Ἡ Ἄγκυρα ἀπειλεῖ τήν Κύπρο μέ Ἀττίλα ΙΙΙ

Ἡ Ἄγκυρα ἀπειλεῖ τήν Κύπρο μέ Ἀττίλα ΙΙΙΣτό τέλος τοῦ Σεπτεμβρίου ἡ Κύπρος θά ἀρχίσῃ ἔρευνες γιά πετρέλαιο καί φυσικό ἀέριο. Οἱ τοῦρκοι ἔχουν ἐπιστρατεύσει καί τίς τελευταῖες προσπάθειες πού τούς ἔχουν ἀπομείνει γιά νά ἀποτρέψουν αὐτό τό ἐνδεχόμενο. Τί θά γίνῃ, τελικῶς;

Με επίθεση στην Κύπρο απειλεί ευθέως η Άγκυρα. Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν ο Εγκεμέν Μπαγίς ξεκάθαρα απείλησε την Κύπρο με τη χρήση στρατιωτική βίας σε περίπτωση που η κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει στις έρευνες για φυσικό αέριο.  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαγίς “Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τις κυπριακές έρευνες. Αν επιμένουν γι’ αυτό υπάρχει ο στόλος».

Επίσης για τον τουρκικό στόλο, υπάρχει και ο ελληνικός Στόλος, αλλά αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας στην Αθήνα να του το απαντήσει…

Επίσης στις ίδιες δηλώσεις θέλοντας να κάνει την προηγούμενη δήλωση του πιο ξεκάθαρη συμπλήρωσε ότι «Στο παρελθόν η Ελληνοκυπριακή πλευρά είχε επιχειρήσει να κάνει παρόμοια πράγματα, αλλά υπάρχουν αυτοί που θυμούνται τι αντιμετώπισε», αναφερόμενος φυσικά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και απειλώντας ευθέως με επανάληψή της.

Απαντώντας σε ερώτηση του Τούρκου δημοσιογράφου της Ζαμάν ότι σε παλαιότερες κυπριακές έρευνες, πλοία του τουρκικού στόλου είχαν σταλεί στην περιοχή, ο Εγκεμέν Μπαγίς ανέφερε: “Γι΄αυτόν τον λόγο φτιάξαμε το στρατό μας και εκπαιδεύσαμε τους στρατιώτες”. Δηλαδή για να κάνουμε εισβολές σε γειτονικά κράτη ότι κάνουν κάτi που δεν μας αρέσει!

Είναι παράνομο να κάνουν έρευνες σε ύδατα που δεν τους ανήκουν. Η Τουρκία θα κάνει στο έπακρο χρήση όλων των δικαιωμάτων της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και θα πράξει τα δέοντα. Γνωρίζουν τη σοβαρότητα που διακρίνει την Τουρκία”, προειδόποιησε με θράσος “χιλίων πιθήκων” ο Ε.Μπαγίς.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος υπουργός πριν από ένα περίπου χρόνιο έλεγε στους Έλληνες δημοσιογράφους ότι δεν χρειαζόμαστε τους εξοπλισμούς, ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αμοιβαία μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ότι η Ελλάδα άδικα δαπανά τόσα χρήματα για όπλα, προφανώς διότι ήξερε ότι τα ωραία λόγια πάντα ακούγονται με χαρά από τα ευήκοα ώτα, άσχετα αν η χώρα του έφτιαξε Ένοπλες Δυνάμεις για να μπορεί να παρεμβαίνει στρατιωτικά όπου αυτή επιθυμεί κατά τα λεγόμενα του Τούρκου υπουργού. (defencenet.gr) (εἰκόνα)  

Ἐν τῶ μεταξύ, στήν Ἐλλάδα, ὅπως διαβάζω στά “Ἐπίκαιρα”, τό ὑπουργεῖο οἰκονομικῶν περικόπτει τόν προϋπολογισμό τοῦ ΥΠΕΘΑ κατά 160 ἑκατομμύρια εὐρώ ἐως τό τέλος τοῦ 2011, δημιουργῶντας συνθῆκες οἰκονομικῆς «ἀσφυξίας» στίς Ἔνοπλες Δυνάμεις καί θέτοντας σέ κίνδυνο τήν ἄμυνα τῆς χώρας. Θά μείνῃ ἀμέτοχη ἡ Ἑλλάς ἄν συμβῇ ἕνα πολεμικό γεγονός στήν Κύπρο ἤ θά παρακαλοῦμε τούς Ἀμερικανούς πάλι; Θά δείξῃ. Λίγες μόνον ἡμέρες ἔχουν μείνει…

Μινώταυρος

(Visited 17 times, 1 visits today)
Leave a Reply