Πλειόσαυρος: ὁ τρόμος τῶν ὠκεανῶν.

Τὸ διάβασα στὸ ἑλληνικὸ διαδίκτυο καὶ ….ἡρέμησα ποὺ ἔχει ἤδη …χαθῆ!

Ανακαλύφθηκε το πιο τρομερό θαλάσσιο τέρας!

Τον περιγράφουν ως το πιο τρομακτικό θαλάσσιο αρπακτικό στην ιστορία. Πρόκειται για τον πλειόσαυρο, ο οποίος ήταν ο φόβος και ο τρόμος του βυθού πριν από 155 εκατομμύρια χρόνια.

Το κρανίο του βρέθηκε στο Ντόρσετ της Βρετανίας και χρειάστηκαν 18 μήνες για να ξεθαφτεί από τον βράχο όπου βρισκόταν ενσωματωμένο ενώ οι επιστήμονες μιλούν για ένα νέο είδος δεινοσαύρου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κρανία δεινοσαύρων που έχουν βρεθεί ποτέ και οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι θα συλλέξουν από αυτό πολλές πληροφορίες για τη ζωή του.

Το κρανίο έχει μήκος 2,4 μέτρα και θεωρείται ότι ολόκληρο το τέρας έφτανε ως και τα 18 μέτρα.

Η δομή του μαρτυρά τεράστια δύναμη στα σαγόνια και τα κοφτερά δόντια δείχνουν ότι αποτελούσε τον τρόμο όποιου άλλου πλάσματος βρισκόταν στο δρόμο του.Το φοβερό κρανίο (πηγὴ)

Ἐνδιαφέρον; Μᾶλλον… 

Ξαναλέω, χαίρομαι ἰδιαιτέρως ποὺ δὲν ζῶ σὲ ἐκείνην τὴν ἐποχή. Γιὰ κάποιον λόγο ἔπαυσε, κι αὐτὸ μὲ κάνει νὰ αἰσθάνομαι κάπως πιὸ …αὐτοδιαχειριζομένη διαβιῶντας στὸν πλανήτη. (Ὁ τρόπος τοῦ λέγειν εἴπαμε…!!)

Φιλονόη. 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Πλειόσαυρος: ὁ τρόμος τῶν ὠκεανῶν.

  1. Καὶ ἐγὼ ἐνόμιζα ὅτι τὰ ἁρπακτικώτερα τέρατα εἶναι οἱ Ἑλλαδοξεφτιλιστανοὶ πολιτικάντιδες. Ἔπεσα ἔξω!!

    • Δὲν πέφτεις καὶ πολὺ ἔξω… Ἀλλὰ κι αὐτὸ δὲν εἶναι κάτι εὐχαρίστο νὰ τὸ συναντᾶς ὅταν κολυμπᾶς…

Leave a Reply