Ὑποθετικὸ σενάριο ἀντιδράσεως πολιτῶν.

Υποθετικό σενάριο αντίδρασης των Πολιτών

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε σχετικό σχόλιο  σε άρθρο με θέμα «Κάγκελα παντού» που διάβασα στο αξιόλογο blog https://filonoi.gr/2011/08/31/kagela-pantoy/

 Υποθετικό Σενάριο

            Εάν  υποθέσουμε ότι κατά την ημέρα επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης και ενώ 4.500 αστυνομικοί θα προστατεύουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο συμβούν και τα παρακάτω:

Εάν -και επιμένω στο υποθετικό «Εάν»-:

  1. Διαδηλωτές στην Θεσσαλονίκη με μία συντονισμένη ενέργεια εκτοξεύσουν εκατοντάδες φούσκες με χρώμα στο πλεξιγκλάς των περιβόητων φραγμάτων «τυφλώνοντας» στην ουσία τις δυνάμεις καταστολής που οχυρώνονται πίσω του.
  2. Άλλες ομάδες διαδηλωτών εμφανιστούν απρόσμενα εμπρός από το όχημα «Αύρα» και ενώ μερικοί δημιουργήσουν αδιαφανές σύννεφο σκόνης  με πυροσβεστήρα «σκεπάζοντας» τα παράθυρα του οχήματος, άλλοι ξαπλώσουν εμπρός του, ώστε να το ακινητοποιήσουν έστω και προσωρινά.
  3. Δεύτερο κύμα διαδηλωτών εκτοξεύσει φούσκες με χρώμα καλύπτοντας τις αντιασφυξιογόνες μάσκες των αστυνομικών που εκτοξεύουν τα χημικά, δακρυγόνα  και τις βομβίδες κρότου και λάμψης.

Παράλληλα εάν την ίδια ημέρα στην Αθήνα:

  1. Αυτοκινητιστές ιδιοκτήτες ταξί αντιδρώντας στην λογική Ραγκούση και κινούμενοι μεμονωμένα ή ανά δύο ή τρεις μαζί, δώσουν ραντεβού και ξαφνικά πλημμυρίσουν με  τα αυτοκίνητά τους δρόμους πέριξ της Βουλής των Ελλήνων.
  2. Μερικοί συνδικαλιστές των ιδιοκτητών ταξί ανοίξουν τις μπάρες εισόδου και ένας ικανός αριθμός ταξί καταλάβει τον περίβολο της Βουλής.
  3. Αγανακτισμένοι κινούμενοι σε μικρές ομάδες, συναντηθούν συγκεκριμένη ώρα εμπρός από τον Άγνωστο Στρατιώτη και ανέβουν στον περίβολο της Βουλής.
  4. Αυτοκινητιστές και Αγανακτισμένοι προχωρήσουν στην ειρηνική κατάληψη της Βουλής.
  5. Οπαδοί κομμάτων και άλλες οργανώσεις φοιτητών και επαγγελματιών απ’ όλη την Ελλάδα προσέλθουν στη Βουλή για συμπαράσταση.
  6. Οι παραπάνω παραμείνουν μέσα στην Βουλή για αρκετές ημέρες -όπως οι μετανάστες στην Νομική- διεκδικώντας ως επαγγελματίες, ως πολίτες και ως Έλληνες τα αυτονόητα.
  7. Οι παραπάνω θέσουν τους Βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους, για όσα συντεχνιακά και ενάντια στην θέληση των πολιτών  έχουν πράξει ή έχουν ψηφίσει ή για το ενδεχόμενο ψήφισης και άλλων ειδεχθών νόμων πολύ δε περισσότερο αν σκεφθούν να ψηφίσουν επαχθή δανειακή σύμβαση.

Εάν, λοιπόν, συνέβαιναν τα παραπάνω θα ήταν ενδιαφέρον να καταγράφαμε την ενδεχόμενη αντίδραση των επιτελών της αστυνομίας. Εξάλλου, το παραπάνω σενάριο είναι μία ένδειξη ότι σε κάθε μέτρο υπάρχει και αντίμετρο. Και αν τα παραπάνω περιγραφόμενα δεν είναι εφικτά, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και μεταξύ των πολιτών και στρατηγοί και στρατηγικά μυαλά που ενδεχόμενα θα μπορούσαν να εκπονήσουν και άλλα εικονικά ελπίζω σενάρια, με δράσεις αποτελεσματικότερες των παραπάνω που ενδεχόμενα θα διασπούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις, ώστε το κύριο σώμα των διαδηλωτών να ολοκληρώσει την διαμαρτυρία του. Ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο θα μπορούσε να περιλαμβάνει και ομάδες διαδηλωτών που θα εμφανιζόντουσαν ξαφνικά στις ακάλυπτες πλάτες επιτιθεμένων αστυνομικών σε πολίτες ή σε ομάδες των γνωστών-αγνώστων παρακρατικών. Αλλά τέτοια άνανδρη επίθεση δεν νομίζω ότι είναι μέσα στην λογική των πολιτών ούτε καν ως υποθετικό σενάριο, τουλάχιστον για την ώρα. Αν και σε τέτοιες ενέργειες προχώρησαν –δυστυχώς- οι αστυνομικοί στην επίθεση κατά των πολιτών στο Σύνταγμα.

Πάντως δεν ενδείκνυται η εφαρμογή ενός τέτοιου σεναρίου γιατί ενδεχόμενα να προκαλέσει πονοκέφαλο στον Υπουργό …Προστασίας του Πολίτη και στην ηγεσία της αστυνομίας, αλλά είναι βέβαιο ότι οι προαναφερόμενοι «προστάτες των πολιτών» αν προλάβουν θα ξεσπάσουν την μήνη τους επάνω στους διαδηλωτές, άρα πρέπει να παραμείνει ως υπόθεση εργασίας.

Άλλωστε οι πολίτες δεν δέχονται τους αστυνομικούς ως αντιπάλους. Αντίπαλοί τους είναι εκείνοι που περιαυτολογούν ως «αντιστασιακοί της Χούντας»  και παρόλα ταύτα με πράξεις και αποφάσεις υποκινούν από την αντίπερα όχθη ένα νέο «Πολυτεχνείο» όταν σήμερα  διακυβεύονται πολλά περισσότερα από την ελευθερία έκφρασης και το Δημοκρατικό Πολίτευμα.  

Ωστόσο, αυτό που προβάλλει από το παραπάνω υποθετικό σενάριο είναι ότι κάποιοι, που αμείβονται με παχυλούς μισθούς ή αποζημιώσεις, που έχουν εξασφαλίσει παχυλή ή και δεύτερη σύνταξη, χρησιμοποιούν τους χαμηλόμισθους αστυνομικούς  εναντίον των πολιτών σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να διατηρήσουν τα προκλητικά προνόμιά τους. Διαλύουν την κοινωνική συνοχή στρέφοντας την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, αδιαφορώντας ακόμη και για αυτή την τύχη της χώρας.

Εξάλλου, η πολιτική ελίτ και οι συνεργάτες τους δεν πρέπει  να ξεχνούν ότι οι Έλληνες είναι ευφυής και υπερήφανος λαός. Ότι ανέκαθεν έβρισκαν τρόπους να κατατροπώσουν επιτελικά εχθρικά σχέδια και  όσους «Έλληνες» ή ξένους θέλησαν να περιορίσουν την Ελευθερία του, να υποδουλώσουν ή να «παραδώσουν» την χώρα σε ξένα αρπακτικά!

Ἰωάννης Δέμος

φωτογραφία

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply