Κόραξ κοράκου μάτι δὲν βγάζει!

Λείπει ὁ GAP διότι «ἀγωνίζεται γιὰ τὸ Ἑλλαδοξεφτιλιστάν» καὶ οἱ ποντικοὶ χορεύουν!!! 

«Οχι» σε γνωμοδοτικό συμβούλιο για Μαρκογιαννάκη – Αλογοσκούφη 

Απορρίφθηκε η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση γνωμοδοτικού συμβουλίου για τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Η Ολομέλεια με της Βουλής με μυστική ψηφοφορία δεν ενέκρινε τη συγκρότηση τριμελούς γνωμοδοτικού συμβουλίου εισαγγελέων, το οποίο θα αξιολογούσε τη βασιμότητα των κατηγοριών (απιστία σε βάρος του Δημοσίου) που έχουν απαγγελθεί με την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά των πρώην υπουργών της ΝΔ για την υπόθεση της Siemens και θα αποφάσιζε για το ζήτημα της παραπομπής τους σε προανακριτική.

Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ δεν πήραν μέρος στην μυστική ψηφοφορία, ενώ λευκό δήλωσαν ότι ψηφίζουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία). Έτσι, από τους 178 βουλευτές που ψήφισαν, το αποτέλεσμα ήταν:

Για τον κ. Αλογοσκούφη υπέρ της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν «ναι» 141, «όχι» 7, «παρών» 6, «λευκό» 13 και βρέθηκαν και 11 άκυρα.

Για τον κ. Μαρκογιαννάκη υπέρ της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν 136 βουλευτές, κατά 8 βουλευτές, «παρών» 10 βουλευτές, και στην κάλπη βρέθηκαν 13 «λευκά» και 11 άκυρα.

Μετά την απόρριψη της πρότασης αυτής είναι αμφίβολο αν το κυβερνών κόμμα θα επιδιώξει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος των δύο.

Κύκλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δήλωναν ότι η Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος κατέβαλε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής για την πληρέστερη δυνατή διαλεύκανση της υπόθεσης. Και πρόσθεταν ότι στις ψηφοφορίες επί των προσώπων οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία.

Επίσης, σχολίαζαν ότι η ΝΔ για μια ακόμη φορά «απείχε επιδεικνύοντας στάση ανευθυνότητας».

ΝΔ: Πράσινο σκάνδαλο με σφραγίδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σχολίασε: «Ο πολιτικός εκφυλισμός του σκανδάλου Siemens που επιχείρησε η Κυβέρνηση, απορρίφθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ… Το σκάνδαλο Siemens έχει πράσινο χρώμα και με τη σφραγίδα, πλέον, των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Δικομματικό σκάνδαλο και μεγάλο φιάσκο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για δικομματικό σκάνδαλο και μεγάλο φιάσκο: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν εξαρχής. Μετέτρεψαν ένα μεγάλο δικομματικό σκάνδαλο σε ένα μεγάλο φιάσκο. Όλα τα άλλα είναι απλώς λεπτομέρειες και ένα κακόγουστο πολιτικό θέατρο».

Βολές ΚΚΕ κατά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για συγκάλυψη

Από το ΚΚΕ ο κ. Θανάσης Παφίλης εξαπέλυσε πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κάνοντας λόγο για κουκούλωμα της υπόθεσης: «Η όλη εξέλιξη αποδεικνύει πως το καπιταλιστικό σύστημα και οι υπηρέτες του που γεννά και παράγει και τη διαφθορά έχει και τους μηχανισμούς και το πολιτικό προσωπικό για την συγκάλυψή τους. Όχι άλλες αυταπάτες για το λαό. Πολιτική καταδίκη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Γ. Αλογοσκούφης: Καταρρίφθηκε μια άθλια μικροκομματική προσπάθεια

Ως κατάρριψη κατ’ ουσία μιας «άθλιας μικροκομματικής προσπάθειας» εμπλοκής του στην υπόθεση της Siemens, χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης το αρνητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Ο πρώην υπουργός ευχαριστεί τους βουλευτές όλων των πτερύγων για την απόρριψη της πρότασης που, όπως υποστηρίζει, «εμπνεύστηκε μια μικρή ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην εξεταστική επιτροπή».

Μ. Παπαϊωάννου: Η υπόθεση δεν κλείνει

Νωρίτερα, σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου από τη Siemens, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου διαβεβαίωσε πως θα είναι έτοιμη σε λίγο καιρό να πει με ποια μέτρα θα στραφεί εναντίον της μητρικής και θυγατρικής εταιρείας. «Υπάρχουν θέματα αποζημιώσεων, διοικητικών κυρώσεων που θα επιβληθούν» τόνισε.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Αθλια συναλλαγή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο πρώην υπουργός της ΝΔ και νυν βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης αξιοποίησε το δικαίωμα που του παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής και πήρε το λόγο καταγγέλλοντας «συναλλαγή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ» η οποία «δεν θα είχε συντελεστεί αν δεν είχε φύγει από το κόμμα της ΝΔ».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε ότι «για το κουκούλωμα που επιχειρείται έχουν συντελεστεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της υπόθαλψης εγκληματία». Για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων, αναφέρθηκε στις ευθύνες τις περιόδου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «βαφτίστηκε εξοπλιστική δαπάνη, ένα σύστημα ασφαλείας προκειμένου το φαγοπότι να γίνεται με μεγαλύτερη άνεση» και ότι «σκοπός ήταν να πάρουμε γουρούνι στο σακί».

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί η εξεταστική επιτροπή δεν άνοιξε τους λογαριασμούς των κ.κ. Χρυσοχοϊδη, Φλωρίδη και Τσερτικίδη. «Εγώ δεν είπα ότι πήρανε λεφτά. Αλλά δεν ήταν και εκείνοι υπουργοί; Εγώ είχα τη σφραγίδα του κλέφτη;» αναρωτήθηκε ο κ. Μαρκογιαννάκης δηλώνοντας ότι δεν ανέχεται από κανέναν να τον τσαλακώνει. «Εγώ έκανα ολυμπιακούς αγώνες που δεν μάτωσε μύτη και είμαι περήφανος γι΄ αυτό που έκανα. Δεν φοβάμαι διότι έχω κάνει χρόνια στα δικαστήρια και ξέρω καλά ότι ο αθώος δεν δικάζεται ποτέ. Ο ένοχος ελπίζει μόνο μήπως και τη γλιτώσει» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Επιστολή από Γ. Αλογοσκούφη

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής χαρακτήρισε αστήρικτη και νόμω αβάσιμη την κατηγορία που του αποδίδεται, δηλαδή, την παράλειψη ελέγχου της διοίκησης του ΟΤΕ [OTEr.AT]  σχετικά με την προγραμματική συμφωνία 8002 του ΟΤΕ-Siemens.

Επισήμανε επίσης ότι ως πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων δεν είχε βάσει νόμου δυνατότητα παρέμβασης και καμία αρμοδιότητα εποπτείας και ελέγχου των πράξεων της διοίκησης μιας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, όπως ο ΟΤΕ, πέραν αυτών που προβλέπονται για οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρεία. (ναυτεμπορική)

Γελάσατε; Καλὰ κάνατε! Μόνον γιὰ γέλια εἶναι ἐτούτη ἡ κατάντια! Μᾶς δουλεύουν ἐμπρὸς στὰ μοῦτρα μας καὶ ζητοῦν τὰ ῥέστα μετά! 

Κάποτε, ὅταν θὰ ἔχουμε ξεκαθαρίσει μὲ τὰ λαμόγια, τότε ἕνα εἶναι βέβαιον. Θὰ τὰ θυμόμαστε καὶ θὰ γελᾶμε. Τώρα ἀναμένομεν… 

Φιλονόη.

 

(Visited 56 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Κόραξ κοράκου μάτι δὲν βγάζει!

  1. Βρὲ Φιλονόη, μὲ τὶ ἀσχολεῖσαι τώρα; μὲ πολιτικὰ ψοφίμια;Ἄστους νὰ ὑπάγουν στὸν διάολο καὶ ἀκόμη πάρα πέρα. Εἴπαμε: Νὰ σβήσουμε ἀπὸ τὸν νοῦ μας Πράσινα, Κυανὰ καὶ Ἐρυθρὰ ἀχρηστοτόμαρα, νὰ ρίξουμε καὶ ἀπήγανο καὶ νὰ παύσουμε νὰ ἀσχολούμεθα μὲ αὐτοὺς. Ἔχουμε πολὺ σοβαρώτερα πράγματα νὰ κάνουμε καὶ τόση τελωνιολαγνεία δὲν ὠφελεῖ!…

    • Γιὰ νὰ σβήσουμε ἀπὸ τὸν νοῦ μας Νικόλαε, πρέπει νὰ σβήσουμε καὶ τὴν ὕπαρξί τους. Κοντεύουμε ὅμως νὰ τὸ πράξουμε.

Leave a Reply