Ἔφυγες ἀπὸ τὸ ἰσλάμ; Πέθανες!

Κύττα νὰ δῇς φίλε μου…

Ὅταν ἀλλάξω κόμμα, δὲν τρέχει κάτι… Ὄταν ἀλλάξω μαγαζάκι θρησκευτικὸ κινδυνεύω μὲ θανάτωσι!!!Ιμάμης σε σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό: «Όσοι μουσουλμάνοι γίνονται χριστιανοί πρέπει να πεθάνουν»

Στο Σουηδικό κρατικό ραδιόφωνο ‘Sveriges Radio’ (SR) έχει φτάσει αναφορά για ρητορική μίσους σε ένα πρόγραμμα στο οποίο ένας Σομαλός ιμάμης ζήτησε όλοι όσοι άφησαν το Ισλάμ να θανατωθούν.

Το εν λόγω πρόγραμμα ήταν μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και μεταδόθηκε ζωντανά από το διεθνές Σομαλικό πρόγραμμα του SR.

Η έκθεση της αστυνομίας κατατέθηκε από τον ErikJohansson, στη διάρκεια της Σουηδικής Ευαγγελικής Ιεραποστολής (Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen – EFS), όταν κάποιοι φίλοι του του ανέφεραν τα λόγια του ιμάμη υπογραμμίζοντας την ευθύνη που έχει κάθε μουσουλμάνος να σκοτώσει όποιον εγκαταλείπει το Ισλάμ.

“Έλαβα ένα τηλεφώνημα από Σομαλούς φίλους μου που είχαν ακούσει το πρόγραμμα. Δεν μιλώ τη γλώσσα τους και όταν μου εξήγησαν τι ειπώθηκε, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν ήταν ένα μήνυμα το οποίο θα πρέπει να είναι σε ένα κανάλι σαν το SR,” είπε ο Erik Johansson στην ‘The Local’ την Πέμπτη.

Ο Johansson επικοινώνησε επίσης με το Sveriges Radio για να δηλώσει την απογοήτευσή του που το υλικό έμεινε διαθέσιμο στην ιστοσελίδα τους για περισσότερες από δύο εβδομάδες. Λίγο μετά την τηλεφωνική κλήση του, το πρόγραμμα αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα.

Σε ένα σχόλιό του στη χριστιανική ιστοσελίδα ‘Dagen’ την Τρίτη, ο επικεφαλής του  SR International, Ingemar Lofgren, είπε ότι αποφάσισε να αφαιρέσει το υλικό από την ιστοσελίδα εν αναμονή της παραλαβής της επίσημη μετάφραση, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για πολλά κανάλια που μεταδίδονται σε γλώσσες που δεν μιλάει.

“Αν ένας ιμάμης ζητά από άλλους μουσουλμάνους να σκοτώσουν όσους εγκαταλείπουν το Ισλάμ, τότε έχουμε δημοσιογραφική ευθύνη … Αν δεν του τέθηκαν ερωτήσεις τότε έχουμε αποτύχει στην δημοσιογραφική μας ευθύνη», είπε.

Σύμφωνα με τον Erik Johansson, ο δημοσιογράφος υπενθύμισε στον ιμάμη ότι ήταν στη Σουηδία, στο οποίο απάντησε ότι οι ίδιοι κανόνες ισχύουν εκεί.

“Είναι η ελπίδα μου ότι η έκθεση της αστυνομίας θα τους ενθαρρύνει (SR) να αλλάξουν τη τακτική αυτή”, είπε ο ErikJohansson.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Ξέρετε κάτι; Ποσῶς μὲ ἐνδιαφέρουν τὰ μαγαζιά τους, οἱ πελατεῖες τους καὶ τὰ μειωμένα τους ἔσοδα. Μὲ ἐνδιαφέρει τὸ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΝ ΑΝΡΘΡΩΠΙΝΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ!!! Τὸ θυμᾶστε; Ποῦ νὰ τὸ θυμᾶστε… Μὲ τόσες καταπατήσεις τῶν δικαιωμάτων μας, κοντεύουμε νὰ ξεχάσουμε τὰ αὐτονόητα….

Πάντως δὲν νομίζω πὼς περίμενα τοὺς Σουηδοὺς νὰ μὲ πληροφορήσουν γιὰ τὴν ἰσλαμικὴ στάσι ἔναντι αὐτῶν ποὺ τοὺς ξεφεύγουν… Ἁπλῶς ἐπιβεβαιώνονται οἱ ὑπάρχουσες πληροφορίες μου.

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἔφυγες ἀπὸ τὸ ἰσλάμ; Πέθανες!

  1. Την ιδια ακριβώς ρητορική για το μαγαζάκι τους είχανε και οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες μέχρι πριν λίγες δεκαετίες . Όσοι το αμφισβητούν η το αρνούνται, είτε εχουν άγνοια επι της πραγματικότητας, είτε σκόπιμα προπαγανδίζουν . Είναι η ίδια ακριβώς ρητορική που επιστρέφει στην Ελλάδα εν ετη 2011 εν μέσω “κρίσης” πνευματικής πρωτίστως μα και οικονομικής. Είναι η επιχειρηματολογία και η ρητορική εκείνη που πρέπει να σταματήσουμε , πριν να είναι αργά.

    Οφείλουμε να πούμε ενα τρανό Όχι τόσο στην Φανατική ρητορική του Ισλάμ , οσο και του Χριστιανισμού η οποιουδήποτε “Ισμου”.

    Κι ας μην γελιόμαστε. Ο Ισλαμισμός σε Ευρώπη και Αμερική δεν εχει καμιά θέση. Δεν ανήκει στην ιστορία μας, ούτε και στον πολιτισμό μας, μα το κυριότερο… Ουδέποτε θα κατορθώσει καμιά Δυτική κοινωνία να τον αφομοιώσει. Γιατί η λέξη “Σεβασμός”, τους είναι παντελώς άγνωστη.

Leave a Reply