Ἡ ἀρχαία Τουρκία.

Διόλου παράξενος τίτλος γιὰ ὅσους γνωρίζουν τὴν ἀνιστορικότητα τῶν γειτόνων καὶ τὴν ἀνθελληνικότητα (ἀδιαφορία τὴν λένε κάποιοι, ἢ ἀνευθυνότητα) τῶν «δικῶν» μας κυβερνώντων. 
Ὅπως κι ἐὰν ἔχῃ, δὲν εἶναι μακριὰ ὁ καιρὸς ποὺ οἱ ἀνιστόρητοι καὶ νομᾶδες γείτονες θὰ στήσουν ἕναν πλήρη ἱστορικὸ χάρτη μὲ τὶς «ῥίζες» τους. 
Δὲν περιμένουμε ἀπὸ τὸ Ἑλλαδοξεφτιλιστὰν νὰ ἀντιδράσῃ ἢ νὰ λάβῃ θέσι.
Δὲν περιμένουμε ἀπὸ κανέναν τίποτα. 
Τὸ μόνο ποὺ περιμένουμε εἶναι ἡ δική μας ἀφύπνισις. Ἀπαιτεῖται. 
Διότι σὲ λίγο, σὲ πολὺ λίγο, ἡ ζωὴ στὸν πλανήτη θὰ εἶναι «ἀλλοιῶς»…..
Καὶ κάθε ψεῦδος θὰ θεωρεῖται ὡς κακὸ ὄνειρο. 
Δὲν ὑπάρχει ἄλλος δρόμος.
Φιλονόη. (τὸ παρακάτω ἀπὸ newsbeast)

Οι Τούρκοι είχαν πολιτισμό στην απώτατη αρχαιότητα, ενώ δεν υπήρχαν καν στο χάρτη

H ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποθηκεύσει οτιδήποτε κάνοντας το χατήρι οποιασδήποτε χώρας. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία», η ελληνική κυβέρνηση εκχωρεί τα πάντα. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα, η έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων που θα γίνει στο τουρκικό μουσείο Σαμπαντζί, στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι της 28 Αυγούστου.

Η ονομασία της έκθεσης είναι «Απέναντι. Οι Κυκλάδες και η δυτική Ανατολία κατά την 3η χιλιετία π.Χ.». Όποιος δε γνωρίζει την ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, θεωρεί πως η έκθεση αφορά την σχέση μεταξύ των δύο λαών. Η αλήθεια είναι ότι στην απώτατη αρχαιότητα δεν είχε αναπτυχθεί κανένας δεσμός μεταξύ των δύο λαών.

Αξιοσημείωτο είναι πως το θέμα έχει φτάσει μέχρι και στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα σε άρθρο των «New York Times» για το θέμα αυτό, ο τίτλος είναι «Αρχαίοι σύνδεσμοι φέρνουν μια σύγχρονη προσέγγιση».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι «η έκθεση παρουσιάζει αρχαιότητες από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, στις οποίες περιλαμβάνονται αρχαία ειδώλια, όπλα, σκεύη μαγειρικής και κοσμήματα.

Η διαδικασία της συγκέντρωσης των αντικειμένων από τις δύο χώρες, όπως λένε οι επιμελητές της έκθεσης, βοήθησε τους ερευνητές να φωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση της ανταλλαγής αγαθών και ιδεών μεταξύ των πολιτισμών της Δυτικής Ανατολίας και των ελληνικών νησιών που είναι γνωστά ως Κυκλάδες».

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ενώ η ιστορία της Ελλάδας είναι πολυχιλιετής οι Τούρκοι εμφανίστηκαν στο χάρτη των εθνών το 600 μ.Χ. 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Leave a Reply