Ἀνίκανοι, ἀνεύθυνοι, τώρα καὶ δολοφόνοι.

Καὶ λίγα γράφει ἡ Φανούλα. Πολύ λίγα. Δυστυχῶς, κάποιοι προσκυνοῦν τόσα βαθιά, ποὺ οὐρανὸ καθαρὸ δὲν μποροῦν νὰ βλέπουν πλέον. Πολὺ περισσότερο συνείδησι καὶ εὐθιξία. Ἢ ἦθος καὶ ἐντιμότητα. 

Κλαῖμε ἀκόμη μίαν φορά ἀθῶα θύματα. Κλαῖμε ἀκόμη μίαν φορὰ γιὰ τὶς ἐπιλογές μας. Κλαῖμε ἀκόμη μίαν φορὰ γιὰ τὰ ἐγκλήματα.

Φιλονόη.

ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…


Η νέα τραγωδία στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης επισφράγισε με αιματηρό ΚΟΚΚΙΝΟ το φάκελο αυτής της κυβέρνησης των ανίκανων, επικίνδυνων τώρα και δολοφόνων.

Οτι και να λεχθεί για πολιτικές παραμέτρους και για δολιοφθορά, ένα είναι το κρατούμενο:  Ένοχοι για την τραγωδία είναι οι κυβερνώντες. Και δολιοφθορά να ευθύνεται, πάλιν οι ίδιοι φταίνε γιατί έδωσαν την αφορμή με την εγκληματική τους ανευθυνότητα. Ευθύνονται δίχως περιστροφές ή οποιεσδήποτε δικαιολογίες οι  ανίκανοι και επικίνδυνοι χειρισμοί  της κυβέρνησης Χριστόφια. Οι οποίοι αντανακλούν άρδην και στον εξίσου επικίνδυνο  χειρισμό του, στο  κυπριακό και τη ¨λύση» του…

Η ευθύνη ολόκληρη είναι μάλιστα και συλλογική. Της κυβέρνησης, του υπουργικού συμβουλίου της, αλλά και της επιτροπής Άμυνας της Βουλής και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. ΄Ολοι πάνε πακέτο. Δεν εξαιρείται κανένας πλέον. ΄Ολοι ευθύνονται από το 2009. Όταν  η κυπριακή κυβέρνηση δέχθηκε ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ να αποθηκεύσει αυτά τα ΞΕΝΑ πυρομαχικά  που προορίζονταν για τη Συρία, ποίες ήσαν οι αντιδράσεις όλων αυτών των εμπλεκομένων, και τι έκαναν για να μην φθάσουμε στο αιματηρό αυτό σημείο; Πόσες φορές συζητήθηκε το θέμα αυτό στη Βουλή, πότε έθεσαν θέμα αχρήστευσης των ή εξαγωγής των σε άλλη χώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας, γιατί δεν καταγγέλθηκε από το 2009 μέχρι τις 11 Ιουλίου 2011 η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης στο να ξεφορτωθεί τον άμεσο  αυτό κίνδυνο από το έδαφός της; Τι γύρευαν όλα αυτά στη Κύπρο;

Από την έκθεση της Γ. Ελεγκτού:  «Το ΓΕΕΦ σε επιστολές του προς το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει τις ανησυχίες του ως προς τη διάθεση, επί καθημερινής βάσης, αριθμού στελεχών και οπλιτών για τη φύλαξη του φορτίου, οι οποίοι απαλλάσσονται από τα λοιπά τους καθήκοντα, την αποθήκευση του φορτίου σε υπαίθρια στοιβάδα, όπου εγκυμονούν κίνδυνοι πλήρους αλλοίωσης και καταστροφής του καθώς και ως προς το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του φορτίου αποτελείται από πυρίτιδα διαφόρων ειδών των οποίων η σύνθεση και η αντίδραση τους σε ψηλές θερμοκρασίες είναι άγνωστη.»

Το ΓΕΕΦ ανέφερε τις ανησυχίες του αλλά όταν έβλεπε ότι ο Υπουργός Άμυνας αδιαφορούσε,  όφειλε να προέβαινε σε δημόσια καταγγελία. Δεν το έκανε.
Γιατί δεν τα ξεφορτώθηκε η κυβέρνηση δεχόμενη τη βοήθεια που της πρόσφεραν ξένες χώρες, που έχουν και τη πείρα και το εκπαιδευμένο προσωπικό και τα μέσα να τα αχρήστευε προ πολλού; Και να μην της πρότειναν όφειλε η ίδια να το ζητούσε  για την ασφάλεια της χώρας και των ανθρώπων της. Δεν το έκανε. Τουναντίον,  αλαζονικά αδιαφόρησαν όλοι. Εγκληματικά αμέλησαν όλοι. Πεισματικά αρνήθηκαν  για να μην ενοχλήσουν τις σχέσεις τους με τους φίλους τους Σύριους Άραβες (που μετέφερε ρωσικό πλοίο με κυπριακή σημαία!) σε σημείο που έκαναν κρανίου τόπο μια από τις πλέον σημαντικές ενεργειακές περιοχές της χώρας. Κατέστρεψαν ένα παραγωγικό σταθμό θέτοντας σε κίνδυνο όλες τις υπηρεσίες της χώρας και το λυπηρότερο ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ με την ανικανότητα τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ομαδικό χαρακίρι θα έπρεπε να κάνουν όλοι από την Πλατεία Ελευθερία όχι να διατηρούν ακόμα τις καρέκλες τους όταν με την εγκληματική τους ανεπάρκεια τροφοδότησαν τους Τούρκους με ότι καλύτερο…

Περισσεύει σε καμιά οικογένεια κανένα παιδί ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;   Περισσεύουν σε καμία οικογένεια οι πυροσβέστες που έτρεξαν να σβήσουν τις φωτιές που προκάλεσαν η ανικανότητα, ανευθυνότητα και εγκληματική αδιαφορία τους;

Δεν πρέπει να επιτραπεί ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ αν τολμήσουν να παρευρεθούν ή να μιλήσουν σε ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ θύματος του εγκλήματός των. ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ είναι και έτσι πρέπει να  μείνουν στην ιστορία.

Φανούλα Αργυρού

Λονδίνο, 11.7.2011

ἀπὸ τὰ νέα 

(Visited 24 times, 1 visits today)
Leave a Reply