Γιατί ὁ Ἐρντογάν δέν μπορεῖ νά ἀγγίξῃ τήν Κύπρο;

Η “διεθνής ομπρέλα” που θα προστατεύσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Κύπρο και την οποί α επικαλέστηκε στις δηλώσεις του ο Κύπριος ΥΕΘΑ Δημήτρης Ηλιάδης,υπάρχει και θα αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική. Ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία το έχουν καταλάβει ήδη και γι΄ αυτό προσπαθούν πλέον να φέρουν την ένταση στο Καστελόριζο και το Αιγαίο,όπου αυτή η “ομπρέλα” ακόμη δεν έχει ανοίξει.Πρόκειται για τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που θα προκύψουν από την άντληση του φυσικού αερίου στη Ν.Α Μεσόγειο.

Και δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα προκύψουν. Αν οι εκτιμήσεις για τις ποσότητες που υπάρχουν επαληθευτούν έστω κι εν μέρει ,τότε το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης θα επιλυθεί σχεδόν ολοκλρωτικά.Και βέβαια υπάρχουν τα τεράστια συμφέροντα των Ισραηλινών και της αμερκανικής Noble Energy.

Δεν είναι τυχαίο ότι τεράστιοι επιχειρηματικοί όμιλοι από Γερμανία,Γαλλία και Βρετανία σχεδίαζουν ήδη τους αγωγούς για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Μπροστά σ΄ αυτά τα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα τι θα μπορούσε να κάνει ο Ερντογάν; Να βομβαρδίσει το γεωτρύπανο; 

Συνεπώς δεν αποτέλεσε έκπληξη η επιστροφή του τουρκικού στόλου στο ναύσταθμο του Ακσάζ,όσο κι αν κάποιοι σε Ελλάδα και Κύπρο (!) επιμένουν να τον έχουν να πλέει στην Μεσόγειο! 

Το ερώτημα είναι η Ελλάδα θα τολμήσει επιτέλους να ασχοληθεί και με τη δική της “ομπρέλα”; 

Δυστυχώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει να εκτελέσει άλλες αποστολές… (onalert) 

 

 

 

(Visited 41 times, 1 visits today)
One thought on “Γιατί ὁ Ἐρντογάν δέν μπορεῖ νά ἀγγίξῃ τήν Κύπρο;

  1. Γιατί ὁ Ἐρντογάν δέν μπορεῖ νά ἀγγίξῃ τήν Κύπρο;
    ¨Η ἀπάντησις εἶναι ἁπλῆ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ εἰς τὴν ἱστορίαν των οἱ Τοῦρκοι ἐπῆραν κάτι ἄν κάποιοι δὲν τοὺς τὸ προσέφεραν καὶ ΟΥΔΕΠΟΤΕ εἶσῆλθον κάπου ἐὰν δὲν τοὺς εἶπαν “περᾶστε”. Κὰ ἐδῶ ἐν προκειμένῳ ἐὰν δὲν τοὺς εἴπουν “πάρετε” ἤ “περᾶστε”, θὰ κόψουν υς λεονταρισμοὺς καὶ θὰ μαζευθοῦν εἰς τὸ καβούκι των. Ἔν ἄλλαις λέξεσι, ὅπου ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ καὶ Τοῦρκοι. Αὐτὰ κατὰ τὴν ἄποψίν μου εἶναι μὲ ἄλλα λόγια καὶ τὸ νόημα τοῦ ἄρθρου.

Leave a Reply