Πρόωρες ἐκλογές: ἀποπροσανατολισμὸς ἢ πραγματικότης;

Η φημολογία περί εκλογών μάλλον ως διέξοδος της αγανάκτησης των πολιτών προσφέρεται. Τούτο προκύπτει από την μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη μεθοδολογία. Αρκεί να θυμηθούμε την παράσταση οπερέτας που έδωσε ο πρωθυπουργός κατά την δήθεν παραίτησή του εμπρός στην πιθανότητα συγκρότησης κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Όλοι θυμόμαστε τους κωμικοτραγικούς διαλόγους μεταξύ Παπανδρέου-Σαμαρά. Θυμόμαστε επίσης και τα περί διενέργειας δημοψηφίσματος κατά τον μήνα Σεπτέμβριο και τον σκόπιμο θόρυβο που συντηρήθηκε για μερικές ημέρες προκειμένου να γίνει πιστευτό. Η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης είναι άριστη. Μας λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε.  Όλα είναι σχεδιασμένα προσεκτικά ώστε να κρατηθεί στην εξουσία μέχρι να ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα κορυφαία στελέχη της απέναντι στους δανειστές (αν και ο όρος πλέον είναι αδόκιμος αφού στο μιαρό παιχνίδι κατά  της χώρας εμπλέκονται και άλλοι «παίχτες»).

Ως εκ τούτου θα πρέπει να ξεχάσουμε τα σενάρια περί δήθεν πρόωρων εκλογών, τα οποία η μεν κυβέρνηση επισήμως τα διαψεύδει τα δε κυβερνητικά στελέχη και  βουλευτές τα διαρρέουν και τα ενισχύουν.

Αλλοίμονο στην χώρα αν η παρούσα Βουλή εξαντλήσει την τετραετία.

Αυτό που απεγνωσμένα θέλουν να αποφύγουν είναι η επανάληψη πολύ δε περισσότερο η γιγάντωση του Κινήματος της Πλατείας, που εκλαμβάνεται ως υπολογίσιμη ανεξάρτητη «απειλή» εναντίον του πολιτικού συστήματος.

Η σημερινή κυβέρνηση και Βουλή δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν υποχρεωθούν σε παραίτηση από την κατακραυγή των πολιτών. Μόνο όπλο μας είναι ο όγκος των συγκεντρώσεων και η αποφασιστικότητά μας. Οι πλατείες σε ολόκληρη την χώρα πρέπει να πλημμυρίσουν από περισσότερο κόσμο. Εκεί θα αποφασιστούν και ενδεχόμενες άλλες δράσεις. Ωστόσο είναι βασικό να διατηρηθεί η απαλλαγή από κομματικές αγκυλώσεις. Είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε σε αυτά που μας ενώνουν και να παραμερίσουμε αυτά που μας διασπούν. Να αποκρούσουμε κάθε μορφή διασπειρόμενης διχόνοιας.

Οι επαγγελματικοί κλάδοι θα πρέπει να συμπεριλάβουν στις όποιες αντιδράσεις τους και την παρουσία τους στις πλατείες. Σχετική πρόσκληση πρέπει να τους απευθύνουν οι διοργανωτές του κινήματος της πλατείας.  Βεβαίως σε συγκεκριμένες ημερομηνίες να κατεβαίνει όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα.

Εξάλλου, είναι απαραίτητο να κατανοήσουν οι κατά τόπους Βουλευτές ότι το όνομά τους θα συνδεθεί με τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας αυτού του τόπου. Ότι θα αναφέρονται ως «αμειβόμενοι» συναυτουργοί σε έγκλημα κατά της χώρας και των πολιτών. Ότι με την παρούσα συντεχνιακή και αντίθετη προς το συμφέρον των πολιτών συμπεριφορά τους είναι  ανεπιθύμητοι. Ότι έχουν παραπλανηθεί και έχουν προσχωρήσει στην παράταξη των πολιτικών αριστοκρατών οι οποίοι βυθισμένοι στον πλούτο και στα προκλητικά προνόμια, βρίσκονται πλέον απέναντι στους πολίτες. Σήμερα  στην χώρα διακρίνονται δυο κοινωνικές παρατάξεις: η πρώτη των πολιτικών  αριστοκρατών, των «αυλικών»  τους και των χορηγών τους και η δεύτερη των νεόπτωχων Ελλήνων πολιτών.

Υπάρχει λύση! Να τους διώξουμε! Με την αποφασιστική ογκώδη παρουσία μας στις πλατείες!

Ιωάννης Δέμος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply