Δυστυχῶς δὲν ἐπτωχεύσαμεν!

Η χώρα καταδικάστηκε να «σωθεί» για το καλό των διεθνών τραπεζιτών και των “σωτήρων” μας.

Δυστυχώς δεν “επτωχεύσαμεν”!

Διότι εάν «επτωχεύαμε» – όρος αδόκιμος για κράτη αλλά «πιασάρικος» για τους κινδυνολόγους-  θα γνωρίζαμε τις δυσάρεστες αλλά με ημερομηνία λήξης επιπτώσεις, όμως θα βλέπαμε και  φως στο τούνελ. Όπως έπραξε η Τουρκία, η Αργεντινή, η Ισλανδία κ.α.

Αντίθετα καταδικαστήκαμε από την ήδη υποταγμένη «Ελληνική» Κυβέρνηση να «σωθούμε» σκλαβωμένοι, επαίτες και από τον Σεπτέμβριο και εξαθλιωμένα φαντάσματα των Ελεύθερων Ελλήνων.

Διότι οι θολές έννοιες της πρόσφατης συμφωνίας κορυφής, τότε θα πάρουν σάρκα και οστά. Πίσω από κάθε θολή έννοια κρύβεται ένα μαχαίρι που στοχεύει για ακόμη μία φορά στην πλάτη του Έλληνα.

Αυτή την θολή συμφωνία θα κληθούν να ψηφίσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οι σε διατεταγμένη υπηρεσία κυβερνητικοί και λοιποί  συνεργαζόμενοι βουλευτές. Για να μπορούν να προβάλουν κατόπιν εορτής  την δικαιολογία ότι δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες εφαρμογής.

Κι έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι πλην των Ελληνίδων και Ελλήνων Πολιτών.

Η «καλή μας» κυβέρνηση, εξασφάλισε τις δόσεις των δανειστών, το διεθνές τραπεζικό σύστημα αφού κέρδισε δισεκατομμύρια από τις αγοραπωλησίες  CDS γλύτωσε προσωρινά την εξαργύρωσή τους που τελικά θα τους ζημίωνε περισσότερα δισεκατομμύρια. Τώρα θα τα επαναγοράσει τα CDS σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές και θα περιμένει τον επόμενο γύρο.

Η Ευρώπη σιγούρεψε για μερικά ακόμη χρόνια την εισβολή προϊόντων της στην αγορά της Ελλάδας, την υφαρπαγή έναντι πινακίου φακής της κρατικής περιουσίας, του Εθνικού πλούτου, αλλά και την συμμετοχή  ξένων εταιριών στα δημόσια έργα.

Όλα τα παραπάνω η «καλή μας Ελληνική» κυβέρνηση τα φορτώνει στην καμπούρα των Ελλήνων.

Και βέβαια ότι έχει σχέση με την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου που είναι και το μέγιστο ζητούμενο ούτε κουβέντα. Κάθε νύξη αφαιρέθηκε από το κείμενο της συμφωνίας. Και παρατηρούμε και άλλα περίεργα. Πέρυσι, τέτοια περίπου εποχή, η Κυβέρνηση τα έβαλε με τους ναυτεργάτες. Αποτέλεσμα: κλείσιμο των λιμανιών, ακυρώσεις αφίξεων. Εφέτος πάλι τις ίδιες περίπου ημερομηνίες τα έβαλαν με τους ταξιτζήδες. Αποτέλεσμα: κλείσιμο λιμανιών και αεροδρομίων, ταλαιπωρία των τουριστών, ακυρώσεις κρατήσεων. Τυχαίο, ΟΧΙ. Μεθοδευμένο, ΝΑΙ μαζί και με το γενικό θάψιμο της ανάπτυξης. Γιατί πρέπει να παραμείνουμε επαίτες!  

Και όμως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός και θλιβεροί Υπουργοί της τρόϊκας χαίρονται και πανηγυρίζουν.

Ωστόσο, πανηγυρίζει όποιος βρίσκεται από την μεριά αυτών που κερδίζουν, είτε κερδίζει ο ίδιος. Το βέβαιο είναι ότι ο μεγάλος χαμένος είναι ο Ελληνικός Λαός.

Ήδη με τα περί «επιλεκτικής χρεωκοπίας» όπως σκόπιμα παρέφρασε ο «Έλληνας» πρωθυπουργός το Selective Default, διαμορφώνεται μεθοδικά το κλίμα για την διενέργεια επίπλαστου διλήμματος για Δημοψήφισμα αντί εκλογών.  Άρα τα πανηγύρια είναι για άλλους.

Εμείς –οι Πολίτες- έχουμε δύο δρόμους να διαλέξουμε: είτε να κλαίμε βλέποντας την Ελλάδα να χάνεται, είτε να αντισταθούμε μαζικά.

Το μυστικό είναι η μαζικότητα και η συνεχιζόμενη περιφρόνηση της συντεχνίας των βο(υ)λευτών.

Βιώνουμε μία νομιμότυπη «δικτατορία». Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Βενιζέλου ότι οι Έλληνες πρέπει να ακούνε μόνον ότι λέει η «Ελληνική Κυβέρνηση».

Από την στιγμή εκείνη ψάχνω να βρω  μία καλή αντιασφυξιογόνο μάσκα, για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τα «δημοκρατικά» ασφυξιογόνα της «Ελληνικής» κυβέρνησης, τα οποία παραλίγο να με οδηγήσουν στο νοσοκομείο στην απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν οι πολίτες στο Σύνταγμα.

Πρωτόγνωρες πρακτικές, μιας πρωτόγνωρης «δημοκρατίας».    Ας ξεκινήσουμε από τώρα να σκεφτόμαστε και να επικοινωνούμε τρόπους αντίδρασης με δράσεις έξυπνα σχεδιασμένες μέσα στα όρια του νόμου και του Συντάγματος. Να αποφασίσουμε το «πώς»,  το «πότε» και το «που». Όσο ακόμα μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε ελεύθερα (έστω και υπό στενή παρακολούθηση) μέσω του διαδικτύου.

Ότι βιώσαμε μέχρι τώρα ήταν αψιμαχίες. Η μεγάλη επίθεση κατά της χώρας και των Ελλήνων ξεκινάει τώρα. Μας βυθίζουν στο τέλμα του χρέους με τα μάτια τους στραμμένα στον Εθνικό μας πλούτο και στον ευλογημένο Παράδεισο που λέγεται Ελλάδα.

Ιωάννης Δέμος 

φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply