Συνωμοσία γιὰ Εἰδικὸ Δικαστήριο.

Μία εκκωφαντική σιωπή περιβάλλει την μέγιστη είδηση που ανεδείχθη μετά την καταγγελία της καθηγήτριας κ. Ζωής Γεωργαντά, για “μαγείρεμα” του κρατικού ελλείμματος του 2009 μετά από εντολή των Γερμανών σε συνεργασία με τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου. Θα περιμέναμε η σοβαρότατη αυτή καταγγελία   να έχει ήδη ενεργοποιήσει τ’ αντανακλαστικά της  Ελληνικής  Δικαιοσύνης για την άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης. Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι αποπομπές στελεχών θεσμικών οργάνων με την υπόδειξη του Β΄Αντιπροέδρου (και Α΄Πρωθυπουργού) της Ελληνικής Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου είναι ικανές να τρομοκρατήσουν ικανότατους και άτεγκτους δικαστές. Ενδεχόμενα βεβαίως να “ετοιμάζεται” η δίωξη.

Ωστόσο καλού-κακού οι Δικηγορικοί Σύλλογοι οφείλουν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά ώστε να επισπευσθεί η δίωξη σε πείσμα της ατολμίας άλλων οργάνων ή θεσμών. Και εν πάσει περιπτώσει να διευκρινιστεί αν όλα αυτά βρίσκονται στην σφαίρα  φαντασίας της κ. Γεωργαντά ή όντως άνδρες που υπηρετούν κορυφαίους  θεσμούς του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος εμπλέκονται σε πράξεις παράδοσης την χώρα στις ορέξεις ξένων  “κατακτητών”. Και βεβαίως και η κυρία Ζ. Γεωργαντά δεν μπορεί να προβάλλει ως άμοιρη ευθυνών αφού -εφ’ όσον τα όσα καταγγέλλει αληθεύουν- με την σιωπή της συμμετείχε στην παράδοση της χώρας.

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα χθεσινά δημοσιεύματα της εφημερίδας “δημοκρατία” τα οποία επισυνάπτω προς ανάγνωση και δράση.

Ἰωάννης Δέμος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply