Μὴν ἐκνευρίζετε τοὺς Τούρκους….

Καὶ μᾶς θυμώσουν… Διότι ἐὰν θυμώσουν, τότε ποιός τοὺς κρατᾶ;

Κάπως ἔτσι σκέφτεται ὁ Νίκος Ῥολάνδης, πρώην ΥΠΕΞ τῆς Κύπρου! 

Νὰ χαρῶ ἐγὼ ἄνδρες! Νὰ χαρῶ ἦθος! Στάσι ζωῆς! Ἐθνικὸ φρόνημα! Συνείδησι!  Νὰ χαρῶ γενικῶς τὸν ὑπουργό… Καὶ μετὰ συζητᾶμε γιὰ Ἑλληνικότητες καὶ Ἑλληνισμούς! Μὲ τί; Μὲ τοὺς κουδουνισμένους; Νὰ καγχάσω τώρα ἢ ἀργότερα;

Φιλονόη.

Μην εκνευρίζεις τους Τούρκους

Ο τέως υπουργός προειδοποίησε με αυτά τα λόγια τον Χριστόφια για το φυσικό αέριο : ¨ Είναι λάθος να εκνευρίζεις τους Τούρκους. Τις απειλές τους μέχρι σήμερα τις πραγματοποίησαν, η κυβέρνηση δεν φέρεται έξυπνα. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, μπορεί να βγει στον πόλεμο για το πετρέλαιο. Το 1974 δεν το είχαμε πιστέψει. Ο νυν πρωθυπουργός Ερντογάν είναι ένας πολύ αποφασιστικός άνθρωπος και αυτή τη στιγμή είναι πολύ ισχυρός.

Ο τέως υπουργός εξωτερικών της Ελληνοκυπριακής κυβέρνησης Νίκος Ρολάνδης, προειδοποίησε τον ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια σχετικά με την μονόπλευρη έρευνα για φυσικό αέριο και είπε πως ¨Είναι λάθος να εκνευρίζεις τους Τούρκους. Τις απειλές τους μέχρι σήμερα τις πραγματοποίησαν, η κυβέρνηση δεν φέρεται έξυπνα. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, μπορεί να βγει στον πόλεμο για το πετρέλαιο¨.

Ο Ρολάνδης αναφερόμενος στην ΥΠΕΞ Ερατώ Μαρκούλη που και επί εποχής Τάσου Παπαδόπουλου ήταν γνωστή για τον αντιτουρκισμό της, είπε πως ήταν λάθος η κατηγορία που απηύθυνε στην Τουρκία για ¨παλληκαρισμό¨.

Και το 1974 δεν το πιστεύαμε

¨Η Τουρκία είναι μια χώρα που δυστυχώς μέχρι σήμερα πραγματοποίησε τις απειλές της. Το 1974 κανένας δεν πίστευε ότι η Τουρκία θα εισβάλει και εισέβαλλε. Αργότερα απειλούσε πως θα ανακηρύξει το κράτος και το έκανε κι αυτό. Ο νυν πρωθυπουργός Ερντογάν είναι ένας πολύ αποφασιστικός άνθρωπος που τώρα είναι πολύ ισχυρός, ήρθε αντιμέτωπος με τους στρατηγούς. Είπε ότι θα αλλάξει την κοινωνική δομή και το πέτυχε. Πιστεύω ότι το να χαρακτηρίζεις απλοϊκά αυτά που λέει η Τουρκία ως παληκαρισμούς είναι λάθος.

Διστακτικοί και οι διπλωμάτες

Ο τέως υπουργός μιλώντας στο Κυπριακό Ραδιόφωνο, είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θα πρέπει να εμπιστεύονται την Amerikan Noble Energy που θα κάνει τις γεωτρήσεις, και ότι σε μια πιθανή επέμβαση των Τούρκων η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βοηθήσει. Ο Ρολάνδης συνέχισε λέγοντας : ¨Στο παρελθόν υπήρξε ένα παρόμοιο περιστατικό ανάμεσα σε Μάλτα και Λιβύη και τότε η αμερικανική εταιρία τα μάζεψε και έφυγε. Το πετρέλαιο μπορεί να αποτελέσει το τέλος μας. Ένα θέμα που μπορεί να προκαλέσει πόλεμο. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Η Κύπρος στην Μεσόγειο είναι σαν ένας λεκές. Μιλάω με ξένους διπλωμάτες. Δεν μπορούμε να αγνοούμε τα δικαιώματα που έχουν οι Τουρκοκύπριοι στο πετρέλαιο της περιοχής. Ξένοι διπλωμάτες από νομικής σκοπιά βλέπουν με δισταγμό αυτά που κάνουμε¨.

Σχόλιο : Αλήθεια κ. Ρολάνδη έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να εκνευριστούνε οι Τούρκοι που δεν γίνεστε μουσουλμάνοι ; Ή να εκνευριστούνε που δεν μοιράζεστε μαζί τους τις γυναίκες σας ; Μήπως πρέπει να το σκεφτείτε ; (τουρκικὰ νέα)

Σχόλιο δικό μου: Αὐτὸς δὲν ἦταν ποὺ κατήγγειλε τοὺς «δικούς μας» κουδουνισμένους γιὰ τὴν μὴ ἐπιθυμία τους στὸν ὁρισμὸ τῆς ΑΟΖ; Μοῦ ἀρέσει πάρα πολὺ τὸ «δύο μέτρα καὶ δύο σταθμά»! (Λεπτομέρειες στὸ Μίλησε κάποιος γιὰ ΑΟΖ;)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Μὴν ἐκνευρίζετε τοὺς Τούρκους….

Leave a Reply