Ὥρα καλὴ στὴν πρύμνη σας κι ἀέρα στὰ πανιά σας…

Καὶ οὔτε πουλὶ πετούμενον νὰ μὴν βρεθῇ μπροστά σας…

Λέει μία λαϊκὴ ῥήσις.. Λέει καὶ μᾶλλον ξέρει τί λέει…

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι μετανάστες

Αδειάζουν οι γειτονιές της Αθήνας από τους μετανάστες οι οποίοι για περίπου δύο δεκαετίες φιλοξενήθηκαν στην χώρα μας. Η εικόνα του κέντρου αλλάζει και τα ενοικιαστήρια εμφανίζονται πλέον παντού, σε πόρτες, τοίχους, στάσεις λεωφορείων και κολώνες. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η μεγαλύτερη «διαρροή» παρατηρείται στην πολυπληθή αλβανική κοινότητα. Η πτώση στον κατασκευαστικό τομέα έχει πλήξει τους άνδρες, ενώ άνεργες έχουν μείνει πολλές γυναίκες που εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί. Πολλοί Αλβανοί σκέφτονται την επιστροφή, όμως τα παιδιά αποτελούν συχνά ανασταλτικό παράγοντα, καθώς πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και πολλά από αυτά δεν μιλούν καν αλβανικά. 

Από το 2004 και μετά, υπολογίζεται ότι έχουν φύγει από την Ελλάδα 50.000 Αλβανοί. 

Την Ελλάδα εγκαταλείπουν και Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Πολωνοί οι οποίοι αποφασίζουν να επενδύσουν τις οικονομίες τους στις πατρίδες τους είναι πλέον μέλη της Ε.Ε. 

Το επισφαλές μεροκάματο ωθεί ακόμη και ασιάτες μετανάστες να παλλινοστήσουν. Πολλοί μετανάστες από την Ινδία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν έβγαλαν εισιτήριο χωρίς επιστροφή, με προορισμό τις πατρίδες τους. (ζούγκλα)

Νὰ πᾶνε στὸ καλό… Νὰ πᾶνε ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ ἦλθαν.. Ἂν κι αὐτὸ ποὺ βλέπω ἐγὼ εἶναι ἄλλο… 

Φεύγουν αὐτοὶ ποὺ δὲν ἔχουν τρόπο νὰ ζήσουν ἐδῶ. Δῆλα δή οἰ καλοί. Οἱ χρήσιμοι. Αὐτοὶ ποὺ φροντίζουν γιὰ τὸ κοινὸ καλό.  Αὐτοὶ ποὺ ἔχουν φιλότιμο. Αὐτοὶ ποὺ κάλλιστα θὰ μποροῦσαν νὰ ἐνσωματωθοῦν. Αὐτοὶ ποὺ δὲν πρέπει νὰ φύγουν οὐσιαστικῶς. 

Καὶ μᾶς μένουν τὰ καθάρματα. 

333 περισσότερες οι ληστείες σε σπίτια, καταστήματα και πρατήρια καυσίμων
– Μειώθηκαν κατά 67% οι ληστείες σε τράπεζες, ταμιευτήρια και σουπερ μάρκετ!
– 3.367 περισσότερες από πέρυσι οι κλοπές και οι διαρρήξεις 
– 8% αυξήθηκαν οι ληστείες στην Αττική!

Την ώρα που η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, την ώρα που η ανεργία μαστίζει τον ενεργό πληθυσμό της χώρας, η εγκληματικότητα «ανθεί» και τα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία στη δημοσιότητα είναι σοκαριστικά!

Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως όλο και λιγότερες τράπεζες, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια ή σουπερ μάρκετ, χώροι δηλαδή που θα μπορούσαν να προστατεύονται από ιδιωτικές εταιρίες security και έχουν κάμερες ασφαλείας που μπορούν να καταγράψουν πρόσωπα και κινήσεις, γίνονται στόχος των ληστών.

Αντίθετα, οι διαρρήκτες προτιμούν όλο και περισσότερα τα σπίτια, μαγαζιά και πρατήρια υγρών καυσίμων, ίσως γιατί θεωρείται πιο εύκολο να εισβάλλουν σε κατοικίες και να κλέψουν.

Ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις αυξήθηκαν σε όλη την επικράτεια το πρώτο εξάμηνο του 2011. Οι αριθμοί, «μιλούν» από μόνοι τους: 

48.262 οι κλοπές και διαρρήξεις που σημειώθηκαν δηλαδή 3.367 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα 
1.113 περισσότερες στην Αττική, (28.426, έναντι 27.313) και 101 περισσότερες στη Θεσσαλονίκη (6.159 έναντι 6.058), σε σχέση με πέρυσι.

3.363 οι ληστείες που διαπράχθηκαν, 163 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα και 144 απόπειρες ληστείας έναντι 196. 

226 περισσότερες οι ληστείες που καταγράφηκαν σε σπίτια, 82 περισσότερες σε καταστήματα και 25 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Την ίδια στιγμή, οι ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και ταχυδρομικά ταμιευτήρια μειώθηκαν κατά περίπου 67%.

Όσον αφορά τις ανθρωποκτονίες, το α’ εξάμηνο του 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 92, αριθμός ίδιος με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα. Επίσης, διαπράχθηκαν 86 απόπειρες ανθρωποκτονίας έναντι 105 που είχαν καταγραφεί πέρσι, 19 λιγότερες, δηλαδή, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010. 

Από αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 140 περιπτώσεις ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνάει το 78%.

Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα συνολικά 34.534 αλλοδαποί, καθώς και 336 διακινητές λαθρομεταναστών. Το α’ εξάμηνο του 2011 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7.723 επιστροφές παράνομων μεταναστών. Από αυτές οι 4.698 περιπτώσεις αποτελούν αναγκαστικές επιστροφές προς άλλες χώρες και οι 3.025 επαναπροωθήσεις.

Συνελήφθησαν, συνολικά 82.206 άτομα για διάφορες παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ εξαρθρώθηκαν 232 συνολικά σπείρες και εγκληματικές οργανώσεις. 

Εξιχνιάστηκαν 11.791 υποθέσεις, που αφορούν σε όλο το φάσμα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, όπως εγκλήματα βίας, εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας κ.λπ. 

Τέλος, κατασχέθηκαν, σε διάφορες αστυνομικές έρευνες, 104 κιλά περίπου ηρωίνης, 14 κιλά κοκαΐνης, 5 τόνοι και 192 κιλά κάνναβης, 10.968 δενδρύλλια κάνναβης, 29.459 δισκία ναρκωτικών, 1.013 πιστόλια – περίστροφα, REPLICA, κρότου, κυνηγετικά όπλα κ.λπ., 61.728 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων όπλων, 1.566 μαχαίρια, κλομπ κ.λπ, 128.979 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, καθώς και χρηματικό ποσό της τάξης του 1.394.820 ευρώ. (newsit)

Ἔτσι λοιπόν, γιὰ νὰ λέμε, διότι μόνον γιὰ νὰ τὰ λέμε μποροῦμε, ἔχουμε πολλὰ νέα δεδομένα. Τὰ ὁποῖα βασίζονται σὲ νέες κοινωνικὲς δομές, νέες ὀπτικὲς καὶ νέες νοοτροπίες. Κοινῶς; Θὰ «καλοπεράσουμε»!!!! Διότι αὐτὰ τὰ «φυντάνια» ποὺ παραμένουν θὰ μᾶς ἀλλάξουν τὰ φῶτα!

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ὥρα καλὴ στὴν πρύμνη σας κι ἀέρα στὰ πανιά σας…

  1. Η οικονομικη κριση ειναι αρκουντως πλατια και βαθια για να πληξη ακομα και τις “χαμηλων προσδοκιων” -και αρα ανθεκτικοτερων- θεσεις εργασιας.

    Να εφιστησω την προσοχη σας στο γεγονως οτι οι “αποχωρουντες” αλλοδαποι λογικα ανηκουν στην κατηγορια των “οικογενιαρχων”. Ητοι, σε αυτους που ηλθαν στην Ελλαδα για να εργαστουν εννομα και εντιμα. Υποπτευομαι επισης οτι αυτοι προερχονται κυριως απο χωρες της ΕΕ, της Ανατ. Ευρωπης και Αλβανια.
    Μειωνονται λοιπον οι “εννομες και εντιμες” θεσεις εργασιας, “περνουν των οματιων τους” οι αντιστοιχοι αλλοδαποι εργαζομενοι. Αυτοι ομως, οντες φιλησυχοι και εντιμοι, δεν επιβαρυναν την κοινωνια μας περισσοτερο απο την καταλλειψη μιας “θεσεως εργασιας” (η οποια εξελλειπε).
    Εκτιμω, λογικα,πως οσο βαθαινει η υφεση -πατος της οποιας ειναι μαλλον τρυπιος- τοσο θα αυξανεται το κυμα φυγης της συγκεκριμενης κατηγοριας μεταναστων.
    Τολμω να θιξω οτι, σε περιπτωση “δραχμοποιησης” μας, απαντες οι εν λογω αλλοδαποι θα εξαφανιστουν απο τον “κρανιου τοπο” (οχι πως δεν ειμαστε ηδη !! ).

    Το ιδιο δεν ισχυει –στον ιδιο βαθμο- για εκεινους που κανουν “παρανομες μπιζνες”, απο πορνεια μεχρι κατασκοπεια παντος ειδους. Και στο σημειο αυτο θα ελθουμε αντιμετωποι στο “δια ταυτα”. Και τουτο διοτι η εν λογω “κατηγορια” δυσκολοτερα θα κρυβεται μεσα ή πισω απο τον “αλλοδαπο οχλο”.
    Τωρα, τι θα γινει π.χ.
    1. με τις “αφρο-ιεροδουλες”, εν δυναμει φορεις σεξουλικως μεταδιδομενων νοσηματων, τα κρατη των οποιων καταδυκαζουν δια θανατου την ιεροδουλια, και τους λοιπους “εχοντες αναπτυξει συμφεροντα” απο το συγκεκριμενο κυκλωμα (ομογενων περιλαμβανομενων).
    2. διαφορους “κλοσαρ”, εξαρτημενους απο ουσιες, στο μεταιχμιο επιβιωσης των, χρειζοντες -επισης- “περιθαλψης” (ασχετα αν / τι / πως τι θα την λαβουν και -επισης- τους λοιπους “εχοντες αναπτυξει συμφεροντα” απο το συγκεκριμενο κυκλωμα (ομογενων περιλαμβανομενων)..
    3. λοιπους “εγκλωβισμενους” στην “κολαση του Δαντη”…

    Ο Θεος να βαλει το χερι του !!
    Προφητης δεν ειμαι και δεν μπορω να “προβλεψω” την “μεταβολη των δεικτων εγκληματικοτητας” που η αγαπητη Φιλονοη μας εγνωρισε, και την ευχαριστω για αυτο.

    Καλημερα σε ολους

Leave a Reply