Ἡ …αὐτοθεραπεία τοῦ AIDS!!!

Ἔχουν πάρει φόρα οἱ ἐπιστήμονες κι ἀπεφάσισαν νὰ ἀνατρέξουν στοὺς φυσικοὺς μηχανισμοὺς προστασίας τῶν ὀργανισμῶν. Δῆλα δή, νὰ «ἐνδυναμώσουν» κατὰ κάποιον τρόπο τὰ ὑγιὴ κύτταρα, καὶ νὰ τὰ στρέψουν κατὰ τῶν νοσούντων. 

Πολὺ ἁπλοποιημένο ὅπως τὸ ἔθεσα. Ἀλλὰ σὲ γενικὲς γραμμὲς ἡ λογικὴ αὐτὴ εἶναι. 

Bρέθηκε το φάρμακο για το AIDS

 

Προς το παρόν το «DRACO» υπάρχει μόνον στα εργαστήρια του περίφημου Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, το MIT. 

Η απίστευτη αποτελεσματικότητα του έχει επιβεβαιωθεί στα πειράματα με ποντίκια. 

Αλλά όλα δείχνουν πως οι ερευνητές κατάφεραν να συναγωνιστούν τους θεούς, κατασκευάζοντας μία ουσία που σκοτώνει παράλληλα τον ιό του AIDS (HIV), την πολιομυελίτιδα, την ιλαρά αλλά και τον φονικό ιό της Ισπανικής Γρίπης (δάγκειος πυρετός).

Ακόμη εξουδετερώνει μία σειρά από γνωστούς ιούς (ρινοϊούς) που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.

Τι είναι το DRACO;

Η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η σύγχρονη ιατρική επιστήμη έχει να κάνει με την καταπολέμηση ασθενειών, οι οποίες προέρχονται από την επώαση ιών.

Όπως εξηγεί ο δρ. Todd Rider, ηγετικό στέλεχος της ερευνητικής ομάδας του ΜΙΤ, που ασχολείται με την παρασκευή του DRACO, «εάν εντοπίσουμε ένα παθογόνο βακτήριο στο περιβάλλον, τότε ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο αντιβιοτικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία. Ωστόσο, έχω καταλάβει ότι υπάρχουν ελάχιστες θεραπείες για τους ιούς».

Το DRACO (Ολιγομεριστής διπλοελικοειδούς RNA ενεργοποιηθείσας Κασπάσης – Double-stranded RNA Activated Caspase Oligomerizer) είναι ένα πανίσχυρο φάρμακο, το οποίο, σύμφωνα με τον δρα Rider, χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση ασθενειών που οφείλονται σε ιούς και πλήττουν τους έμβιους οργανισμούς.

Το φάσμα δράσης του DRACO είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενεργοποιεί την αυτοκαταστροφή κυττάρων, τα οποία έχουν επιμολυνθεί από οποιονδήποτε ιό και επομένως σταματούν την εξάπλωση της μόλυνσης στα υπόλοιπα υγιή κύτταρα. 

Το στέλεχος H1N1

Το στέλεχος H1N1

Στα εργαστηριακά πειράματα που πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του ΜΙΤ, το DRACO θεράπευσε 100% το θανατηφόρο στέλεχος H1N1 της Γρίπης Α (πιο γνωστής και ως «Γρίπης των Χοίρων»), η οποία το 2009 εξελίχθηκε σε πανδημία.

Παράλληλα, οι επιστήμονες εκφράζουν την ελπίδα ότι η δράση του DRACO θα μπορούσε να επεκταθεί και για την καταπολέμηση ιών που εμφανίστηκαν πρόσφατα, όπως το επίσης θανατηφόρο στέλεχος SARS (άτυπη πνευμονία).

Πώς ακριβώς λειτουργεί το νέο υπέρ-φάρμακο;

Σύμφωνα, πάντα, με την επιστημονική ομάδα του ΜΙΤ, το DRACO ενεργεί, χρησιμοποιώντας τα ανθρώπινα κύτταρα, που προέρχονται από τα συστήματα φυσικής άμυνας του οργανισμού, εναντίον κάθε μορφής ιογενούς επιμόλυνσης.

Eπιμήκεις σειρές διπλοελικοειδούς RNA (dsRNA), το οποίο είναι και το αποτύπωμα του επιμολυσμένου κυττάρου

Eπιμήκεις σειρές διπλοελικοειδούς RNA (dsRNA), το οποίο είναι και το αποτύπωμα του επιμολυσμένου κυττάρου

Όταν, λοιπόν, ένας ιός πλήττει ένα υγιές κύτταρο, καταλαμβάνει το μηχανισμό του προκειμένου να αναπαραχθεί για τους δικούς του σκοπούς, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (AIDS). Κατά τη διαδικασία, ο ιός παράγει επιμήκεις σειρές διπλοελικοειδούς RNA (dsRNA), το οποίο είναι και το αποτύπωμα του επιμολυσμένου κυττάρου.

Όπως είναι φυσικό, αμέσως μόλις ο ιός ολοκληρώσει την αναπαραγωγή του, θα σκοτώσει το κύτταρο-ξενιστή και θα αρχίσει να εξαπλώνεται περαιτέρω.

Τα ανθρώπινα κύτταρα περιλαμβάνουν πρωτεΐνες που ενσωματώνονται στο dsRNA και ενεργοποιούν ένα κύμα αντιδράσεων, που αποτρέπει τους ιούς από το να αναπαραχθούν. Ο Rider είχε την ιδέα να συνδυάσει μία από αυτές τις πρωτεΐνες με ακόμη μία πρωτεΐνη, η οποία προτρέπει τα κύτταρα να αυτοκαταστραφούν. Η διαδικασία αυτή, που ονομάζεται απόπτωση και την οποία προκαλεί το DRACO, πέτυχε. (Ζούγκλα)

Ἐνδιαφέροντα τὰ παραπάνω; Ἐὰν συνυπολογίσουμε τὶς πρόσφατες ἀνακαλύψεις γιὰ τὴν αὐτο-θεραπεία τῆς λευχαιμίας, καὶ κάποιες ἄλλες ποὺ ἀφοροῦν αὐτοάνοσα, τότε θὰ μπορούσαμε νὰ ποῦμε πὼς οἱ ἐρευνητὲς ἄρχισαν νὰ προσεγγίζουν τὸν φυσικὸ δρόμο θεραπείας. Τὴν αὐτο-θεραπεία. 

Σαφῶς κι ἐὰν δὲν ὑπεισέλθῃ τὸ φάρμακο (πρωτεΐνες;) δὲν μπορεῖ ὁ μηχανισμὸς αὐτο-θεραπείας νὰ ἐνεργοποιηθῇ  μόνος του. Αὐτὸ ὅμως ἴσως νὰ εἶναι ἀποτέλεσμα πολλαπλῶν μεταλλάξεων ἢ ἀποστασιοποιήσεώς μας ἀπὸ αὐτοὺς τοὺς τρόπους θεραπείας (ἐξωτερικοὶ καὶ ἐσωτερικοὶ λόγοι) ἢ ἀκόμη καὶ τεχνητὴ ἀδράνεια τῶν μηχανισμῶν. (Ἀπὸ ποῦ εἴπαμε πὼς μᾶς ἔφθασε τὸ AIDS;)

Σὲ κάθε περίπτωσι πᾶμε καλὰ ἀπὸ αὐτὴν τὴν ἄποψι. Στοὺς ἄλλους τομεῖς νοσοῦμε… Ἀλλὰ θὰ τὶς βροῦμε τὶς ἄκρες μας κι ἐκεῖ….

Φιλονόη.

Υ.Γ. Γιατί ἄρα γε νὰ ἐπέλλεξαν αὐτὸ τὸ ὄνομα; Ὁ Δρᾶκος; Καλὸς ἢ κακός ἄρα γε; 

 

 

(Visited 13 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἡ …αὐτοθεραπεία τοῦ AIDS!!!

Leave a Reply