο του 3% σε τιμές του 1938 υπερβαίνουν σήμερα το 1 τρις ευρώ, τρεις φορές περίπου πάνω από το δημόσιο χρέος).

2. Το Κατοχικό Δάνειο, ύψους 3,5 δισεκ. Δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938). 

Το κατοχικό δάνειο είναι το μισό περίπου του ανωτέρω ποσού των 7,1 δισεκ. Δολαρίων. Ανέρχεται σήμερα σε περίπου 60 δισεκ. ευρώ, χωρίς τους νόμιμους τόκους.

Το δάνειο αυτό, που υπολογίζεται κάθε χρόνο τόσο από την τράπεζα της Ελλάδας, όσο και από την γερμανική κρατική τράπεζα, προκάλεσε καθοριστικά την πείνα και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς απ’ αυτήν. Το δάνειο της κατοχής, πρέπει να τονίσουμε, το δώσαμε με αίμα!

Και τα δύο αυτά ποσά δεν έχουν παραγραφεί, ούτε μπορούν να παραγραφούν,

Γιατί είναι αναγνωρισμένες οφειλές με διεθνείς συμφωνίες και διεθνείς συμβάσεις.

Αρκεί να τα ζητήσει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Γιατί, αν τα ζητούσε και η γερμανική κυβέρνηση αρνιόταν να τα καταβάλει, θα μπορούσε η όποια ελληνική κυβέρνηση να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια και αναμφισβήτητα να δικαιωθεί και να τα πάρει.

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τα διεκδίκησε με αυτή τη διαδικασία. Κατά καιρούς τέθηκε το θέμα ακόμη και με ρηματική νότα, αλλά το θέμα έμεινε εκεί, μετά την άρνηση των γερμανικών κυβερνήσεων, με απαράδεκτα προσχήματα.

Η άρνηση τις γερμανικής κυβέρνησης εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Ένας στον οποίο οφείλεται κυρίως η παραπληροφόρηση είναι ο ισχυρισμός της Γερμανίας ότι έχει δώσει στην Ελλάδα, στις 21 Σεπτεμβρίου 1961 115 εκατομμύρια μάρκα, με τα οποία ξόφλησε τις υποχρεώσεις της. Στη συναλλαγή που έγινε τότε για την απελευθέρωση του εγκληματία πολέμου Μέρτεν, υπογράφηκε πραγματικά σύμβαση, που σε υποσημείωση όμως φέρει την υπογραφή του τότε πρέσβη της Ελλάδας στη Βόννη, όπου τονίζεται ρητώς ότι μ’ αυτά τα χρήματα, που βασικά δεν προορίζονταν για τα θύματα, αλλά για άλλες κατηγορίες θυμάτων, δεν εξοφλούνται οι υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Β. 

1. Οι αποζημιώσεις τω θυμάτων (89 Ολοκαυτώματα, 56.225 νεκροί ενδεικτικά).

Μία περίπτωση αφορά και τα θύματα του Διστόμου, που η αποζημίωσή τους ανέρχεται σήμερα περίπου στο ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του Αρίου Πάγου, που αναίρεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σημίτη, αλλά επικύρωσε η απόφαση του αντίστοιχου Αρίου Πάγου (Corte Suprema di Cassαzione) της Ιταλίας το 2008. 

Η τελεσίδικη απόφαση για τις διεκδικήσεις των θυμάτων και αυτής του Διστόμου εκκρεμεί στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, κατόπιν αγωγής της Γερμανικής Κυβέρνησης για αναίρεση της απόφασης του Αρίου Πάγου της Ιταλίας, λόγω ετεροδικίας.[2] 

2. Οι αρχαιολογικοί θησαυροί,

Αυτοί διαρπάγησαν από τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και από παράνομες ανασκαφές και δεν έχουν επιστραφεί ως όφειλαν.

Το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί:

Από το 1996 που ιδρύθηκε, δίνει ένα συνεπή αγώνα για το εθνικό αυτό ζήτημα.

ü Απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να πράξει το ιστορικό τους χρέος και να διεκδικήσει, επιτέλους, τους οφειλές τους Γερμανίας τους την Ελλάδα. Όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας αυτό το καθήκον.

ü Απαιτεί από τη γερμανική κυβέρνηση να πάψει να υπεκφεύγει, διαδίδοντας ψευδώς ότι τάχα έχει πληρώσει στο παρελθόν ή ότι δεν οφείλει τίποτα.

ü Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει αποζημιωθεί από τη Γερμανία, ενώ τους οι τους χώρες έχουν αποζημιωθεί!

ü Τους, η αλήθεια είναι ότι οι τους δύο χώρες τους τριπλής κατοχής τους χώρας τους κατά την περίοδο 1941-1945 (δηλ. η Ιταλία και η Βουλγαρία), που εξαιτίας της ναζιστικής Γερμανίας εισέβαλαν στην Ελλάδα, τους έχουν αποζημιώσει και μόνο η Γερμανία αρνείται (αυτοεξαιρείται) να καταβάλει τους απαιτούμενες οφειλές. Όμως είναι επίσης αλήθεια ότι καμία γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανταποκριθεί, αν δεν απαιτήσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις αυτό που πρέπει.

Δεν έχουμε κάτι εναντίον του γερμανικού λαού. Αντίθετα βρίσκουμε πολύτιμους συμπαραστάτες γερμανούς δημοκράτες και αντιφασίστες, που κατανοούν κι αυτοί ότι η καταβολή των αποζημιώσεων τους την Ελλάδα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να γυρίσει οριστικά η μαύρη σελίδα του ναζισμού και να προχωρήσουμε μπροστά σ’ ένα κοινό δημοκρατικό ευρωπαϊκό μέλλον, με σεβασμό τους θεμελιώδεις αξίες του ανθρώπου, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά. 

Την ευθύνη – για να αποδώσουμε τα του καίσαρος το καίσαρι – φέρουν ακέραια και αναλογικά οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, τα ελληνικά κόμματα και οι Έλληνες πολίτες, που δεν πίεσαν τις κυβερνήσεις να πράξουν το χρέος τους, για το τεράστιο αυτό εθνικό θέμα και όχι μόνο.

Η λέξη κλειδί που ερμηνεύει το φαινόμενο: Η υποτέλεια των ελληνικών κυβερνήσεων, κομμάτων και ελλήνων πολιτών.

Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Παρ’ όλα αυτά ο αγώνας μας συνεχίζεται έως την τελική του δικαίωση.

[1] Ο Δαμιανός Βασιλειάδης είναι μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου, υπεύθυνος για τη Γερμανία. 

[2] Βάσει της αρχής της ετεροδικίας, που ζητά η γερμανική κυβέρνηση με την αγωγή της εναντίον του ιταλικού Αρίου Πάγου, κανένας πολίτης και κανένα κράτος δεν μπορεί να ασκήσει αγωγή εναντίον του γερμανικού κράτους. Η γερμανική κυβέρνηση φέρει ως επιχείρημα ότι δεν υπήρξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά την κατοχή, αλλά εγκλήματα στα πλαίσια πολεμικών επιχειρήσεων.

Αυτή η καταχώριση έγινε στις Απριλίου 7, 2010 στο 9:48 μμ υπό Ιστορία. Με ετικέτα: ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις αποκρίσεις σε αυτή την καταχώριση μέσω RSS 2.0 ροή. Μπορείτε αφήστε μια απάντηση, ή trackback από τον δικό σας ιστότοπο.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Albrecht Ritschl,

Spiegel: Η Γερμανία “βασίλισσα” των χρεών του 20ου αιώνα (Το άρθρο των ημερών στο www.epoky.org )

Γράφει η Σοφία Κατσαρέλη 

“Πραγματικά ασήμαντα” χαρακτήρισε τα σημερινά ελληνικά προβλήματα σε σύγκριση με τη γερμανική αθέτηση πληρωμών χρέους τη δεκαετία του 1930, ο Ιστορικός Οικονομίας, Albrecht Ritschl, χρίζοντας τη Γερμανία “βασίλισσα των χρεών”. “Υπολογίζοντας με βάση το ποσό των ζημιών, σε σχέση με τις οικονομικές επιδόσεις, η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος παραβάτης χρέους του 20ου αιώνα”, είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το Βερολίνο για αδικαιολόγητα αδιάλλακτη στάση απέναντι στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο κ. Ritschl υπογράμμισε, ότι κατά τον 20 αιώνα, η Γερμανία ήταν υπεύθυνη για τις μεγαλύτερες εθνικές χρεωκοπίες της πρόσφατης ιστορίας. 

“Είναι μόνο χάρη στις ΗΠΑ, που θυσίασε τεράστια ποσά χρημάτων μετά από αμφότερους τους πολέμους, τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που η Γερμανία είναι σήμερα οικονομικά σταθερή και κρατάει τα σκήπτρα του επικεφαλής της Ευρώπης. Αυτό το γεγονός, δυστυχώς, συχνά μοιάζει να ξεχνιέται”.

Αφηγούμενος τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο κ Ritschl είπε: 

“Από το 1924 μέχρι το 1929, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης έζησε με πίστωση ενώ μέχρι που δανείστηκε τα χρήματα που χρειαζόταν τις αποζημιώσεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου από την Αμερική. Αυτή η πιστωτική πυραμίδα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931. Τα χρήματα εξαφανίστηκαν, η ζημία για τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τεράστια και η επίδραση στην παγκόσμια οικονομία ήταν καταστροφική”.

“Αμέσως μετά όμως, η Αμερική έλαβε άμεσα μέτρα για να εξασφαλίσει δεν θα υπάρξει επανάληψη των απαιτήσεων για υψηλές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Με λίγες μόνο εξαιρέσεις, όλες αυτές οι απαιτήσεις τέθηκαν στο περιθώριο μέχρι την μελλοντική επανένωση της Γερμανίας. Για τη Γερμανία, αυτή ήταν μια σωτήρια χειρονομία, και αποτέλεσε την πραγματική οικονομική βάση του Wirtschaftswunder, ή αλλιώς του οικονομικού θαύματος (που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950).

Αυτό σήμαινε ωστόσο ότι και τα θύματα της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη έπρεπε, επίσης, να παραιτηθούν από τις αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων”.

Εξηγώντας πόσες φορές κατά το παρελθόν, έχει γίνει αφερέγγυα η Γερμανία, είπε:

“Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα μόνο, ωστόσο, αυτό έγινε τουλάχιστον τρεις φορές. Μετά την πρώτη αθέτηση πληρωμών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε γερμανικό «κούρεμα» το 1953, μειώνοντας το πρόβλημα του χρέους της σε σχεδόν τίποτα. 

Η Γερμανία έχει σε πολύ καλή θέση από τότε, ακόμη και όταν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα βάρη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τις συνέπειες της γερμανικής κατοχής. Επιπλέον, η Γερμανία είχε ακόμα μια περίοδο μη πληρωμής το 1990”.

“Μετά το 1990 δεν κατέβαλε καμία αποζημίωση. Ούτε και στους Έλληνες”

“Ο τότε καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, αρνήθηκε να εφαρμοστούν αλλαγές στη Συνθήκη του Λονδίνου για τα γερμανικά εξωτερικά χρέη του 1953. Σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης, σε περίπτωση επανένωσης, το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα ρυθμιζόταν εκ νέου. Η μόνη απαίτηση ήταν ένα μικρό ποσό που είχε απομείνει να καταβληθεί, αλλά μιλάμε για ελάχιστα ποσά εδώ”, είπε. 

“Με την εξαίρεση της αποζημίωσης που καταβλήθηκε σε όσους εξαναγκάστηκαν σε εργασία, η Γερμανία δεν κατέβαλε καμία αποζημίωση μετά το 1990 – και δεν αποπλήρωσε ούτε τα δάνεια και το κόστος της κατοχής στο οποίο εξανάγκασε τις χώρες που είχε καταλάβει κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτε και στους Έλληνες τα κατέβαλε”. 

“Εξωπραγματικό το ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν ποτέ να αποπληρώσουν τα χρέη μόνοι τους”

“Όσοι δεν είναι σε θέση να το κάνουν αυτό, θεωρούνται άφραγκοι. Τώρα πλέον αναγκαίο να καθορίσουν το πόσο υψηλό είναι το ποσοστό αποτυχίας των κρατικών ομολόγων, και πόσα χρήματα των πιστωτών της χώρας πρέπει να θυσιαστούν. Είναι πρωτίστως θέμα εξεύρεσης χρηματοδότη”, προσέθεσε, με τον συντάκτη του άρθρου να προσθέτει, πως “ο μεγαλύτερος χρηματοδότης θα είναι φυσικά η Γερμανία”.

“Η Γερμανία ανέκαμψε λόγω παύσης καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων”

“Έτσι φαίνεται αλλά είμαστε επίσης εξαιρετικά αμελείς – και η βιομηχανία μας των εξαγωγών ανθεί από παραγγελίες. Το ανθελληνικό αίσθημα που είναι διάχυτο σε πολλά γερμανικά ΜΜΕ είναι άκρως επικίνδυνο. Και βρισκόμαστε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: η γερμανική ανάκαμψη έγινε εφικτή μόνο μέσω της άρνησης πληρωμής των εκτεταμένων χρεών και της παύσης της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων στα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”. 

“Κανείς δεν ξεχνάει ότι η Γερμανία οφείλει την ευημερία της σε άλλα έθνη”

“Κατά τον 20ο αιώνα, η Γερμανία ξεκίνησε δύο παγκόσμιους πολέμους, δεύτερος από τους οποίους διεξήχθη ως ένας πόλεμος αφανισμού και εξόντωσης, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε στους εχθρούς της επανορθώσεις πλήρως ή σε μεγάλο βαθμό. Κανείς στην Ελλάδα δεν έχει ξεχάσει ότι η Γερμανία οφείλει την οικονομική ευημερία της στη χάρη των άλλων εθνών”, τόνισε, υπογραμμίζοντας πως εάν οι Έλληνες αλλάξουν στάση, μπορεί να εγείρουν παλιές αξιώσεις για αποζημιώσεις, καθώς και από άλλα ευρωπαϊκά κράτη. 

“Και αν η Γερμανία βρισκόταν σε θέση να πρέπει να τους ικανοποιήσει όλους, τότε θα καταλήγαμε όλοι καθαριστές. Σε σύγκριση με αυτό, μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες για το ότι η Ελλάδα αναδιοργανώνεται επιεικώς με δικά μας έξοδα. Εάν θελήσουμε να ακολουθήσουμε την εδώ κοινή γνώμη με τη φτηνή προπαγάνδα της και την άρνηση πληρωμής, τότε εν τέλει οι παλιοί λογαριασμοί θα παρουσιαστούν μπροστά μας ξανά”.

Τέλος, ερωτηθείς για το ποια είναι η καλύτερη λύση για τους Έλληνες, ο κ. Ritschl υπογράμμισε, πως “οι γερμανικές πτωχεύσεις κατά τον τελευταίο αιώνα δείχνουν, ότι το λογικό πράγμα που πρέπει να γίνει τώρα, θα ήταν μια πραγματική μείωση του χρέους. 

Όποιος έχει δανείσει χρήματα στην Ελλάδα θα πρέπει στη συνέχεια να παραιτηθεί από ένα σημαντικό μέρος της τιμής που του οφείλεται. Ορισμένες τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να το αντιμετωπίσουν αυτό, οπότε θα πρέπει να υπάρξει νέα πακέτα ενίσχυσής τους. Για τη Γερμανία, αυτό θα μπορούσε να είναι ακριβό, αλλά θα πρέπει να πληρώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τουλάχιστον η Ελλάδα θα έχει τότε την ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή”.

ΤΕΛΟΣ 

01/7/2011, 

*Αμφικτύων είναι ο υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης, Συγγραφεύς, 

μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

Σημείωσις:

Σὲ ὅλους μας κάτι ὀφείλει ἡ Γερμανία. Στὴν δική μου οἰκογένεια, ὅπως καὶ σὲ τόσες ἄλλες, ὀφείλει τοὐλάχιστον μία συγγνώμη. Τοὐλάχιστον. Τὰ χρέη της πλέον θὰ τὰ πληρώσῃ πρὸς τοὺς Ἕλληνες, θέλει δὲν θέλει. Τὸ ἠθικὸν μέρος ὅμως ὀφείλει τώρα νὰ τὸ ἀποκαταστήσῃ.

Δὲν θὰ μιλήσω γιὰ τοὺς νεκρούς μας. Ὅλοι κάποιον ἔχουμε ἄλλως τε νὰ θρηνήσουμε. Θὰ μιλήσω γιὰ τοὺς ζωντανούς μας. 

Ὁ θεῖος μου, 7 ἐτῶν παιδί τότε, πεινασμένο, ἔκλεψε ἕνα καρβέλι ψωμί. Γιὰ νὰ φάῃ. Ὁ φρουρὸς τὸν κτύπησε μὲ τὸν ὑποκόπανο στὸν αὐχένα. Κατάφερε καὶ σηκώθηκε. Ἔζησε. Ἀλλὰ πῶς; Σήμερα, μετὰ ἀπὸ δεκάδες ἐγχειρήσεις, ἐξακολουθεῖ νὰ ζῇ στὰ ὅρια τῆς φτώχιας καὶ τῆς ἀνικανότητος. Κι ὅλα αὐτὰ διότι οἱ Γερμανοὶ τοῦ στέρησαν τὴν τροφή, τὴν ἀνεξαρτησία καὶ τὸ δικαίωμα τοῦ βιοπορίζεσθαι. Τέτοιοι εἶναι. Καὶ ἔφθασε ἡ στιγμὴ νὰ πληρώσουν ἐπὶ τέλους.

Φιλονόη.

Τὸ κείμενον μετεφέρθη ἀκριβῶς ὅπως ἦταν στὴν σελίδα τοῦ στρατηγοῦ. 

φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply