Μήπως ψάχνουν γιά καμαριέρη;

Christine LagardeΤί ἔγινε; Ἐγκαλεῖται καί ἡ Κριστίν Λαγκάρντ; Ξέρετε…ἡ καινούργια ἐπικεφαλῆς τοῦ ΔΝΤ καί πρώην ὑπουργός Οἰκονομικῶν τῆς Γαλλίας. Βέβαια, μπορεῖ νά εἶναι συμπτωματικό. Ἐμεῖς ἐδῶ στή χώρα τοῦ Γάπατου δέν ἔχουμε συνηθίσει σέ τέτοιου εἴδους ἐνέργειες ἀπό πλευρᾶς κράτους, δικαιοσύνης καί «κυβερνώντων». Ἤ μήπως….σειρά ἔχει ἡ «ἀποκαθήλωσις» καί τῆς σημερινῆς διευθύντριας τοῦ ΔΝΤ; Λέτε νά ψάχνουν γιά καμαριέρη; Θά δείξῃ….Πρός τό παρόν, ἐκλήθη νά καταθέσῃ στόν ἀνακριτή μέ τήν κατηγορία τῆς καταχρήσεως ἐξουσίας….

Δεῖτε τό κείμενο ἀπό τήν dw.de:

Θά κληθῇ νά καταθέσῃ ἡ Λαγκάρντ

Η γαλλική δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να ανοίξει κύκλο ανακρίσεων με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας κατά της πρώην υπ. Οικονομικών και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

  Από το 1993 η υπόθεση Ταπί απασχολεί τα δικαστικά χρονικά.  Ως ιδιοκτήτης της Adidas ο κ. Ταπί ανέθεσε στην τότε κρατική τράπεζα Credit Lyonnais, να βρει αγοραστή πράγμα που έκανε, προφανώς όμως όχι με τον πλέον ορθόδοξο τρόπο, έτσι ο Ταπί άρχισε να απαιτεί μερίδιο από τα μεγάλα κέρδη της τράπεζας, με δεδομένο μάλιστα ότι πέρασε πολλές ταραχές στη ζωή και από τα ύψη υπουργικού θώκου έφθασε στην χρεοκοπία, έμεινε  πραγματικά «ταπί», μπήκε φυλακή, και άρχισε να συνέρχεται ως ηθοποιός επάγγελμα που ασκεί έως σήμερα.
Ήταν σκόπιμη η ιδιωτική διαιτησία;
Η λύτρωση έφτασε τον Ιούλιο του 2008 με την από μηχανής θεά τότε υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην υπόθεση Adidas, ανέθεσε τη διαμάχη σε μια ιδιωτική διαιτησία. Η διαιτησία αναγνώρισε τελικά το δίκια του Ταπί και 210 εκ. αποζημίωση.  Η υπόθεση έκανε πάταγο στη Γαλλία, εφ’ όσον η αποζημίωση θα έπρεπε να πληρωθεί από τον κρατικό κορβανά και πολλοί δεν κατάλαβαν γιατί η υπουργός έβαλε ιδιωτική διαιτησία για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος.
Εννέα σοσιαλιστές βουλευτές έκαναν προσφυγή στον γενικό εισαγγελέα του
Ανώτατου Δικαστηρίου, ο οποίος βρήκε επαρκή στοιχεία για να συγκαλέσει
την Επιτροπή Αναφορών τον περασμένο Μάιο πριν από την εκλογή της
Λαγκάρντ στο ΔΝΤ.
 Σήμερα αποφάσισε τελικά η γαλλική δικαιοσύνη να καλέσει σε ανάκριση την πρ. υπουργό με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.
 Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Φίλοι

(Visited 12 times, 1 visits today)
Leave a Reply