«Μᾶς ἔδιναν τό μισό Αἰγαῖο ἀπό τό 2002»

«Μᾶς ἔδιναν τό μισό Αἰγαῖο ἀπό τό 2002»Ἕνας τοῦρκος πρώην διπλωμάτης, ὁ Ντενίζ Μπουλούκμπασι, ὁ ὁποῖος εἶχε λάβει μέρος στίς περισσότερες διμερεῖς ἐπαφές, πού εἶχαν ξεκινήσει μεταξύ τουρκίας καί Ἑλλάδος, ἐξέδωσε ἕνα βιβλίο καί ἀποκαλύπτει ἀρκετά ὡραῖα στοιχεῖα γιά τίς ἐνέργειες καί τά κατωρθώματα τῶν «Ἑλλήνων πατριωτῶν» Παπανδρέου καί Σημίτη. Αὐτοί οἱ τοῦρκοι πρέπει νά ξέρουν πάρα πολλά γιά τούς πολιτικούς μας. Μήπως δέν ξέρουν καί γιά τήν ὑπόθεσι τῆς Κύπρου; Κάποτε θά μάθουμε, γιατί ἄν περιμένουμε ἀπό τά ξεφωνημένα τά δικά μας, θά περιμένουμε ἐσαεί. 

Η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου το 2002 είχε δεχθεί να παραιτηθεί του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ν.μ., γράφει σε βιβλίο που εξέδωσε ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπουλούκμπασι, ο οποίος συμμετείχε στις 36 από τις 50 διμερείς επαφές που είχαν ξεκινήσει από το 2002!

 Ο πρώην διπλωμάτης αποκαλύπτει της περιοχές που η Τουρκία ζήτησε την «παραμονή των χωρικών υδάτων στα 6 μίλια» και αρχικά το υπουργείο Εξωτερικών, δια του Γ.Παπανδρέου αρχικά και εν συνεχεία ο Κ.Σημίτης, απάντησαν ότι”Αυτό θα μπορούσε να γίνει”!

Οι περιοχές που ο Γ.Παπανδρέου κατά τον Τούρκο πρώην διπλωμάτη, δέχθηκε να συζητήσει την παραίτηση του δικαιώματός της  για επέκταση στα 12 ν.μ., εντυπωσιάζουν: Δεν υπάρχουν μόνο οι περιοχές μόνο στο Ανατολικό και το Βόρειο Αιγαίο, αλλά περιλαμβάνουν και τους στρατηγικούς διαύλους Ρόδου-Καρπάθου, Κάσου-Κρήτης και Αντικυθήρων-Κρήτης και την … Μύκονο! Συγκεκριμένα στην περιοχή που ξεκινά από τη Μύκονο μέχρι την Ικαρία που επικρατεί καθεστώς ανοιχτής θαλάσσης που οι Τούρκοι δεσμεύουν συνέχεια για ασκήσεις του Ναυτικού τους και της Αεροπορίας!

Ιδού ποιες περιοχές αναφέρει ο Ν.Μπουλούκμπασι:

-στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στις περιοχές κοντά στα παράλια της Τουρκίας.
– Ανατολικά, βόρεια και νότια της  Σαμοθράκης και της Λήμνου 
– Βόρεια και νότια της Μυτιλήνης, Ψαρών και Χίου.
– Βόρεια, νότια και δυτικά της Ικαρίας.
– Στην περιοχή που ξεκινά από τη Μύκονο μέχρι την Ικαρία που επικρατεί καθεστώς ανοιχτής θαλάσσης. 
– Στα περάσματα Ρόδου-Καρπάθου, Κάσου-Κρήτης και Αντικυθήρων-Κρήτης

Σε αντιδιαστολή του γεγονότος ότι η Τουρκία πρακτικά έπαιρνε τον έλεγχο του μισού Αιγαίου, θα δεχόταν να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας! Αυτή ήταν η … τουρκική παραχώρηση. Το ότι θα παραπέμπαμε σε διεθνές δικαστήριο τον διαχωρισμό του Αιγαίου! Ο τίτλος του βιβλίου είναι “Η σκάλα του Υπουργείου Εξωτερικών».  

Eίναι ανατριχιαστικά αυτά που αναφέρει ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης, ειδικά αν σκεφθούμε ότι με την έλευση της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου στην εξουσία τον Οκτώβριο του 2009, όλα ξεκίνησαν εκεί που σταμάτησαν το 2004: Ελληνική πρόταση για προσφυγή στην Χάγη και συζητήσεις για “χωρικά ύδατα-χτένι” στο Αιγαίο!

Για τα γραφόμενα από τον Ν.Μπουλούκμπασι θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει τοποθέτηση από το πρωθυπουργικό γραφείο. Οποιαδήποτε σιωπή θα εκληφθεί ως επιβεβαίωση των όσων γράφει...(Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  εἰκόνα 

Ἀναμένωμεν λοιπόν τήν ἀπάντησιν τοῦ πρωθυπουργοῦ. Θά δείξῃ….

Φίλοι

(Visited 14 times, 1 visits today)
Leave a Reply