Ἐὰν εἴχαμε ἡγέτη στὸ τιμόνι….

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ

Το “διάγγελμα” του Ευάγγελου Βενιζέλου -ενός εν δυνάμει πρωθυπουργού- προς τον ελληνικό λαό και την αντιπολίτευση ήταν ξεκάθαρο και με ατσάλινη λογική. Ήταν φανερό ότι μετέφερε τις εντυπώσεις του και τις απόψεις από τους ομολόγους του της ΕΕ και φάνηκε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος και πεπεισμένος από αυτούς. Θα πρέπει να τους άκουσε με μεγάλη προσοχή.

Πράγματι αυτά που του ζήτησαν ήσαν ξεκάθαρα και λογικά και φάνηκε ότι ο εν δυνάμει πρωθυπουργός τα αποδέχτηκε καθ’ ολοκληρία αφού ακουμπούσαν σε μια τετράγωνη λογική επιχειρηματολογία.

1.Το κράτος σας είναι τελείως αναξιόπιστο

2.Το κράτος σας πρέπει να περικόψει τις δαπάνες και να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό

3.Η αντιπολίτευση είναι παράλογη, ανεύθυνη και λαϊκίζει

4.Τα εισπρακτικά μέτρα που παίρνετε είναι αντιλαϊκά και πιθανόν δεν θα πετύχουν το στόχο

5.Ο δημόσιος τομέας είνα υπερβολικά διογκωμένος και θα πρέπει να διώξετε ένα μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων

Όλα αυτά …

είναι και λογικά και σωστά υπό το πρίσμα ενός αντικειμενικού και ψυχρού παρατηρητή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαινόταν ικανοποιημένος που τα είπε έξω από τα δόντια στον Ελληνικό λαό και ζήτησε κι άλλες θυσίες από τους πολίτες χωρίς αντιδράσεις και μεμψιμοιρίες και η αντιπολίτευση να βγάλει το σκασμό.

Όλα όσα ανέφερε ήταν σωστά άλλα ένας λαός θα ανέμενε κάτι τελείως διαφορετικό από έναν πραγματικό ηγέτη.

Αντί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ακούει τις επιτιμήσεις για το κράτος του και την κυβέρνηση του και προφανώς να συναινεί, θα έπρεπε να τους είχε αντιπαραθέσει ότι το χρέος δεν το δημιούργησαν μόνοι τους οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της Ελλάδας αλλά και όλοι αυτοί οι οικονομικοί κολοσσοί που τους διέφθειραν.

Πληρώσαμε τα εξοπλιστικά προγράμματα στις εταιρείες τους σε διπλές τιμές, μάς έβαλαν με δόλο και δική τους συναίνεση (Goldman Sachs) στην νομισματική ένωση με “μαγειρένα στοχεία, μας έδωσαν δανεικά ώστε οι αγρότες μας να σταματήσουν να παράγουν, μας ανάγκασαν να κλείσουμε όλες τις βιομηχανίες μας, μας έδιναν δανεικά χωρίς κανέναν έλεγχο και στη συνέχεια ανέβαζαν τα επιτόκια, εκμαύλισαν δωροδοκώντας τους πολιτικούς μας αναγκάζοντας τους να δίνουν στις εταιρείες τους τα δημόσια έργα υπερτιμολογώντας τα, η Γερμανία δεν μας επέστρεψε ποτέ τις πολεμικές αποζημιώσεις ως όφειλε, μας άφησαν έρμαιο στη λαίλαπα των μεταναστών, έσπειραν στη χώρα μας προδοτικές και ανθελληνικές ΜΚΟ οι οποίες χρημαδοτούνταν από κέντρα του εξωτερικού και μόνο στόχο είχαν και έχουν να μας αλλοτριώσουν εθνικά, δεν μας βοήθησαν αλλά αντιθέτως υπέσκαψαν τη λύση του Κυπριακού αναγάγοντας το πρόβλημα σε γάγγραινα της εξωτερικής μας πολιτικής και τα τελευταία χρόνια μας πρόσθεσαν κι άλλη μία γάγγραινα, το Σκοπιανό και τόσα άλλα… τόσα άλλα…

Κύριε Βενιζέλο, ένας πραγματικός ηγέτης θα έβαζε πρώτα αυτά τα επιχειρήματα στο τραπέζι και δεν θα κιότευε όταν τον λοιδορούσαν οι ξένοι. Θα τους έδειχνε ότι το χρέος μας είναι πολύ μικρότερο από αυτό που διεκδικούν, (ίσως το μισό) και τότε θα μπορούσε να γυρίσει στην πατρίδα του υπερήφανος και να εκφωνήσει ένα διάγγελμα τέτοιο που εκφωνήσατε εσείς, με περισσή οίηση, λέγοντας όμως στον Ελληνικό λαό ότι κατάφερε κάτι πολύ σπουδαίο, ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Και ότι για να πληρώσουμε το υπόλοιπο θα έπρεπε όλοι οι Έλληνες να συμβάλουν και τότε δεν θα ήταν δύσκολο να πείσει τους Έλληνες να συνεισφέρουν, τότε θα υπήρχε και ελπίδα και θάρρος να προχωρήσουμε και να συνδράμουμε όλοι μαζί. Όχι να ζητά μόνο από το λαό θυσίες “άδικες αλλά αναγκαίες” χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει το χρέος του σαν ηγέτης.

Οι ηγέτες κύριε Βενιζέλο δεν δέχονται να “παίρνουν” το δαχτυλίδι, οι ηγέτες το κερδίζουν μόνοι τους και αναδεικνύονται μέσα από τέτοιες αντίξοες συνθήκες. Κι εσείς φανήκατε κατώτερος των περιστάσεων και λυπόμαστε που διαπιστώνουμε ότι δεν έχετε τα κότσια γι’ αυτή τη θέση. Πηγαίνετε πίσω στις συνταγματικές σας παρόλες που σας ανέδειξαν άλλωστε έως σήμερα… (Udemand)

Νὰ προσθέσω κι ἐγὼ κάτι;

Ἐὰν εἴχαμε ἡγέτη, κι ὄχι δελφίνους, θὰ εἶχε αὐτογνωσία. Θὰ πάλευε γιὰ τὴν διάσωσι τοῦ λαοῦ καὶ τῆς οἰκονομίας. Θὰ εἶχε τὸ κεφάλι ὑψηλὰ κι ὄχι κατεβασμένο! Θὰ διεκδικοῦσε καὶ δὲν θὰ ὑποχωροῦσε. Θὰ ἀγωνιζόταν γιὰ τὸ καλλίτερο καὶ δὲν θὰ βολευόταν. Θὰ ἀξίωνε σεβασμὸ κι ὄχι προσβολές. Θὰ τὰ ἔχωνε σὲ κάθε ἔναν ποὺ θὰ προσπαθοῦσε νὰ μᾶς ἐκμεταλλευθῇ καὶ θὰ τὸν ἔβαζε στὴν θέσι του. Θὰ πίστευε στὸν λαὸ του καὶ δὲν θὰ τὸν ἔφτυνε. Θὰ πάσχιζε νὰ κάνῃ νέο ξεκίνημα κι ὄχι νὰ ἐπιφέρῃ τὴν ὁλοσχερὴ καταστροφή…

Ἀλλὰ δὲν ἔχουμε ἡγέτη… Οὔτε κάποιος ἀπὸ τὶς κουδουνίστρες θὰ μποροῦσε νὰ τὸ παίξῃ ἡγέτης… Οὔτε τὰ προσόντα διαθέτει οὔτε τὸ σθένος ἀλλὰ οὔτε καὶ τὴν ἐπιθυμία. 

Διαθέτουμε προσκυνημένους, βολεμένους, ξεπουλημένους, τυχάρπαστους, ἁρπακτικὰ καὶ ἀνεγκεφάλους! Προσωπικότητα; Ἦθος; Ἀξίες; Δὲν ὑπάρχουν καὶ δὲν θὰ ὑπάρξουν. 

Γιατί λοιπὸν ἀκόμη ἀσχολούμαστε μαζύ τους;

Σὲ λίγο, σὲ πολὺ λίγο, θὰ ἔχουν πάει στὶς φυλακές, ἐκεῖ ποὺ τοὺς πρέπει.

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἐὰν εἴχαμε ἡγέτη στὸ τιμόνι….

  1. Ὑπάρχει Φιλονόη, καὶ ἄν εἴχαμε τὸν στοιχειώδη ἔστω νοῦ ὅπως οἱ Ἰταλοὶ, οἱ Τοῦρκοι, οἱ Ρῶσοι,καὶ ἄλλοι,. θὰ τὸν εἴχαμε ἐπιβάλει ἀπὸ ἔτη. Τὰ ἀνύπαρκτα μυαλά μας νὰ ἀναζητοῦμε καὶ ὄχι τὸν ὑπαρκτὸν ἡγέτην.

Leave a Reply