Ὁ Πεντακαθαρίδης τῆς ΜΗΖΕΝΣ.

Χωρίς καμία παραπομπή η υπόθεση Siemens

Πεντακαθαρίδης & πάλι! ~ Δεν θα ξεχάσουμε αυτήν την απόφαση την επόμενη φορά που θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη…
Χωρίς καμία παραπομπή έκλεισε για τη Βουλή η υπόθεση της Siemens.
Για τον Γιώργο Αλογοσκουφη ψηφίσαν υπέρ…

 130 βουλευτές , 8 κατά, 7 λευκό, 11 άκυρο και 9 παρών.

Για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη 128 υπέρ, 9 κατά 6 λευκά, 12 άκυρο και 10 παρών. 
Έτσι δεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151ος ψήφων για την παραπομπή των δύο πρώην Υπουργών. 
ΝΔ και ΛΑΟΣ είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «ΛΕΥΚΟ» και ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τα ψηφοδέλτια γράφοντας επάνω «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ». 

Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν για άγνωστο λόγο η Βάσω Παπανδρέου, λόγω ατυχήματος οι κύριοι Δημήτρης Παπουτσής και Σάββας Εμμινίδης και σε αποστολή στο εξωτερικό οι κύριοι Βασίλης Τόγιας και Θωμάς Ρομπόπουλος.
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πολιτικού «φιάσκου» όσον αφορά την διερεύνηση του πολύκροτου σκανδάλου της Siemens, ολοκληρώθηκε με την μη υπερψήφιση της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από το ίδιο το ΠαΣοΚ της πρότασης για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή των πρώην υπουργών του ΠαΣοΚ κκ. Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη. Έτσι οι (21) διαρροές μεταξύ των βουλευτών της πλειοψηφίας όπως και οι (5) απουσίες που σημειώθηκαν από την «πράσινη» πτέρυγα απήλλαξαν τους δύο πολιτικούς και έκλεισαν οριστικά το κεφάλαιο της διερεύνησης της υπόθεσης για την ανάδειξη των ευθυνών των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στην διαχρονική υπόθεση των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού επιχειρηματικού κολοσσού.
Στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε υπέρ της παραπομπής του κ. Μαρκογιαννάκη (σκέλος C4I) καταγράφηκαν 128 υπέρ, 9 κατά, 10 «παρών», 6 λευκά και 12 άκυρα, ενώ για τον κ. Αλογοσκούφη ψήφισαν 130 υπέρ, 8 κατά, 9 «παρών», 7 λευκά και 11 άκυρα. Έτσι επί των 149 παρόντων βουλευτών του ΠαΣοΚ υπήρξαν 21 διαρροές «πράσινων» ψήφων όσον αφορά τον κ. Μαρκογιαννάκη και 19 όσον αφορά τον κ. Αλογοσκούφη, οι οποίοι και δεν παραπέμπονται.

Σημειώνεται ότι ήδη το ΠαΣοΚ δεν διέθετε την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία (τουλάχιστον 151 βουλευτών) για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής καθώς επί συνόλου 154 βουλευτών, που είναι η κοινοβουλευτική του δύναμη, απουσίαζαν πέντε βουλευτές. 

Επισήμως, η εξήγηση που δόθηκε από κύκλους της Κ.Ο. είναι ότι από τους απόντες οι κκ. Β. Τόγιας και Θ. Ρομπόπουλος απουσιάζουν στο εξωτερικό, οι κκ. Δ. Παπουτσής και Σ. Εμινίδης δήλωσαν ασθενείς εξαιτίας τραυματισμού, ενώ για την κυρία Βάσω Παπανδρέου δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση.

Έτσι η πολύκροτη υπόθεση της διερεύνησης του μεγαλύτερου πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου της μεταπολίτευσης, οδηγείται στα συρτάρια, τουλάχιστον σε ότι αφορά το σκέλος της αναζήτησης ευθυνών των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων. 

Πηγές της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ σχολίαζαν μετά την εξέλιξη αυτή ότι «το ΠαΣοΚ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση έκανε το παν για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για την διαλεύκανση της υπόθεσης», ενώ κατηγόρησαν τα άλλα κόμματα «και κυρίως τη ΝΔ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, ότι δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας».
Σε ότι αφορά την μη στήριξη της πρότασης του κόμματος για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή από τους ίδιους του βουλευτές του, οι ίδιες πηγές σημείωναν: «Σε υποθέσεις κατά προσώπων, οι βουλευτές ψηφίζουν “κατά συνείδηση”»…

Πριν την ψηφοφορία είχαν αποχωρήσει από την διαδικασία τόσο οι βουλευτές της Ν.Δ., όσο και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ όπως και της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάνοντας λόγο για «φαρσοκωμωδία» και «θλιβερή διαδικασία», ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «λευκό» καταγγέλλοντας δια του κ. Αθ. Παφίλη «διακομματική συγκάλυψη σε ένα διακομματικό και διαχρονικό σκάνδαλο» και ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το «άκυρο» γράφοντας πάνω στα ψηφοδέλτια «Όχι στο κουκούλωμα», αφού όπως δήλωσε ο κ. Δ. Παπαδημούλης «όχι μόνο δεν έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο, αλλά το μεγαλύτερο δικομματικό σκάνδαλο της σύγχρονης ιστορίας μετατράπηκε σε ένα τεράστιο φιάσκο». Το «παρών» επέλεξαν στην ψηφοφορία οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου στο οποίο οδηγήθηκαν η διερεύνηση της υπόθεσης επί έντεκα μήνες από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αλλά και οι προσπάθειες να στοιχειοθετηθούν αδικήματα για τα πολιτικά πρόσωπα που παραπέμφθηκαν, πολλά (αδικήματα) εκ των οποίων είχαν ήδη παραγραφεί, η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος στην παρέμβασή του παραδέχθηκε ότι «η Βουλή έχει αδυναμία να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα», αν και στιγμάτισε την στάση των κομμάτων που αποχώρησαν, καθώς, όπως είπε, «οι θεσμοί αποδυναμώνονται από την απουσία των κομμάτων από αυτή την διαδικασία». 

«Αποσύρουν τους βουλευτές όχι γιατί σέβονται τους θεσμούς, αλλά γιατί θέλουν να εμποδίσουν την ελεύθερη έκφραση των βουλευτών μέσα από την μυστική ψηφοφορία», υποστήριξε ο κ. Παπαϊωάννου καταγγέλλοντας την στάση αυτή. 

Αλλά και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής αντέδρασε στις βολές της αντιπολίτευσης για «ατιμωρησία», «κουκούλωμα» και «ομερτά», όπως και για το επιχείρημα που διατυπώθηκε ότι «τα βάζουμε με τις τελευταίες τρύπες της φλογέρας», υπονοώντας την παραπομπή των κκ. Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη. «Ποιος το είπε αυτό;», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι «αυτές είναι λογικές που μας οδήγησαν στην ατιμωρησία απαξιώνοντας πολιτικές και ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν». 

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός απέτυχε και η προσπάθεια της πλειοψηφίας να παραπέμψει τα εν λόγω πρόσωπα στο προσφάτως συσταθέν τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο το οποίο τοποθετείται επί της βασιμότητας των αποδιδόμενων αδικημάτων πριν οι εμπλεκόμενοι παραπεμφθούν σε προκαταρκτική εξέταση (την λεγόμενη προανακριτική επιτροπή).

Τότε υπήρξαν διαρροές από το ΠαΣοΚ και έτσι δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία. Μετά από αυτή την εξέλιξη η απόπειρα να ανακληθεί η πρόταση του ΠαΣοΚ των συγκεκριμένων προσώπων σε προανακριτική επιτροπή δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες υπογραφές κι έτσι φτάσαμε στην τελική πράξη του «δράματος» με την απόρριψη από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ της πρότασης που 108 εξ αυτών (!) υπέγραφαν για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνούσε τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων. (Κρασοπατήρ)

Πόσα πληρώσαμε σὲ ἐξεταστικές; 
Πόσες χιλιάδες σελίδες καταγραφῶν ἔγιναν; 
Πόσες «ὁμολογίες» ἀκούσαμε; 
Ποιός ἦταν αὐτὸς ποὺ πίστεψε πὼς κάποιος θὰ πληρώσῃ; 
Γιατί ἀπεχώρησαν ΛΑΟΣ καὶ ΝΔ;
Γιατὶ τὸ ΚΚΕ ψήφισε λευκό;
Γιατί ὁ τΣΥΡΙΖΑ τὸ γύρισε στὸ ἄκυρο; 
Ποιός δημιούργησε τὴν λέξι «διαπλεκόμενος»;
Ποιός ἠλίθιος πιστεύει πὼς μὲ αὐτὸ τὸ σύστημα, μὲ αὐτὴν τὴν κοινωνικὴ δομή καὶ μὲ αὐτὲς τὶς ἀθλιότητες θὰ ἀλλάξῃ κάτι;
Δὲν  νομίζω πὼς ἔχετε ψευδαισθήσεις… Ξέρετε… Ὅλοι ἀπὸ τὴν ἴδια πίττα τρῶνε. ΟΛΟΙ!!!! 
Τὰ ψηφαλάκια ποὺ ἔπρεπε νὰ ῥίξουν οἱ «σωτῆρες» τοῦ  ΛΑΟΣ, τοῦ τΣΥΡΙΖΑ καὶ τοῦ ΚΚΕ ποῦ πῆγαν; (Δὲν ἀναφέρομαι στὴν ΝΔούλα διότι κι αὐτοὶ λερωμένες τὶς ἔχουν τὶς φωλιές τους…)
Αὐτοὶ δὲν εἶναι ἐκπρόσωποι συγκεκριμένων κοινωνικῶν ὁμάδων ποὺ πλήττονται ἀπὸ τὶς διαπλοκὲς καὶ τὶς ἁρπακτές;  Μὲ τί μοῦτρα θὰ ἀξιώσουν τὴν ψῆφο τῶν πολιτῶν αὔριο; Μὲ τὸ θρᾶσος τοῦ διαπλεκομένου ἢ μὲ τὴν «ἀφέλεια» τοῦ «δὲν ξέρω, δὲν κατάλαβα, δὲν διάβασα τὶς λεπτομέρειες…..»….
Ὅλοι οἱ ξεπουλητᾶδες, οἱ καλλίτεροι μάλλιστα, ἀπὸ κάθε ἄκρη τοῦ πλανήτου, στὸ δικό μας κεφάλι… ΟΛΟΙ!!! Πράσινοι, μπλέ, πορτοκαλί, κόκκινοι, ἄχρωμοι καὶ ….«ἐθνοσωτῆρες»… Ὅλα τὰ καθάρματα ἐδῶ..
Γιὰ ἐτοῦτο καὶ μόνον ἡ πληρωμή τους θὰ εἶναι βαρύτατη! Ὅσο δὲν διανοεῖται ἀνθρώπινη σκέψις… Τόσο πολύ..

Φιλονόη.

Υ.Γ. Τὸ ὑπογράφω αὐτό. Θὰ εἶναι ἀπερίγραπτη ἡ πληρωμή τους!

Ὁ τίτλος ἀπὸ τὸ κείμενον τοῦ Κρασοπατέρα.  

(Visited 10 times, 1 visits today)
5 thoughts on “Ὁ Πεντακαθαρίδης τῆς ΜΗΖΕΝΣ.

 1. Άγαπητὴ Φιλονόη,

  Τὸ σημαντικὸ στὴν χθεσινὴ ψηφοφορία στὴ Βουλή εἶναι ἡ διαρροὴ ἀπ’ τὴν κυβερνητικὴ πλειοψηφία 24 βουλευτών, διότι μόνο 132 ψήφισαν ὑπὲρ τῆς συστάσεως Προανκριτικῆς Ἐπιτροπῆς. Αὐτὸ εἶναι τὸ πολιτικὸ συμπέρασμα, δηλαδή, ἡ κυβέρνηση ἔχασε τὴν δεδηλωμένη πλειοψηφία τῆς Βουλῆς, γιὰ δεύτερη φορὰ μετὰ ἀπὸ ἐκείνη τῆς 21ης Ἰουλίου. Τότε ἡ εἴδηση σκεπάσθηκε ἀπ’ τὸ Εύρωπαϊκὸ Συμβούλιο, ἀλλὰ χθὲς ἀσκήθηκε λογοκρισία πρωτοφανής. Οὔτε ἐπὶ δευτέρας δικτατορίας δὲν συνέβαινε αὐτό.
  Στὰ ὑπόλοιπα ἔχεις δίκαιο. Ἦταν ἕνα κακοπαιγμένο θέατρο, ἀλλὰ ἡ πολιτική του διάσταση παραμένει. Ὁ πρωθυπουργὸς κέρδισε τὶς ἐκλογὲς μὲ κύριο σύνθημά του τὴν κάθαρση ἀπ΄ τὰ σκάνδαλα. Καὶ τὴν κυρία εὐθύνη γιὰ τὶς κοινοβουλευτικὲς ἐπιτροπὲς τὶς φέρει ἡ πλειοψηφία, ἀνεξαρτήτως ἐκείνων τῆς ὅποιας μειοψηφίας.
  Δηλαδὴ ἡ χώρα καὶ ἐπισήμως ἔχει εἰσέλθει σὲ ὠμὸ φασισμό, διότι δὲν ὑπάρχει ἐλεύθερος τύπος. Ἑπομένως ἡ εὐθύνη τῶν ἱστοσελίδων εἶναι ἰδιαιτέρως σημαντική, ἐπειδὴ ἀποτελοῦν τὴν μοναδικὴ ἔκφραση τῆς ἰσηγορίας. Πρέπει νὰ τὴν διαφυλάξουμε ὡς κόρην ὀφθαλμοῦ.

  Χρῆστος Ζ. Καρανίκας

  • Χρῆστε, σοῦ ἔχω ξαναδηλώσει πὼς μοῦ ἀρέσει ὁ τρόπος σκέψεώς σου. Συμφωνῶ σὲ αὐτὰ ποὺ γράφεις.
   Ὅμως ἔχω ἕνα ἐρώτημα:
   Εἶναι θέμα διαρροῆς ἢ θέμα διαπλοκῆς τους;

 2. Φιλονόη,

  Εἶναι θέμα διαπλοκῆς καὶ μόνο, ἐπειδὴ τὰ ἀτλαντικὰ συμφέροντα θέλουν δεμένη τὴν Ἑλλάδα στὸ ἅρμα τους καὶ αὐτὸ τοὺς τὸ ἐξασφαλίζει πλέον ἀποκλειστικὰ ὁ πρωθυπουργὸς καὶ οἱ σύμμαχοί του στὸ Μνημόνιο. Ἂς μὴν ξεχνᾶμε, ὅτι τὸ Μνημόνο ἐπεβλήθη στὴν χώρα μας ἀπ’ τὸν πρωθυπουργό, ἦταν ἐπιλογή του ἀπ’ τὴν πρώτη ἠμέρα ἀναλήψεως τῆς ἐξουσίας. Τὸ εἶχαν δηλώσει, ἄλλωστε, ὅτι προτιμοῦσαν τὸ Διεθνὲς Νομισματικὸ Ταμεῖο ἀπ’ τὴν Εὐρωζώνη…
  Τὰ συμφέροντα αὐτὰ ὑπηρετεῖ καὶ ὑπηρετοῦσε ἡ διαπλοκὴ καὶ τὰ ἐφάρμοσε στὴν ὑπονόμευση τοῦ Κώστα Καραμανλῆ, φυσικὰ καὶ ὡς ἀντίδραση κατὰ τῆς στάσεώς του στὸ Βουκουρέστι γιὰ τὰ Σκόπια, ἀλλὰ καὶ τῶν ἀνοιγμάτων του πρὸς τὴν Ρωσία καὶ τὴν Κίνα.
  Τὸ σημερινὸ πρόβλημα τῆς χώρας, χειρότερο ἴσως κι ἀπ’ τὸ οἰκονομικό, ἂν καὶ εἶναι ἀλληλένδετα τὰ δύο, εἶναι ἡ ἀνυπαρξἰα ἐλευθέρου τύπου, δηλαδὴ ὁ σοβαρὸς τραυματισμὸς τῆς λειτουργίας τῆς δημοκρατίας. Διότι, χωρὶς ἐλεύθερο τύπο, χωρὶς τὴν ἄσκηση τῆς ἰσηγορίας, δὲν ὑπάρχει δημοκρατία, ὀπότε τὴν εὐθύνη τὴν ἀναλαμβάνει τὸ διαδίκτυο.
  Ἔχουν ἱστορικὲς εὐθῦνες πλέον οἱ ἱστοσελίδες καὶ περισσότερο οἱ ἔγκυρες, ὅπως ἡ “Φιλονόη”.

  Αὐτὰ τὰ λίγα…

  Χρῆστος

 3. Ἐπιτέλους πότε θὰ ἀντιληφθοῦμε τὰ πολὺ ἁπλὰ πράγματα καὶ πρὸς τὶ τόσος θόρυβος περὶ παραπομπῶν; Ἄς συνειδητοποιήσουμε ἐπὶ τέλους ὅτι ἡ λέξις “παραπομπή” κατέστη συνώνυμος τῆς κοροϊδίας διότι τὰ ἀδικήματα τῶν “κυρίων” αὐτῶν ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΣ.
  Ὅθεν,
  Γιὰ νὰ φτιάξουμε τὰ ὅσα γκρεμίσαν
  ἄς κοιτάξουμε μόνο μπροστά.

 4. Νικόλαε,

  Ἔχεις δίκαιο, ἀλλὰ ὄχι ὅλα, διότι δὲν ἄνοιξαν οἱ προσωπικοὶ λογαριασμοὶ τῶν πολιτικῶν, οὔτε στὴ Siemens, οὔτε στὸ Βατοπαῖδι. Πρέπει νὰ ἀνοίξουν αὐτοὶ οἱ λογαριασμοί, οἱ ὁποῖοι δὲν καλύπτονται ἀπ’ τὴν παραγραφή. Ὅπως καὶ οἰ λογαριασμοὶ τῆς Ἑλβετίας, τῶν πολιτικῶν, τῶν συγγενῶν τους καὶ τῶν στενῶν συνεργατῶν τους. Εἴμαστε ἡ μὀνη χώρα ποὺ δὲν ζήτησε τὸ ἀνοιγμα τῶν λογαριασμῶν αὐτῶν τὴν τελευταία διετία, ὅταν ἡ ἑλβετικὴ κυβέρνηση, μετὰ τὸ σκάνδαλο τῶν τοξικῶν ὁμολόγων, δέχθηκε τὸ σχετικὸ αἴτημα τῶν Εὐρωπαίων τὸν Αὔγουστο περίπου τοῦ 2009.

  Χρῆστος

Leave a Reply