Ἀπὸ ΜΗΖΕΝΣ ξεκίνησε καὶ γιὰ Κύπρο πάει!

 

Ἔλαβα τὸ παρακάτω ὡς μήνυμα ἀπὸ τὸν φίλο Πολύδωρο. Τὸ διάβασα μετὰ μεγάλης προσοχῆς καὶ συνειδητοποίησα, γιὰ ἀκόμη μίαν φορά,  πὼς δὲν ἔχει ἀλλάξει τίποτα!!

Ξεκίνησε ἐπισήμως ἀπὸ τὴν ΜΗΖΕΝΣ, διότι ἀνεπισήμως πάντα, πᾶντες, παντοῦ τὰ ἅρπαζαν, μόνον ποὺ κρατοῦσαν τὰ προσχήματα. Μὲ τὴν ΜΗΖΕΝΣ ὄμως τέλος καὶ στὰ προσχήματα… Δὲν βολεύουν… Ἄλλως τε προσχήματα σημαίνει μείωσις τῶν προμηθειῶν… Πῶς θὰ βρεθῇ τρόπος νὰ φᾶνε ἅπαντες πρὸ κειμένου νὰ βγάλουν τὸν σκασμὸ ἀπὸ τὸ μπούκωμα; Μόνον ἕνας εἶναι ὁ τρόπος!!! Τὸ μοίρασμα τῆς πίττας σὲ περισσότερα κομμάτια…

Μὰ ἐὰν αὐξηθοῦν τὰ μερίδια, πέφτει ἡ προμήθεια… 

Λᾶθος! Ἡ προμήθεια παραμένει ὡς εἶχε γιὰ τοὺς πρωτεργᾶτες! Γιὰ αὐτοὺς ποὺ τὸ βουλώνουν ὅμως ὑπάρχει, κάτι ποὺ δὲν ἴσχυε στὸ παρελθόν! Κι ἔτσι, γιὰ νὰ φᾶνε ὅλοι καὶ νὰ αὐξηθοῦν οἱ κῶλοι, δὲν μένει τίποτα γιὰ τὸ ταμεῖο…(Τὸ ὁποῖον ταμεῖον ἄρα γε σὲ ποιόν ἀνήκει;) 

Ξεκίνησε λοιπὸν μὲ τὴν ΜΗΖΕΝΣ, (ἔμαθε ἡ γριὰ στὰ σῦκα..) καὶ τὸ πείραμα ἐπέτυχε…  Κορόιδα εἶναι τὰ ἀδέλφια μας στὴ Κύπρο; Ὄχι βέβαια… Ἔπιασαν λοιπὸν κουτᾶλες, πειροῦνες, δαγκᾶνες κι ὅρμηξαν….

NOBLE ENERGY, ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ

Η συμφωνία που η κυβέρνηση Χριστόφια έχει υπογράψει με την Αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy για εξόρυξη φυσικού αερίου δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα για να γνωρίζει ο λαός τους όρους της σημαντικότερης οικονομικής συμφωνίας που έχει υπογράψει ποτέ κυβέρνηση από το 1960.  

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε δημοκρατική χώρα του πλανήτη, μια τόσο σημαντική συμφωνία να κρατείται μυστική και απόρρητη. Στην περίπτωση της Κύπρου η ‘’Δημοκρατική’’ κυβέρνηση του Χριστόφια και του ΑΚΕΛ που μετά την έκρηξη κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται την κρίση τους , την συμφωνία αυτή όχι μόνο δεν την έχουν δώσει στην δημοσιότητα και στην αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τα καθ’ ύλη αρμόδια σώματα και φορείς που έχουν γνώση του αντικειμένου, όπως η ΔΕΦΑ και ΡΑΕΚ γνωρίζουν λεπτομέρειες της.

Από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, γίνεται αντιληπτό ότι τα δικαιώματα για την εξόρυξη φυσικού αερίου ανήκουν κατά 100% στην αμερικάνικη εταιρεία η οποία έχει αναλάβει ταυτόχρονα και την εξόρυξη του Ισραήλ. Επίσης, όπως δημοσιεύτηκε σε συγκεκριμένο έντυπο και δεν διαψεύστηκε, η Εταιρεία Noble Energy αν και εφόσον εντοπίσει σημαντικά και εμπορεύσιμα αποθέματα θα μπορεί να αποσβέσει όλες τις δαπάνες εντοπισμού αερίου για τις οποίες, δαπάνες, θα ελέγχει πλήρως τον μηχανισμό προσδιορισμού τους. Με απλά λόγια η εταιρεία θα αποσβέσει όλες τις δαπάνες, θα καλύπτει όλα τα υπό αυτήν καθοριζόμενα έξοδα και σε όσα κέρδη δείξει (αν δείξει), τα οποία θα είναι αφορολόγητα, στο μέλλον θα δίνει ένα άγνωστο και ακαθόριστο ποσοστό στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε αντίθεση με την μυστικοπάθεια και την αδιαφάνεια της κυβέρνησης Χριστόφια, η Κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δώσει με πλήρη διαφάνεια στη δημοσιότητα όλους τους όρους της συμφωνίας με την ίδια εταιρεία, η οποία ανεβάζει το ποσοστό του Ισραήλ πέραν του 50% στα έσοδα ανόρυξης, καθώς επίσης και θα εισπράττει και φόρο στα κέρδη της εταιρείας. Η συμφωνία του Ισραήλ έχει περάσει και από το Κοινοβούλιο της χώρας και έχει εμπλέξει στις διαδικασίες δικούς της εμπειρογνώμονες και επιστήμονες για να πετύχουν στο μέλλον μεγαλύτερα ποσοστά εσόδων για τους Ισραηλινούς.

Με ανάλογη μυστικοπάθεια και αδιαφάνεια η ‘’Δημοκρατική’’ Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ ήταν έτοιμη να υπογράψει πριν μερικούς μήνες συμφωνία με την Shell για μεταφορά φυσικού αερίου με απίστευτα ετεροβαρείς όρους για την Κυπριακή Δημοκρατία. Μετά όμως από αντιδράσεις της ΔΕΦΑ και της αντιπολίτευσης ευτυχώς έκανε πίσω….. η καλύτερα χάλασε…. η δουλειά.

Σε αντίθεση με ότι έχει συμβεί με την Shell στην περίπτωση της συμφωνίας με την Noble Energy, τα κόμματα της αντιπολίτευσης τηρούν σιγή ιχθύος και δεν αντιδρούν καθ’ όλου. Αυτό με  βάζει, όπως πιστεύω και πολλούς πολίτες, σε σκέψεις μήπως κάτι ύποπτο ψήνεται. 

Πρόσφατα τα κόμματα της αντιπολίτευση απείλησαν ότι αν η κυβέρνηση δεν δώσει στην δημοσιότητα αυτούσιο το πόρισμα για την έκρηξη στο Μαρί, θα κατάθεταν πρόταση νόμου με το οποίο η Κυβέρνηση θα υποχρεωνόταν  να δώσει στην δημοσιότητα το πόρισμα. Δεν είδαμε όμως ανάλογη κίνηση για αυτή την τόσο σημαντική συμφωνία για το αέριο. Αυτό σας λέγει τίποτα; εμένα πάντως με βάζει σε σκέψεις και αν δεν δω άμεσα ανάλογη αντίδραση από την αντιπολίτευση θα δικαιούμαι να κάνω συνειρμούς και παραλληλισμούς με την περίπτωση της Siemens στην Ελλάδα. Ξιπετσισμένος κουρκουτάς είμαστε και εμείς κύριε Χριστόφια!! Έλληνες ‘’πατριώτες’’ είμαστε και εμείς κύριε Νίκο Αναστασιάδη!! 

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζουν την περίπτωση της Γερμανικής εταιρείας Siemens στην Ελλάδα, θα πρέπει να ξέρουν ότι η εταιρεία αυτή λάδωνε με απίστευτες προμήθειες την Κυβέρνηση Σημήτη του ΠΑΣΟΚ για να υπερχρεώνει το Ελληνικό Κράτος με διάφορα συμβόλαια που έκανε με αυτό. Όταν η Νέα Δημοκρατία .. κλωτσούσε την λάδωσε και αυτήν, στην συνέχεια όταν μικρότερα κόμματα της αριστεράς αντέδρασαν τα λάδωσε και αυτά. Αποτέλεσμα. Οι πρακτικές της εταιρείας αυτής καθώς και άλλων εταιρειών έκαναν κάποια ελεεινά κοπρόσκυλλα έλληνες πολιτικούς πλουσιότερους και από την άλλη οδήγησαν την Ελλάδα στην πτώχευση.

Η περίπτωση του φυσικού αερίου θα μπορούσε να δώσει τέλος στα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου και να αποτελέσει το ισχυρό καταλύτη οριστικής επίλυσης του κυπριακού, υπό την προϋπόθεση ότι θα την χειρίζοντο σωστά πραγματικοί πατριώτες κύπριοι πολιτικοί. Δεν είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα συμβεί αυτό γιατί όπως και στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο διεφθαρμένοι πολιτικοί και ελεεινό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην πτώχευση και εκεί οδηγούν και την Κύπρο μας 

Αν κάποιοι θεωρούν ότι είμαι άδικος και χρησιμοποιώ σκληρές εκφράσεις για τους πολιτικούς, τους υπενθυμίζω ότι το 1974 έδωσαν την μισή Κύπρο στους τούρκους, το 1999 μάζεψαν τις οικονομίες του κυπριακού μέσω του Χρηματιστηρίου, το 2005 σκότωσαν 121 ανθρώπους στο αεροπορικό δυστύχημα της ΗΛΙΟΣ που ιδρύθηκε με τα κλεμμένα χρήματα του ΧΑΚ, και το 2011 σκότωσαν 13, τραυμάτισαν 61 ανθρώπους, κατέστρεψαν τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού και κατ’ επέκταση και την κυπριακή οικονομία. 

Όλα τα πιο πάνω εγκλήματα έχουν συγκαλυφτεί από τον νυν Γενικό Εισαγγελέα και την ανύπαρκτη και χειραγωγημένη από τους πολιτικούς κυπριακή δικαιοσύνη. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι είμαι άδικος; 

Οσφραίνομαι ότι το επόμενο (και τελευταίο υπό την ιδιότητα μας σαν κράτος) μεγάλο έγκλημα που θα επισυμβεί και στην πορεία θα συγκαλυφθεί , θα είναι η περίπτωση του φυσικού αερίου. Αν η συμφωνία του φυσικού αερίου δεν έρθει στο φως και αντί διεφθαρμένων και ανίκανων πολιτικών δεν την χειριστούν με διαφάνεια ειδήμονες εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες, τότε το μόνο που εγώ βλέπω να συμβαίνει είναι, αφενός μεν οικονομική ενίσχυση του διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου και αφετέρου οριστική πτώχευση και της κόρης Κύπρου. 

Όμηρος Αλεξάνδρου

Εγκεκριμένος Λογιστής-Ελεγκτής   (πηγή: μήνυμα)

Εἶχα ἄδικο; Εἴδατε τί καλὰ ποὺ ὅλοι βολεύονται καὶ βγάζουν ὁμαδικῶς τὸν σκασμό; Ἔτσι, γιὰ νὰ μαθαίνουμε κι ἐμεῖς.. Ποῦ ξέρετε; Μὲ τὸσην δημοκρατία, ὑπάρχει περίπτωσις νὰ μὴν βρεθοῦν καλοθελητὲς γιὰ μᾶσες; Κι ἀκόμη χειρότερα, μὲ τὸσην δημοκρατία, εἶναι δυνατὸν  νὰ μὴν ἔχουμε κι ἐμεῖς, οἱ ἁπλοῖ θνητοί, ἐλπίδα στὴν συμμετοχή;

Κούνια ποὺ μᾶς κούναγε ὅλους… Ὁ κύκλος κοντεύει νὰ κλείσῃ καὶ κάποιοι νοιάζονται μόνον γιὰ τὸ πῶς θὰ ἁπλώσουν τὴν ἀρίδα τους… Ἤθελα νὰ ἤξερα μόνον ἐὰν ἔχουν γραπτὲς διαβεβαιώσεις γιὰ τὸ ἐὰν θὰ ὑπάρχῃ ἡ ἀρίδα τους αὔριο…

Φιλονόη. 

φωτογραφία

(Visited 9 times, 1 visits today)
Leave a Reply