Ἕνας Ἀμερικανός ποὺ …γεννήθηκε γιὰ νὰ γίνῃ Ἕλληνας!

Ὁ φίλος τοῦ ἱστολογίου Ἀνδρομέδιος μᾶς ἔκανε ἕνα θαυμάσιο δῶρο. Τὴν παρακάτω παρουσίασι!
Εἶχα διαβάσει ἀρκετὰ γιὰ τὸν καθηγητὴ Μίλλερ ἀλλὰ ὄχι κάτι ποὺ νὰ άναφέρεται στὴν συνολική του δράσι καὶ στὴν Ἑλληνοποίησί του. (Ἀλήθεια, μποροῦν νὰ καταλάβουν οἱ κουδουνίστρες μας ποιὰ ἀκριβῶς εἶναι ἡ διαφορὰ μεταξὺ Ἑλληνοποιήσεως κατὰ φύσιν καὶ Ἑλληνοποιήσεως παρὰ φύσιν; Ποῦ νὰ τὸ καταλάβουν; Μποροῦν;)

Δείτε την συνέντευξη του διακεκριμένου Καθηγητή Αρχαιολογίας Stephen Miller, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του τόσο με τις ανασκαφές και την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Νεμέας (στάδιο Νεμέας, Ναός Διός, αναβίωση αγώνων “Νέμεα” και όλα αυτά χωρίς κρατική βοήθεια) όσο και με τη διεθνή επιστημονική υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και την προσπάθεια μη χρήσης του ονόματός της από την FYROM. Πρόκειται για τις γνωστές και δημοφιλείς εκπομπές «ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» της ΕΤ3 και «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της ΕΤ1.
O Stephen Miller, είναι  ο σύγχρονος «λέων» της Νεμέας. Είναι ο αρχαιολόγος  που όταν έφτασε στην Ελλάδα πριν από 35 χρόνια  είπε ότι έφτασε σπίτι του. 

Είναι εκείνος που διενήργησε ανασκαφές στην Αρχαία Νεμέα και έφερε στο φώς σημαντικά ευρήματα όπως το στάδιο που διεξάγονταν τα Νέμεα, δημιούργησε ένα αρχαιολογικό πάρκο, κατασκεύασε ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο και ξεκίνησε την αναστήλωση του Ναού του Δία. (Ήδη οι τρεις όρθιες κολόνες του Ναού ,από την αρχαιότητα ,έχουν γίνει εννιά και το έργο της αναστήλωσης συνεχίζεται). Και όλα αυτά χωρίς κρατική βοήθεια, μόνο με χορηγίες και δωρεές από την Ελλάδα και την Αμερική. 


Ο ίδιος επίσης είναι ο εμψυχωτής της Αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων που γίνονται κάθε  τέσσερα χρόνια  στο αρχαίο στάδιο με μεγάλη συμμετοχή τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα υπηρέτησε ως καθηγητής κλασικής αρχαιολoγίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ και διατέλεσε Διευθυντής της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα(1982-87).
Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα σχετικά με την Νεμέα  και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ  του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Τελευταίο του βιβλίο είναι «Ο Πλάτων στην Ολυμπία». Επίσης έχει τιμηθεί με το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη που αναφέρει πότε πρωτοήλθε στην Ελλάδα, ποιά ήταν η πρώτη λέξη που έμαθε και τι ρόλο έπαιξε ένας αστακός στην παραμονή του στην χώρα μας. (Λουτράκι)

Δὲν εἶναι ὁ μόνος φυσικά! Εἶναι κι ἄλλοι. Εἶναι ὅλοι αὐτοὶ ποὺ μέσα στοὺς αἰῶνες γνώρισαν τὴν Ἑλλάδα καὶ συνειδητοποίησαν πὼς εἶναι Ἡ Πατρίδα κάθε σκεπτομένου ἀνθρώπου.

Φιλονόη.

(Visited 21 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ἕνας Ἀμερικανός ποὺ …γεννήθηκε γιὰ νὰ γίνῃ Ἕλληνας!

  1. ΦΙΛΟΝΟΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ BERKLEY ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ. Η ΟΥΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΤ1 (ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ) ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΣΕ 1 ΩΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ ΣΤΗΝ ΝΕΜΕΑ, (ΕΣΤΕΙΝΑΝ ΤΙΣ ΚΟΛΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΜΕΟΥ ΔΙΟΣ), ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ (ΥΠΟΜΟΝΗ),ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ. ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1971 ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΤΗΝ ΝΕΜΕΑ ΤΟ 2010, ΟΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΜΕΑ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΓΑΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ. ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΥΝΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.
    ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  2. Υ.Γ.
    ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ, ΕΙΣΑΓΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ !

  3. Ο κυριος αυτος,οπως και αλλοι,πχ Ζακλυν ντε Ρομιγυ,εχει κερδισει την διακριση του Ελληνος Ανθρωπου..την μεγαλητερη διακριση στη γη.Το αλλο ημισυ ειναι ο γεωγραφικος χωρος που λεγεται Ελλας,ως εθνος,και που την ευθυνη διατηρησις εχουμε εμεις οι ρωμιοι χαρη της Ελληνικοτητος,ωστε να ελπιζουμε και εμεις,καποτε να γινουμε Ελληνες,δηλαδη Ανθρωποι.Τον ευχαριστουμε απο τα βαθη της καρδιας μας.

Leave a Reply