Ποιός κατέστρεψε τὴν οἰκονομία μας εἴπαμε;

Δὲν ξέρετε; Ξέρετε…

Πρὸ ἑνὸς ἔτους τὰ ἴδια λαμόγια ἀπηγόρευαν τὸν ἀπόπλου…

Τώρα τήν ἄφιξι…

Γιὰ διαβᾶστε:

Υπό κατάληψη τα τρία μεγάλα ξενοδοχεία του Συντάγματος


Τις εισόδους των τριών κεντρικών ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος…
έχουν αποκλείσει από το πρωί της Τρίτης (23/08) εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο πλαίσιο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
H Oμοσπονδία του κλάδου προχωρεί την ίδια ημέρα σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία και συλλαλητήριο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Kλαυθμώνος.
H Oμοσπονδία έχει αποφασίσει να προχωρήσει και σε δεύτερη 24ωρη απεργία, με “ανοικτή” ημερομηνία και ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, χαρακτήρισε το θέμα των ΒΑΕ για τον κλάδο “πολύ σοβαρό” και είπε πως τα μπλόκα στα ξενοδοχεία είναι η εύκολη λύση.
“Δεν είμαι με τη μεριά των συνδικαλιστών και των εργαζομένων σε αυτή τους την κινητοποίηση. Είναι η εύκολη λύση. Να αντιμετωπίσουμε λίγο πιο σοβαρά το θέμα του τουρισμού, είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, είναι η εικόνα μας στο εξωτερικό και ο πλούτος μας”, υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου,Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε ότι το 35% των εργαζομένων στον τουρισμό απασχολούντα με μαύρη εργασία και το 65% με αεροπλάνα από αγορές του εξωτερικού.
“Δε νομίζω ότι οι καμαριέρες κάνουν βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα, τι θα πουν αυτοί που δουλεύουν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα και στα απορρίμματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. (Γκουροῦ μὲ γκ)

Λοιπόν, ἔχουμε καὶ λέμε:

-καταστροφὴ κάθε μορφῆς βιομηχανίας

-καταστροφὴ τουρισμοῦ

-καταστροφὴ κάθε ἐπιχειρηματικῆς δράσεως

-δυσφήμιση μας μὲ κάθε δυνατό τρόπο. (Θυμᾶστε τὸν Παρθωνώνα καὶ τὶς καταλείψεις;)

-καπέλωμα κάθε διαμαρτυρίας καὶ ἀποκορύφωμα ὅλων

– ὁ ἐναγκαλισμὸς τῶν ΛΑΘΡΟεισαγωμένων μὲ μοναδικὸ στόχο τὴν μείωσι τῶν ἡμερομισθίων καὶ τὴν ὅλο καὶ μεγαλυτέρα οἰκονομικὴ ἐξαθλίωσι τῶν Ἑλλήνων….

Εἴπατε κάτι;

Ὄχι, δὲν ἀθωώνω τὰ κουδουνισμένα μας. Πῶς θὰ μποροῦσα ἄλλως τε; Ἐὰν δὲν ὑπῆρχαν τὰ κουδουνισμένα πῶς θὰ ὑπῆρχαν τὰ συνδικαλιστάκια; Δὲν θὰ ὑπῆρχαν. 

Ἁπλῶς, συζητᾶμε γιὰ συγκοινωνοῦντα δοχεῖα. Κατὰ τὸ «τὸ ἕνα χέρι νίβει τὸ ἄλλο καὶ τὰ δύο …μᾶς βγάζουν τὰ μάτια!»

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ποιός κατέστρεψε τὴν οἰκονομία μας εἴπαμε;

Leave a Reply