Σιγὰ μὴν κι ἔχαναν τὴν εὐκαιρία τὰ μεμέτια….

Σιγὰ μὴν κι ἔχαναν τὴν εὐκαιρία τὰ μεμέτια....

Ἔγραφα πρὸ χθὲς γιὰ τὴν ἐπιστροφὴ (;;;;) τῶν Ἑλληνικῶν περιουσιῶν ἀπὸ τοὺς γείτονες. (Ἐπιστρέφονται ἐπὶ τέλους οἱ περιουσίες τῶν Ἑλλήνων στὴν Πόλι;) Κι ἀναρωτιόμουν, εὐλόγως, γιὰ τὰ ἀνταλλάγματα. Ἀφῆστε ποὺ στὸ θέμα τῶν ἀτομικῶν περιουσιῶν δὲν ἀναφέρεται κάποιος! Ὡς μὴ ὑπᾶρχον τὸ ἀντιμετωπίζουν!!! Σήμερα ὅμως ἔμαθα κάποια περισσότερα…. Εἶναι δυνατὸν τὰ ἁρπακτικὰ νὰ μὴν ἔχουν ἀπώτερες βλέψεις; Δὲν εἶναι….Γιὰ διαβᾶστε:

«Δώστε κι εσείς πίσω τα ακίνητα των οθωμανικών ιδρυμάτων»

Ο Νταβούτογλου ζητάει ανταπόδοση για την επιστροφή των ελληνικών περιουσιών

Ρεπορτάζ: ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

Tην ικανοποίησή του για την απόφαση της Αγκυρας να επιστρέψει ακίνητα ιδρυμάτων της ελληνικής μειονότητας εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια στιγμή πάντως η τουρκική πλευρά έθετε ουσιαστικά, με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, θέμα αμοιβαιότητας με επιστροφή οθωμανικών ακινήτων που είναι στην Ελλάδα.
Η επικοινωνία των δύο Πρωθυπουργών ήταν τηλεφωνική και έγινε προχθές το βράδυ με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε στον κ. Ερντογάν τις ευχές του για το τέλος του Ραμαζανιού, ενώ οι δύο άνδρες μεταξύ άλλων συζήτησαν και για τις διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα στη Λιβύη και στη Συρία – ζήτημα για το οποίο, επισημάνθηκε η ανάγκη εκδημοκρατισμού στις χώρες αυτές.
«αμοιβαιότητα». Πάντως στην υπόθεση των ακινήτων που – αν υλοποιηθεί η σχετική απόφαση – επιστρέφονται στις μη μουσουλμανικές μειονότητες οι οποίες βρίσκονται στην Τουρκία, παρενέβη με δήλωσή του ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Οπως γράφει η εφημερίδα «Βατάν», ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε μεν ότι η επιστροφή των ακινήτων των ευαγών ιδρυμάτων είναι ιστορικό βήμα που δεν αποτελεί «χειρονομία καλής θέλησης προς τις μειονότητες» αλλά επιστροφή του δικαίου στους πολίτες μας, προχώρησε όμως ένα βήμα πιο κάτω εγείροντας, εμμέσως, θέμα αμοιβαιότητας: «Ελπίζουμε πως αυτά τα σημαντικά βήματα θα αποτελέσουν παράδειγμα και για τις άλλες χώρες. Θα αποτελούσε ωραίο παράδειγμα η επιστροφή των ακινήτων των ευαγών ιδρυμάτων που πέρασαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ειδικότερα στα Βαλκάνια με πρώτη την Ελλάδα, στους εκεί ομογενείς μας που είναι υπήκοοί τους», είπε.
«θα βγούμε ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟι». Μια ακόμα ενδιαφέρουσα πτυχή της υπόθεσης αναδεικνύεται από τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή Βακουφίων. Ο Αντνάν Ερτέμ είπε στην εφημερίδα «Σαμπάχ» ότι για τα ακίνητα που έχουν πουληθεί σε τρίτα πρόσωπα θα καταβληθεί αποζημίωση βάσει της αντικειμενικής αξίας και αποκάλυψε: «Με τη νέα εφαρμογή το κράτος θα βγει κερδισμένο. Η αντικειμενική αξία που θα καταβληθεί είναι σε ποσοστό το 1/5 των αποζημιώσεων που θα καταβάλλονταν λόγω των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
< Οσον αφορά τον αριθμό των ακινήτων της ελληνικής μειονότητας ο ίδιος είπε πως στην πρώτη φάση θα επιστραφούν 370 ακίνητα και ότι το 2008 είχαν γίνει 1.410 αιτήσεις για επιστροφή, αλλά τότε εγκρίθηκαν μόνο 181. Κατά την εφημερίδα «Βατάν» τα ακίνητα που ανήκουν στους Ρωμιούς της Πόλης είναι πάνω από 1.000 και η αξία τους ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. (τὰ νέα)
Τί μαθαίνει κάποιος ἀπὸ τὰ μεμέτια; Νὰ ἁρπάζῃ!!!
Προσφιλές τους ἄθλημα…
Γιὰ νὰ «ἐρευνήσουμε» ὅμως λίγο τὸ «διαφορετικὸν» τῆς ὑποθέσεως…
Στὴν μία περίπτωσι τὰ μεμέτια ἅρπαξαν περιουσίες ὑφιστάμενες, δίχως πόλεμο. Μὲ τὸ ἔτσι θέλω!!! Ξύπνησαν μίαν ὡραία πρωΐα καὶ βούτηξαν ὅσα οἱ μὴ «τοῦρκοι» κατεῖχαν. Ἀνήθικον, ὑπάνθρωπον καὶ κτηνῶδες! Ὑπεχρέωσαν τοὺς ὁμογενεῖς (κι ὄχι μόνον) σὲ νέο διωγμό καὶ ξερριζωμό. 
Στὴν ἄλλην περίπτωσι ἔχουμε νικητήριο πόλεμο ἀπὸ τὴν πλευρά μας καὶ ἐπανακατάκτησι ἐδαφῶν, ἄρα καὶ οἰκειοποίησι περιουσιακῶν στοιχείων. Τὰ γνωστά λάφυρα εἶναι αὐτά. 
Ἐὰν τὰ κουδουνισμένα ξεκινοῦν διάλογο, ὑπὸ αὐτὰ τὰ πρίσματα, τότε μήπως θὰ πρέπῃ νὰ συζητήσουν καὶ γιὰ τὶς καταπατημένες περιουσίες ΜΑΣ, ποὺ ἐπίσης κατεπατήθησαν μετὰ τὴν μικρασιατικὴ καταστροφή; 
Δύο μέτρα καὶ δύο σταθμά; Ἢ ἐπὶ ἴσοις ὅροις συνδιαλαγές;
(Visited 5 times, 1 visits today)
Leave a Reply