Τέτοια ὑποκρισία….

Τέτοια υποκρισία αλλά και τέτοια άριστη επικοινωνιακή πολιτική δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος. Εμπόδιο οι bloggers και οι ανεξάρτητες φωνές.

Τυρβάζουν περί ανάπτυξης και ανάταξη της οικονομίας.

Ψέμματα!

Το πρώτο που έκαμε ή σημερινή κυβέρνηση όταν ανέλαβε την εξουσία ήταν να αναστείλει την ισχύ του Επενδυτικού νόμου 3299/2004. Το δεύτερο και κυριότερο να δημιουργήσει ανασφαλές επενδυτικό κλίμα και το τρίτο με διαρροές περί φορολόγησης  των καταθέσεων να οδηγήσει περί τα 50.000.000.000 ευρώ εκτός Ελλάδος. Έκτοτε ακούγονται μεγαλοστομίες για μεγάλες επενδύσεις που θα γίνουν  αλλά που τελικά αποδεικνύονται σενάρια ειδικευμένων επικοινωνιολόγων. Μας έμεινε μόνον ο Τουρισμός. Και εν μέσω της προσμονής για την επικείμενη αύξηση του τουριστικού προϊόντος κάποιοι έκριναν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι και επιστρατεύτηκε ο Υπουργός Μεταφορών Ραγκούσης για να ανακινήσει στην αρχή της  τουριστικής περιόδου το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ιδιοκτητών Ταξί. Αποτέλεσμα: αντί για αναμενόμενη αύξηση 15% στα έσοδα από τον τουρισμό, έχουμε  20% ακύρωση κρατήσεων και αφίξεων  αλλά και  ματαίωση της άφιξης κρουαζερόπλοιων για το 2012. Θα θυμίσω ότι και πέρυσι κατά την ίδια περίοδο είχαμε τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και πληρωμάτων.

Σύμπτωση; Δεν νομίζω. Μάλλον μεθόδευση!

 Και βεβαίως υπήρξαν και περίεργες εντάσεις που δημιουργήθηκαν από μερίδα απεργών κατά των τουριστών ώστε να σιγουρευτεί η απώλεια εσόδων. Ίδιες εντάσεις υποκινήθηκαν και κατά τις  εκδηλώσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα ώστε να  πληγεί και η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός.

Χθες ο Υπουργός  «Προστασίας» του Πολίτη έφερε στην Βουλή νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Ο «Έλληνας» πρωθυπουργός υπήρξε θιασώτης μιας τέτοιας εξέλιξης και υποτίθεται ότι  οι προθέσεις είναι «αγαθές».

Ψέμματα!

Αυτό στο οποίο στοχεύουν είναι η κατʼ εντολή της Τρόϊκας αποσυμφόρηση των φυλακών όχι για να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες στους κρατούμενους, αλλά προκειμένου  να κάνουν χώρο για όσους χρωστούν πάνω από  5.000 στην εφορία, αλλά και για τους bloggers που τους ξεμπροστιάζουν όπως αποκάλυψε σήμερα  σε πρωινή εκπομπή γνωστός «επαναστάτης» βουλευτής.  

Ο επικοινωνιακός σχεδιασμός  είναι άριστος. Το κίνημα των ταξί βαίνει προς εκτόνωση. Έπρεπε να βρουν κάτι άλλο για να  καπελώσουν την επικαιρότητα! Τα ναρκωτικά είναι εξαιρετικά «πιασάρικο» θέμα αφού έχει απέναντί του την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας.

Τι θέλουν να κρύψουν; Πρώτα τις αποφάσεις της ομάδας Δραγώνα του Υπουργείου «Παιδείας» οι οποίοι επιθυμούν διακαώς την εξαφάνιση της Ελληνικής Μυθολογίας και Ιστορίας από τα σχολεία και δεύτερο την ψήφιση νομοσχεδίου με προκλητικές διευκολύνσεις στις τράπεζες. Εξάλλου το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά θα εξαφανιστεί από την δημοσιότητα μόλις αρχίσει η συζήτηση για την περαιτέρω αφαίμαξη των χαμηλών εισοδημάτων. Η χώρα δέχεται πολυμέτωπη επίθεση από άρπαγες καλυμμένη πίσω από μία ολοκληρωτική επικοινωνιακή πολιτική.

Οι Βο(υ)λευτές , οι υπουργοί και οι πέριξ αυτών βολεμένοι, πειθήνια όργανα των πατρόνων παρακολουθούν ατάραχοι οχυρωμένοι πίσω από τον πακτωλό αποζημιώσεων και άλλων προκλητικών προνομίων, έχοντας ενισχύσει και την βουλευτική ασυλία με νόμο του Απριλίου του 2011 ώστε να μην μπορούν να προσαχθούν βιαίως, όπως κάθε άλλος Έλληνας Πολίτης.

Όλα κρύβονται κάτω από το επικοινωνιακό χαλί. Και το χαλί αλλάζει ανάλογα με τις εντολές των επικοινωνιολόγων.

Το φάντασμα των διεθνών μεγαλοτραπεζιτών αναδεικνύεται ως η νέα παγκόσμια θεότητα.

Η Εκκλησία υποτάσσεται με αντάλλαγμα την στήριξη της Κυβέρνησης και την εξασφάλιση προνομίων τόσο για την εκκλησιαστική περιουσία όσο και για τους μισθούς του κλήρου οι οποίοι εξαιρούνται από την φοροεπιδρομή!  

Ως πότε «θα ζούμε στα στενά»;

Ἰωάννης Δέμος

φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply