Μία τίμια φωνή

Δέν ἔχει ἄδικο ὁ δάσκαλος. Ὅμως, ποτέ δέν μπορεῖς νά ξέρῃς τί ἐπιδιώκουν οἱ τοῦρκοι. Διχοτόμησι, μακροπρόθεσμα ἔνωσι καί ἀργότερα εἰσβολή καί στό νότιο τμῆμα τῆς Κύπρου; Εἶναι ἕνα πολύ φιλόδοξο ἄν ὄχι φανταστικό  «σενάριο». Λογαριάζοντας, ὅμως καί τόν ὀσφυοκάμπτη «ξενοδόχο» ὅλα μπορεῖ νά συμβοῦν. Συνήθως, ὅταν διεκδικεῖς κάτι, ζητᾶς δέκα καί ἄν πάρῃς ἔστω καί ἕνα, εἶναι νίκη. Πρός τό παρόν ἔχουμε ἀκόμη ῥαγιάδες πολιτικούς. Ὅταν αὐτό ἀλλάξει, τότε θά ἀλλάξουν «γραμμή πλεύσεως» καί οἱ γείτονες. Ὁ τρόπος πού ἀσκεῖ ἐξωτερική πολιτική ἡ τουρκία, ἐξαρτᾶται ἀπό τόν ἀντίπαλο πού ἔχει ἀπέναντί της. Μέχρι σήμερα τά καταφέρνει πολύ καλά…..τουλάχιστον, ὅσον ἀφορᾶ τά ἑλληνοτουρκικά θέματα. 

Μινώταυρος

Σενέρ Ελτζίλ : Η συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα σημαίνει “Διχοτόμηση”

Το Συνδικάτο Τουρκοκυπρίων Δασκάλων (KTÖS), ισχυρίστηκε πως η συμφωνία που αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και υπογράφτηκε πριν από μικρό διάστημα ανάμεσα στην Τουρκία και την ¨Τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου¨ και θα τεθεί στην βουλή, εξυπηρετεί την πολιτική της ¨διχοτόμησης¨ και δηλώνει πως με περιέργεια αναμένει την στάση των πολιτικών κομμάτων σχετικά με αυτήν την συμφωνία.

Χτες στην γραπτή ανακοίνωση που έκανε ο Γ.Γ. του KTÖS Σενέρ Ελτζίλ αναφέρει τα εξής : Για μέρες συνεχίζονται στην περιοχή μας οι συζητήσεις για το φυσικό αέριο και οι τεχνητή ένταση παρουσιάζει το γεγονός σαν να βγήκε ήδη το φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση του ΑΚΠ που με κραυγές πολέμου έστειλε το πλοίο Πίρι Ρέις για να αυξήσει την ένταση στην περιοχή, ξαφνικά θυμήθηκε πως είναι εγγυήτρια δύναμη στην περιοχή. Από την μια βλέπει αυτήν την αλήθεια και από την άλλη τονίζει πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη, δύο έθνη και δύο δημοκρατίες. Όταν από το 1974 χωρίς να υπολογίζεις διεθνές δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα των Κυπρίων, ακολουθείς μια αποικιακή πολιτική αφομοίωσης και ένταξης, είναι μάταιο να προσπαθείς να τα σκεπάσεις αυτά με την ιδιότητα της εγγυήτριας χώρας. Με την από χρόνια επιβαλλόμενη στους Τουρκοκυπρίους πολιτική φτωχαίνει τους Τουρκοκυπρίους, τους εξαναγκάζει σε μετανάστευση χαρακτηρίζοντας τους και ¨ταϊσμένους¨, και τώρα ισχυρίζεται πως κάνει έρευνες εξ ονόματος των Τουρκοκυπρίων σε φυσικούς πόρους που ανήκουν σε Κυπρίους. Παράλληλα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου επιβάλει την υπογραφή συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα. Ο βοράς του νησιού με βάση το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζεται ως τοπική αυτοδιοίκηση υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Και ενώ είναι φανερή αυτή η αλήθεια, η Τουρκική κυβέρνηση χωρίς καν να ρωτήσει τους Τουρκοκυπρίους και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, με αυτήν την συμφωνία που επέβαλε και η οποία δεν έχει καμμία νομική εγκυρότητα, επιδιώκει τον χωρισμό που έχει φέρει πάνω στο νησί να τον επεκτείνει και στην θάλασσα. Έτσι εξυπηρετεί την πολιτική της, την πολιτική της διχοτόμησης. ………………(τουρκικά νέα) 

(Visited 21 times, 1 visits today)
Leave a Reply