Σιγὰ μὴν γλυτώσῃς τὸ χαράτσι ἐσὺ ποὺ μένεις σὲ λυόμενο…

Καλά, τὰ κουδουνισμένα εἶναι ἐν τελῶς κουδουνισμένα! Ἐν τελῶς! Ἔχουν χάσει τὰ αὐγά, τὰ πασχάλια καὶ κάθε εἴδους μπούσουλα!!! 

Μένουν σε κοντέινερ αλλά θα πληρώσουν το χαράτσι

 

Μπορεί να είναι σεισμόπληκτοι και τα σπίτια τους να είναι έτοιμα να καταρρεύσουν! Μπορεί να είναι πυρόπληκτοι, οι οικίες τους να έχουν καεί και να μένουν σε κοντέινερ!!

Όμως πρέπει να πληρώσουν κανονικά το τέλος ακινήτων που ψηφίστηκε στην Βουλή και θα μας έρθει σε όλους ως μία ακόμα… φορο-κεραμίδα στο κεφάλι από τον άλλο μήνα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!!!

«Δεν μπορεί να φορολογούνται αυτοί οι άνθρωποι για κάτι που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν, τη στιγμή γίνονται ρυθμίσεις και εξαιρούνται για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες διατηρητέων. Που είναι η ισονομία που προβλέπει το Σύνταγμα;», διερωτάται στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ δρ Αθανάσιος Ε. Γιανναδάκης.

Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, υπάρχουν ακόμα σεισμόπληκτοι των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα αλλά δεν έχουν βγάλει ακόμα το πρωτόκολλο κατεδάφισης επειδή δεν έχουν λεφτά να το πληρώσουν. «Ενώ δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ιδιοκτησιών τους, καλούνται να πληρώσουν ένα επιπλέον οικονομικό τίμημα το οποίο δεν τους αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι πολιτικοί μηχανικοί.

Για αυτό και έχει σταλεί σχετική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ζητώντας την εξαίρεση από το νέο χαράτσι στα ακίνητα όλων των σεισμόπληκτων και των πυρόπληκτων που μένουν ακόμα σε κοντέινερ, όπως έγινε με νομοθετική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες διατηρητέων κτηρίων.

Ειδικά μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο star.gr, από την στιγμή που το ίδιο αυτό κράτος που τους ζητά αυτά τα χρήματα, καθυστερεί την ίδια στιγμή να καταβάλει τις αποζημιώσεις που έχει υποσχεθεί στους πυρόπληκτους και τους σεισμόπληκτους, όπως παραδέχθηκαν και οι ίδιοι οι υπουργοί στην Βουλή ότι συμβαίνει στο νομό Ηλείας αλλά και στους γειτονικούς της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας… (flashnews.gr)

Νὰ χρησιμοποιήσω τὴν λέξι «ἠλίθιος» ὅπως ὁ Farage ἢ νὰ παραμείνω κοσμία; Ἂς παραμείνω κοσμία… Ἔτσι κι ἀλλοιῶς, εἶτε τὴν χρησιμοποιήσω εἶτε ὄχι, αὐτὸ δὲν ἀλλάζει. Ἂς παραμείνουμε στὰ τοῦ οἴκου μας λοιπόν, εὐπρεπεῖς… Ἔχουμε βαθυτάτην γνώσι πλέον… 
Ὅσο γιὰ τοὺς κατοικοῦντες ἐντὸς λυομένων, τί περισσότερο θὰ πάθουν ἐὰν δὲν πληρώσουν; Νὰ χάσουν τὰ σπίτια τους; Μὰ τὰ ἔχουν ἢδη χάσει. Νὰ τοὺς κόψουν τὸ ῤεῦμα; Μὰ κομμένο τὸ ἔχουν.. Νὰ τοὺς πάρουν ὅσα ῥημάδια ἔμειναν ὄρθια; Ἂς πᾶνε νὰ τὰ πάρουν μήπως καὶ γλυτώσουν ἀπὸ τὴν ἀποκομιδὴ τῶν ἐρειπίων. Μπὰ σὲ καλό τους… 
Τί ξεκινᾶτε διάλογο; Μὲ ποιόν τὸ ξεκινᾶτε; Ἐλπίζετε μήπως σὲ ἀπάντησι; Ποῦ ζεῖτε; Σὲ κράτος δικαίου; 
Φιλονόη.
(Visited 15 times, 1 visits today)
Leave a Reply