Οἱ φίλοι μας τὰ ἀδέσποτα;

Οἱ φίλοι μας τὰ ἀδέσποτα;1Εἴμαστε πράγματι ἀχόρταγοι. Ἔχουμε καταλάβει κάθε ζωτικὸ χῶρο, ἀπὸ κάθε ἄλλο πλᾶσμα στὴν Γῆ καὶ αὐτὰ ποὺ ἀπέμειναν τὰ καταδιώκουμε μὲ κάθε δυνατόν τρόπο. 

Πρὸ μερικῶν ἡμερῶν, καθῶς ἔβγαινα ἀπὸ τὸ μαγαζὶ φίλου, ἕνας ἠλίθιος γείτονας κλώτσησε ἕνα σκυλάκι ἀδέσποτο. Ἔτσι γιὰ πλάκα… Τὸ ὁποῖον ὅμως σκυλάκι ἦταν ἤδη ἀκραῖα ταλαιπωρημένο, μὲ ὅλες τὶς ἀσθένεις ἐπάνω του καὶ εἶχε ἀναλάβει ὁ φίλος μου νὰ τὸ φροντίσῃ. Ὁ ἠλίθιος ὅμως εἶχε ἄλλην ἄποψι!!! Ὴταν δυνατός αὐτός κι ἔπρεπε νὰ δείξῃ στὸν φουκαριάρη τὸν σκύλο τὴν δύναμί του…

Τα αδέσποτα της Πατησίων 290 εκπέμπουν ΣΟΣ

Για όλα φταίνε οι γάτες.Για μια ακόμα φορά το ίδιο παραμύθι:
Ταλαίπωρα αδέσποτα γατάκια που ταΐζονται σε οικόπεδο στην Πατησίων.
Γυναίκες που αφιερώνουν το χρόνο και τα χρήματά τους για να τους προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορείς
Και ο «αγανακτισμένος γείτονας» που ενοχλείται.
Χρόνια τώρα ο κύριος Αθανασόπουλος δημιουργεί προβλήματα στην κυρία Ρέτσου και τις υπόλοιπες γυναίκες που τα φροντίζουν. Βρισιές, απειλές τα γνωστά. Λάθος τους που δεν προχώρησαν σε καταγγελίες για την συμπεριφορά του αυτή.
Τουλάχιστον φρόντισαν να κάνουν καταγγελία κατά αγνώστου την τελευταία από τις φορές που έπεσαν οι φόλες στο οικόπεδο. Όχι ότι βγήκε και κάτι από αυτό. 15 γάτες πέθαναν, ποιος νοιάζεται και ποιος ασχολείται;

Εμείς σαν Αδεσποτολόγιο ξεκινήσαμε να βοηθάμε με την στείρωση των ζώων του χώρου, καθώς πολλά από αυτά δεν πιάνονται. Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς φυσικά πολλοί «φιλόζωοι» εγκαταλείπουν στο οικόπεδο. Δεν σκέφτονται βέβαια ότι τα ζώα είναι εκτεθειμένα στους «καταγγέλοντες περίοικους» που θα ρίξουν την φόλα ή θα φέρουν το υγειονομικό.

Τελευταία λοιπόν προσπάθεια του κυρίου Αθανασόπουλου να απαλλαγεί από τις ενοχλητικές γάτες ήταν να καλέσει το Υγειονομικό. Ήρθε η κυρία Ντούνη και η κυρία Ζεμπίλα, ενημέρωσαν τις εθελόντριες που έτυχε να βρίσκονται στο χώρο ότι απαγορεύεται να ταΐζουν τα αδέσποτα (!), ήπιαν το καφεδάκι τους με τον κύριο Αθανασόπουλο και έφυγαν, να γράψουν την επιστολή τους για το υποτιθέμενο καταφύγιο που διατηρούμε και τις οσμές και τις μύγες στον χώρο!!!

Το εξοργιστικότατο είναι ότι ο χω΄ρος είναι υποδειγματικά καθαρός και συντηρείται έτσι από τις κυρίες που φροντίζουν τα ζώα. Καθαρίζουν τα ξερά χόρτα και μαζεύουν τα μπάζα και τα σκουπίδια που πετάνε οι καθαροί “καταγγέλοντες περίοικοι”.
Ο χώρος είναι τεράστιος για τα ζώα που ζουν εκεί και πραγματικά απορούμε για το πώς βρέθηκαν να γράφουν αυτά που αναφέρονται στην επιστολή. Προφανώς βρισκόμαστε σε εναλλακτική πραγματικότητα;

Παρακαλούμε λοιπόν κάθε φιλόζωο που θα διαβάσει το θέμα αυτό να κάνει τον κόπο να περάσει από το οικόπεδο στην Πατησίων 290 και:
1. να μας γράψει την άποψή του κατα πόσον αυτός ο χώρος δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα που να απαιτεί την επέμβαση του Υγειονομικού.
2. Να ρωτήσει τον κύριο Αθανασόπουλο, Πατησίων 292, ιδιοκτήτη του φωτογραφείου, τι ακριβώς πρόβλημα του δημιουργούν οι γάτες. Εμείς όταν μιλήσαμε μαζί του δεν το καταλάβαμε.
3. Να στείλει επιστολή στις κυρίες Ντούνη και Ζεμπίλα ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Λ. Αλεξάνδρας 196, 115 21, Αθήνα ή να τις πάρει τηλέφωνο στο 210-6460040 και 2106427605 και να τις ρωτήσει πού είδαν τις μύγες και που μύρισαν τις δυσάρεστες οσμές.
4. Να γράψει στο Δήμο Αθηναίων, που είναι υπεύθυνος βάσει του νόμου για τα αδέσποτα, ζητώντας να εξασφαλιστεί η ευζωία των ζώων σε περίπτωση που ζητηθεί να απομακρυνθούν από το οικόπεδο.

Τέλος, καθώς το μέλλον των ζώων στο χώρο είναι αβέβαιο, αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε κάποιο γατάκι, επικοινωνήστε μαζί μας. Στο χώρο υπάρχουν άψογα σε χαρακτήρα ζώα που ανήκουν σε ένα καλό σπίτι και όχι να κινδυνεύουν από την «ευαισθησία» του κυρίου Αθανασόπουλου, της κυρίας Ντούνη και της κυρίας Ζεμπίλα.Οἱ φίλοι μας τὰ ἀδέσποτα;2

Εμείς θα προχωρήσουμε στην έγγραφη απάντηση στην επιστολή τους και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ζώων.
Σας παρακαλούμε στηρίξτε μας σε αυτό.Οἱ φίλοι μας τὰ ἀδέσποτα;3Οἱ φίλοι μας τὰ ἀδέσποτα;4Οἱ φίλοι μας τὰ ἀδέσποτα;5Οἱ φίλοι μας τὰ ἀδέσποτα;6

Εἴδατε ὁ κύριος Ἀθανασόπουλος;
Ἕνα οἰκόπεδο ἄκτιστο σὲ ὅλο τὸ κέντρο, στὸν Ἀθανασόπουλο πῆγε νὰ πέσῃ…
Καὶ  μᾶλλον ζορίζεται ἄσχημα ὁ φουκαρᾶς… Θὰ εἶναι ἀλλεργικὸς μᾶλλον… Ἀλλὰ δὲν τοῦ ἔχουν μιλήσει γιὰ τὴν ὁμοιοπαθητικὴ τέχνη; Νὰ τοῦ συστήσουμε κάποιον καλὸ ὁμοιοπαθητικό; 
Πολὺ φοβᾶμαι ὅμως πὼς τὸ πρόβλημα δὲν εἶναι οἱ γᾶτες. 
Τὸ πρόβλημα εἴμαστε ἐμεῖς καὶ τὰ μυαλά μας. 
Υ.Γ. Ὅποιος συνειδητοποιημένος ἀναγνώστης μπορεῖ νὰ βοηθήσῃ, ἂς τὸ κάνῃ.
(Visited 22 times, 1 visits today)
6 thoughts on “Οἱ φίλοι μας τὰ ἀδέσποτα;

 1. Δεν γνωρίζω τον Αθανασόπουλο, αλλά ο κάθε Αθανασόπουλος που πετά φόλες στα αδέσποτα είναι εν δυνάμει δολοφόνος ανθρώπου. Από την άλλη θεωρώ την επέμβαση του ανθρώπου στα ζώα, στα πλαίσια της φιλοζωίας, πολύ ανθρώπινη με την έννοια του εγωισμού. Με ποιο δικαίωμα οι εν λόγω κυρίες περιορίζουν τα ελευθερα και χωρίς συμβατότητες ζώα σε “κατ’ οίκον περιορισμό” άσχετα την έκταση του οικοπέδου φιλοξενίας; Πιστεύω ακράδαντα στην συμβίωση ανθρώπων – ζώων αλλά δεν συμφωνώ με την τακτική των κυριών που στείρωσαν τις γατούλες επεμβαίνοντας στην φύση. Σε τι διαφέρουν άραγε αυτές από τον κάθε δολοφόνο Αθανασόπουλο; Ο Αθανασόπουλος δρα άμεσα (ψεκάστε, σκουπίστε… τελειώσατε) ενώ οι κυρίες με την στείρωση μακροπρόθεσμα. Τι νομίζουν ότι προσφέρουν στην φύση; Αφήστε τις γατούλες ελεύθερες! Άλλες θα γνωρίσουν το ανθρώπινο χάδι και άλλες την ανθρώπινη κλωτσιά. Οι ικανότερες θα επιβιώσουν χωρίς την επέμβαση του ανθρώπου. Θέλετε να βοηθήσετε; Αφήστε σε δοχείο μιας χρήσεως(το οποίο μετά την χρήση να φροντίσετε να πετάξετε στον κάδο απορριμμάτων} φαγητό για τις γατούλες (σκυλάκια) τις γειτονιάς σας αλλά μην δημιουργείτε γκέτο και προ πάντων μη τα στειρώνετε. Αφήστε να ζήσουν φυσικά, όσα και όσο ζήσουν, και η Ίσις (φύση) ξέρει….

  • Οὔτε ἐγὼ τὸν γνωρίζω.
   Ὅμως Ὀδυσσέα, ποῦ νὰ τὶς ἀφήσουν ἐλεύθερες τὶς γατοῦλες; Ἄςε ποὺ κυκλοφοροῦν καὶ κάτι πεινασμένοι λαθραῖοι ποὺ πολὺ εὐχαρίστως θὰ τὶς μαγείρευαν μὲ πατατοῦλες στὸν φοῦρνο!
   Κι ἐγὼ εἶμαι κατὰ τῆς στειρώσεως. Ἀλλὰ στὴν πολιτεία πλέον τὰ ζῶα ὑποφέρουν. Προσωπικῶς δὲν θὰ ἔκανα στήρωσι. Ἀλλὰ κατανοῶ τὶς περιπτώσεις ποὺ γίνεται. Τὰ ζῶα ποδοπατοῦνται, δολοφοντοῦνται, μαγειρεύοναι, βασανίζονται, διώκονται… Γενικῶς θέλουμε στειρωμένες ἐπιφάνειες, κατοικίες, πόλεις.
   Ἐκεῖ ἀκριβῶς εἶναι καὶ ἡ κατανόησις γιὰ τὶς κυρίες καὶ τοὺς κυρίους ποὺ μεριμνοῦν.
   Πάντως, καλοῦ κακοῦ, ἂς βοηθήσουμε μήπως βρεθοῦν χῶροι φιλοξενίας.

 2. Όταν αγαπητέ Οδυσσέα παρεμβαίνεις πρώτος εσύ στην φύση με την συμπεριφορά σου ως κατακτητής και στερείς τον ζωτικό χώρο από τα ζώα τα οποία σε διαβεβαιώ ότι προυπήρξαν στον τόπο που άρπαξε η αφεντιά σου κάθεσαι και κατηγορείς τις κυρίες γιατί στειρώνουν τα ζώα ; μα απλά για να έχεις ακόμη περισσότερο χώρο να υπερκαταναλώνεις … εις βάρος των έμβιων όντων, παράλληλα ζητάς και τα ρέστα και εξομοιώνεις έναν δολοφόνο με τις εν λόγω κυρίες. Είναι ντροπή !!!
  Αν πράγματι σέβεσαι την φύση που σε φιλοξενεί θα πρέπει να ανακαλέσεις, αν όχι τις απόψεις σου τις οποίες σέβομαι αν και δεν τις επικροτώ, αλλά την Ύβριν.

Leave a Reply