Καταργήθηκε τὸ ἄσυλο; Ποιῶν;

Καταργήθηκε λοιπόν τὸ ἄσυλο;

“Καταργήθηκε” λέει “το άσυλο”. Γιατί, πότε υπήρχε άσυλο;

Για να μην τρελλαθούμε τελείως: Πότε υπήρχε άσυλο στα ελληνικά Α.Ε.Ι. για τις μη αρεστές στις βιαιοπραγούντες μειοψηφίες ιδέες; Τολμούσε κανείς να εκφράσει ιδέες, πού δεν ήταν αρεστές στις…  “αντεξουσιαστικές μειοψηφίες”; Ή θα του ΄σπάγαν το κεφάλι, ή θα τον έκτιζαν στο γραφείο του, ή θα τον κυνηγούσαν με τσεκούρια.

Μόνο οι βαθειά ανθελληνικές ακροαριστερές απόψεις, επιτρέπονται μέχρι σήμερα στα πανεπιστήμια.

Οι άλλες, αποκεφαλίζονται !

Και έχουμε βάσιμες υποψίες ότι αυτό θα συνεχιστεί, παρά τον νέο νόμο! (Κρασοπατήρ)
«Εκτισαν» το γραφείο του πρύτανη

Σε κατάληψη της πρυτανείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και σε «κτίσιμο» του γραφείου του πρυτάνεως προχώρησαν χθες οι φοιτητές του ιδρύματος

Σε κατάληψη της πρυτανείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και σε «κτίσιμο» του γραφείου του πρυτάνεως προχώρησαν χθες οι φοιτητές του ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα αναπληρώσεων των μαθημάτων και της εξεταστικής, που ανακοίνωσε το ίδρυμα.

Οι φοιτητές θεωρούν ότι η διοίκηση του ιδρύματος θέλει να τους τιμωρήσει επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και γι αυτό τους μετέθεσαν την εξεταστική τους για τον επόμενο Ιανουάριο. 

Οπως τονίζουν οι φοιτητές, η «απόφαση αυτή είναι καθαρά πολιτική, αφού η αναπλήρωση μπορεί να γίνει κι αλλιώς και να μην χαθεί τίποτα».(ἔθνος)

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ: Ενταση για την αγωγή του αντιπρύτανη σε φοιτητή

Πρυτανεία… εντοιχισμένη
ΞΑΝΘΗ
Του ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ
«Σηκωτό» έβγαλαν από το γραφείο του και προπηλάκισαν τον αντιπρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιο Καραμπίνη, και έκτισαν στην κυριολεξία με τούβλα και τσιμέντο την πόρτα του γραφείου του.
Οι φοιτητές «σήκωσαν» τον κ. Καραμπίνη και μετά έκτισαν την πόρτα του γραφείου του (φωτογραφίες από το MEGA)

Αφορμή στάθηκε η μήνυση και αγωγή απαιτώντας 201.000 ευρώ που έχει υποβάλει ο αντιπρύτανης κατά φοιτητή με βαθύτερο αίτιο όμως το θέμα της σιτίσεως των φοιτητών.

Το 2005 ο πρύτανης τότε του Ιδρύματος προκήρυξε, όπως ορίζει ο νόμος, διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την σίτιση των φοιτητών. Το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, αν και είχε φέρει στην αρχή προσκόμματα, ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει με βάση τον νόμο διαφορετικά και την σίτιση των φοιτητών αναλαμβάνει ιδιώτης. Οι φοιτητές φοβούνται, άδικα όπως αποδείχτηκε, εδώ και ένα χρόνο ότι θα μπουν «τροφεία». Ετσι ξεκινά με καταλήψεις αλλά και διαδηλώσεις η αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Καραμπίνη και τους φοιτητές.

Πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή στον σταθμό «Ξάνθη Τηλεόραση» ένας εκπρόσωπος των φοιτητών, ο Δ. Μπέσης, καταφέρθηκε εναντίον του αντιπρυτάνεως για το θέμα και τον κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ για κλοπή δημοσίου χρήματος. Αυτό το σημείο οδήγησε τον αντιπρύτανη να υποβάλει μήνυση κατά του φοιτητή και σε δήλωσή του σημειώνει: «Οταν λοιπόν κάποιο άτομο με κατηγόρησε δημόσια μέσα από τα ΜΜΕ για κλοπή δημοσίου χρήματος, το κάλεσα να καταθέσει στην Δικαιοσύνη τα όσα στοιχεία έχει σε βάρος μου, ειδάλλως ν’ ανασκευάσει τις δηλώσεις του, πράγμα το οποίο δεν έχει κάνει».

Κοντά στον αντιπρύτανη για την στάση του στέκεται και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές στην απόφαση της γενικής τους συνελεύσεως θεωρούν ότι ο φοιτητής παγιδεύτηκε από τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου και δεν έχει σκοπό η μήνυση του αντιπρυτάνεως, ενώ στην ίδια συνέλευσή τους πήραν απόφαση για το κτίσιμο του γραφείου του. (ἐλευθεροτυπία)

Κι ἀπὸ ποῦ ξεκινοῦν ὅλα αὐτά;

Καθηγητές συμπαραστέκονται στους φοιτητές που “έκτισαν” τον πρύτανη

Ξεκίνησε η δίκη των 6 φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης που τον Νοέμβριο του 2006, αφού είχαν χειροδικήσει εναντίον του πρυτάνεως του Πανεπιστημίου τους κ. Καραμπίνη, έκτισαν την πόρτα του γραφείου του! Όπως είχαν πεί προέβησαν σε αυτή την ενέργεια “συμβολικά” ως ένδειξη συμπαραστάσεως σε άλλο φοιτητή που είχε μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμηση εκείνη την περίοδο.
Η ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαιδεύσεως) Ξάνθης, δηλαδή το όργανο των δασκάλων που διδάσκουν τα παιδιά μας στα σχολεία, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την συμπαράστασή της στους 6 φοιτητές! Πάρτε μία γεύση από την ανακοίνωση των καθηγητών:  

“…Οι έξι φοιτητές διώκονται γιατί υλοποίησαν αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που είχαν επιλέξει… Θεωρούμε ότι στις δημοκρατίες δεν νοείται η ποινικοποίηση των μαζικών, συνδικαλιστικών αγώνων και η δίωξη των μαζικών φορέων και των μελών τους. Η εμπλοκή των δικαστικών αρχών σε θέματα συνδικαλιστικής δράσεως κρίνεται άστοχη και μπορεί να αποβεί επικίνδυνη…”

Με λίγα λόγια, κάποιοι φοιτητές διώκονται δικαστικά γιατί χειροδίκησαν και “έκτισαν” τον πρύτανη του Πανεπιστημίου τους μέσα στο γραφείο του (εικόνες πρωτοφανείς για χώρα που θέλει να λέγεται… σοβαρή) και οι καθηγητές όχι μόνο δεν καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες αλλά θεωρούν άδικη την κατηγορία και εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους παρανομούντες. Oι Εθνικιστές φοιτητές μόνο γελοίες μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτές τις ενέργειες και μάλιστα να μένουν και ατιμώρητες μιας και αθωώθηκαν και οι 6. Αυτά μόνο στο ελλαδιστάν συμβαίνουν! (χρυσὴ αὐγή)

Ὅλα τὰ παραπάνω εἶναι γνωστότατα. Ὅλοι μας ἔχουμε κατὰ καιροὺς ἀγανακτήσει, θυμώσει, φωνάξει… Ἀλλὰ τὰ ΑΕΙ καὶ τὰ ΤΕΙ εἶναι χῶρος «ἰδιωτικοῦ ἀσύλου»! Χῶρος ποὺ ὁ κάθε ἠλίθιος μπορεῖ νὰ κτυπᾶ,νὰ προπηλακίζῃ, νὰ κτίζῃ, νὰ ἀπειλῇ, νὰ ἐκπέμπῃ (βλέπε ἰντιμίντια), νὰ βρίζῃ,νὰ προσβάλλῃ, νὰ …φιλοξενῇ καὶ γενικότερα νὰ κάνῃ ὅσα τοῦ καπνίσουν… 
Σεβασμός; Καλὰααα… Τέτοια πράγματα τοὺς ἔμαθαν στὰ σπίτια τους; Σιγὰ μὴν κουραστοῦν νὰ ἐκτιμήσουν ἢ νὰ σεβαστοῦν… Σιγὰ… Μὲ τὸ μαλακό…
Ὅλες τὶς παρανομίες τὶς ἔχουν πράξει. 
Γιὰ νὰ δοῦμε..
Μαζὺ μὲ τὴν παύσι τοῦ ἀσύλου θὰ δοῦμε καὶ τὴν παύσι τοῦ παρεμπορίου, τοῦ λαθρεμπορίου, τῶν καταλήψεων, τῶν σφραγισμένων θυρῶν, τῶν προπηλακισμῶν σὲ νομπελίστες, τοῦ τρόμου καὶ τῆς ἠλιθιότητος; Λέτε;
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Καταργήθηκε τὸ ἄσυλο; Ποιῶν;

  1. Το ότι τα Πανεπιστήμια είχαν “αλωθεί” από τους κομματικούς μηχανισμούς της “κοσμοπολίτικης” αριστεράς, δεν σημαίνει ότι το άσυλο έπρεπε να καταργηθεί.Μετά την μεταπολίτευση ΠΟΤΕ δεν είχε τολμήσει κανένας “νόμος-πλαίσιο” να το αγγίξει.
    Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε οι χώροι που υπάρχουν νέοι άνθρωποι θα μας χρειαστούν. Όχι βέβαια ότι θα μπορούσε, λόγω του ασύλου, να εμποδιστεί κάποιος “χρήσιμος-ηλίθιος” εισαγγελέας να διατάξει την καταπάτησή του, αλλά είναι μια κατάκτηση.
    Και μόνο ότι σύσσωμοι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ συμφώνησαν, έπρεπε να μας προβληματίσει.

Leave a Reply