Τὰ «ἀνθρώπινα» Ὑβρίδια!

 Τὰ  «ἀνθρώπινα» Ὑβρίδια!

Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει περισσότερα των 150 ανθρώπινων υβριδίων με ζώα σε Βρετανικά εργαστήρια.

Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν η …; επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.

Η αποκάλυψη έγινε μόλις μια μέρα μετά την προειδοποίηση μιας επιστημονικής επιτροπής για πιθανό εφιαλτικό σενάριο, παρόμοιο με αυτό της ταινίας ο «Πλανήτης των πιθήκων», στην οποία πειράματα δημιουργίας υβριδίων ανθρώπου με ζώο προχωράει σε υπερβολικό βαθμό.

Συγκεκριμένα η είδηση κάνει λόγο για 155 έμβρυα τα οποία περιέχουν στο γονιδίωμά τους γενετικό υλικό τόσο από ανθρώπους όσο και από ζώα και πως οι όλες εργασίες έχουν ξεκινήσει από το 2008, με το σχετικό ψήφισμα για την Γονιμοποίηση Ανθρώπινων Εμβρύων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την νομιμοποίηση της δημιουργίας διαφόρων υβριδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αυγού το οποίο είχε γονιμοποιηθεί από ανθρώπινο σπέρμα.

Τα υβρίδια αυτά, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τα κατατάσσουμε σε δύο κατηγορίες στα cybrids, που ανθρώπινο γενετικό υλικό εισάγεται μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και στις χίμαιρες, στα οποία ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων.

Από τη μεριά τους, οι επιστήμονες , υποστηρίζουν πως μέσω αυτών των τεχνικών θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σύντομα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται σε μια σειρά μέχρι τώρα ανίατων ασθενειών, ενώ τα έμβρυα θανατώνονται μετά το πέρας 14 ημερών κάτι που υπαγορεύει η ίδια η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα σε τρία εργαστήρια στην Βρετανία, των πανεπιστημίων King College, Newcastle και Warwick, είχαν χορηγηθεί άδειες για να διεξάγουν τέτοια είδους πειράματα μετά την εφαρμογή του σχετικού ψηφίσματος.

Αν και τώρα έχουν σταματήσει τα πειράματα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιστήμονες φαίνονται να θεωρούν πως δεν είναι το τέλος για αυτά και πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα.

Ο αριθμός των εμβρύων αποκαλύφθηκε ύστερα από ερώτηση που έθεσε στην βουλή ο Λόρδος Alton. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια θα ήταν τα οφέλη, εκείνοι απάντησαν έμμεσα πως αν τους αφήσουν να προχωρήσουν θα καταφέρουν να αναπτύξουν θεραπείες για κάθε ασθένεια γνωστή στον άνθρωπο.

Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία ότι σε 80 από τις θεραπείες που παρουσιάστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ενήλικα βλαστικά κύτταρα, και όχι εμβρυικά.

Όταν μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα αυτών των πειραμάτων και μάλιστα απαίτησε να δημιουργηθούν νόμοι για για αποφευχθούν φαινόμενα κατά τα οποία να προσδίδονται ανθρώπινα «χαρακτηριστικά» σε ζώα, όπως γίνεται με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πρωτευόντων θηλαστικών.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως υβρίδια ανθρώπου με ζώα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας νομοθετικός κανονισμός και περιορισμός. (medicalnews)

Γιατί συζητούσαμε; Γιὰ κάτι ποὺ λέγεται Ὕβρις καὶ εἶναι οὐσιαστικῶς ἡ παρὰ φύσιν ἔκφρασις τῆς ζωῆς; Γιὰ ποιόν λόγο συζητούσαμε εἴπαμε; 

Ἂς μὴν τὸ ξαναπιάσω ἀπὸ τὴν ἀρχή.. 

Μόνον νὰ ἐρωτήσω θέλω κάποια πράγματα… Διότι δὲν πρόκειται σὲ καμμία τῶν περιπτώσεων νὰ δεκτῶ πὼς ὅλα αὐτὰ συμβαίνουν γιὰ τὸ καλὸ μας…

Ποῦ ἀκριβῶς εἶναι τὰ ἀποτελέσματα τῶν πειραμάτων σας; Πότε θὰ τὰ δοῦμε; Ἤ τὰ βλέπουμε ἤδη ἀνάμεσά μας;

Πότε ξεκίνησαν τὰ πειράματά σας; Γιατί ἐμεῖς μαθαίνουμε μόλις μετὰ ἀπὸ 40 ἢ 60 χρόνια πὼς κάποτε θὰααα γίνουν, πράγματα ποὺ συνέβησαν; 

Ποῦ πιστεύετε πὼς θὰ φθάσετε; Στὸν ἄνθρωπο; Μπορεῖτε; Διότι πλέον ἔχω πάρα πολλὲς ἀμφιβολίες… 

Φιλονόη.

Σημείωσις: Νὰ θυμηθοῦμε κι αὐτό: Ἐὰν εἶναι δυνατόν! Τόση Ὕβρις; Δὲν εἶναι διόλου ἄσχετον! Μὰ διόλου!

(Visited 23 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Τὰ «ἀνθρώπινα» Ὑβρίδια!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἀνθρωποειδῆ, τέρατα καὶ ἐξωγήινοι γιὰ νὰ …ἀπασχολούμεθα!!! | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Νέα ἐκστρατεία παραπληροφορήσεως καὶ ἀποπροσανατολισμοῦ!!! | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply