Ποιός χρωστάει εἴπαμε;

Σχετικὰ μὲ τὴν παρακάτω εἴδησιν.
Νὰ βάζουμε τὰ πράγματα σιγὰ σιγὰ στὴν σωστή τους διάστασιν.
Οἱ τύποι εἶναι ἀπατεῶνες καὶ ἀπεδείχθη.
Παρ΄  ὄλα αὐτὰ δὲν σβήνουμε τὴν ἀνάρτησιν, γιὰ νὰ μπορέσουν, βάσει τῆς ἑνότητός μας, νὰ διαπιστώσουν ὅλοι οἱ ἀναγνῶστες τὸ πόσο πολὺ (καὶ αὐτοί) μᾶς ἐμπαίζουν.

Φιλονόη
Ἀπρίλιος 2016

Ἡ παρακάτω εἴδησις μᾶς ἤλθε ἀπὸ τὴν Ἑλένη. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ!!! Κάποιοι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ἔκαμαν τὸ θαῦμα τους! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!!! ΤΕΛΟΣ!!!

Παραθέτω τὴν εἴδησι ὅπως τὴν διάβασα στὴν ζούγκλα καὶ στὴν σελίδα τῆς END… Θὰ καταλάβετε γιατί!!!Ποιός χρωστάει εἴπαμε;1

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. 

Ποιός χρωστάει εἴπαμε;2

Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους. 

Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.

Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.

Ποιός χρωστάει εἴπαμε;3Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.

Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»). 

Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.Ποιός χρωστάει εἴπαμε;4

Η μεγάλη έκπληξη

Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ.. 

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής». 

Ποιός χρωστάει εἴπαμε;5Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.

Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 

Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους). 

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ. 

Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου. (ζούγκλα)

Δια ταύτα

Μη περατωθείσης της ειδικής εκκαθάρισης δεν γεννάται θέμα παραγραφής.

Διατηρείται και υφίσταται νομικά ισχυρό το δικαίωμα των μετόχων (κομιστών μετοχών) της ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, να αξιώσουν την εκκρεμή και μη εισέτι διενεργηθείσα απόδοση του τιμήματος εξαγοράς των μετοχών των ως προβλέπεται διαδικαστικά από την σύμβαση συγχώνευσης.

Οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που σήμερα είναι ιδιοκτησία της Εταιρείας μας, έχουν την εξωπραγματική αξία των 2,7 τρις ευρώ.

Η Εθνική Τράπεζα ,που είναι ιδιωτική, και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της πρέπει να πληρώσουν και θα πληρώσουν.

Ασφαλώς και έχουν να πληρώσουν.

Ιδρύσαμε την Εταιρεία “Η Ελλάς Ποτέ Δεν Πεθαίνει” – “Ellas Never Die” (“END”) για την Ελλάδα μας και όλους τους Έλληνες.

Η “END” Ανήκει σε Όλους μας. Η περιουσία της “END” είναι περιουσία όλων των Ελλήνων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά και απόλυτα ότι δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε πολιτική κίνηση ΠΟΤΕ.

Στην εποχή που ζούμε η καχυποψία, η δυσπιστία, η παραπληροφόρηση κυριαρχούν.

Θα μας βομβαρδίσουν με τα φερέφωνά τους (στην Ελλάδα και όχι μόνο) με ό,τι πιο απίθανο μπορείτε να φανταστείτε.

Υψηλά ιστάμενοι της πολιτικής εξουσίας μας έχουν χαρακτηρίσει “πράκτορες”, που θέλουμε να αποσταθεροποιήσουμε την Οικονομία της Ελλάδος και της Ευρώπης. Τους καλέσαμε να έρθουν μαζί μας (όχι να γίνουν “πράκτορες”), να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τον κοινό σκοπό, την Πατρίδα μας,αρνήθηκαν! (Επιδόθηκε στον Υπουργό Οικονομικών σχετική επιστολή κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ στα τέλη Ιουλίου 2011 από επιφανείς Έλληνες Πατριώτες της ομογένειας εκεί.)

Δεν θέλουν να αλλάξουν αφεντικά είπαν! Εμείς δεν είμαστε αφεντικά και δε θα γίνουμε.

Ελληνίδες, Έλληνες,

Ελάτε μαζί μας, γίνετε υποστηρικτές και μέτοχοι στην “END”. Εμάς, τους ιδρυτές της “END”, πιθανόν να μας σταυρώσουν, να μας τσιμεντώσουν, να μας κάνουν θύματα τροχαίου ατυχήματος, να μας εξοντώσουν με ανακοπές και ανευρύσματα εγκεφάλου, να μας εκτελέσουν. Εσείς θα συνεχίσετε και θα νικήσετε.

Είμαστε ήδη αρκετοί, ελάτε να γίνουμε ΟΛΟΙ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ΕΛΛΗΝΕΣ της Αμερικής και ιδιαίτερα τον γιατρό Εμμανουήλ Λαμπράκη, τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη και τον καθηγητή Νικόλαο Γεωργαντζά για την ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΙΑ τους, την αμέριστη βοήθειά τους, την συμπαράστασή τους και τους αγώνες τους.

Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ εδώ στην Πατρίδα, που δούλεψαν και δουλεύουν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ για το κοινό όραμα: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ. (END)

Εἴπαμε λοιπόν:
Ὁ Προβόπουλος εἶναι ἐνήμερος ἀπὸ τὸν Ἀπρίλιο τοῦ 2010!!!!
Προτείνεται συμβιβασμός, ποὺ ὅμως εἶναι μέσῳ Λαμίας καὶ οὐδεμίαν σχέσι ἔχει μὲ τὴν πραγματικὴ ἀξία τῶν μετοχῶν!
Ἱδρύεται ΜΚΟ μὲ κύριο αἴτημα τὴν ἀποπληρωμὴ τοῦ χρέους, ἀπὸ τοὺς Πατριῶτες μας!
Τί κάνουν τὰ κουδουνισμένα; 
Προβόπουλος, GAP, τσᾶρος (πρώην), Μπένυ, Σαμαρᾶς; Τὴν πάπια!!! Καὶ τί πάπια! Κρασάτη!!!
Μάλλιστα τὰ δύο ἐξαγγέλουν νέα μέτρα, ἐπικαλοῦνται θεοὺς καὶ δαίμονες καὶ τρία πουλάκια κάθονται! Πότε; Τώρα! Ἐν ᾦ ἔχουν λάβει ἤδη γνώσι τοῦ ζητήματος! Δῆλα δή; 
Στὴν ἀρχὴ ὁ Γεωργίου, ποὺ φούσκωσε τὸ χρέος, γιὰ νὰ μᾶς χώσουν στὸ ΔΝΤ, (προερχόμενος  ἀπὸ τὸ ΔΝΤ ὁ τύπος) φουσκώνει καὶ ξαναφουσκώνει, ἀλλοιώνει καὶ μαγειρεύει… Μὲ τὰ γνωστὰ ἀποτελέσματα. 
Παραλλήλως ὁ GAP γυρνοβολᾶ δεξὰ καὶ ζερβὰ καὶ μᾶς περνᾶ γενεές δεκατέσσερις. (Ἀλήθεια, ἐφ’ ὅσον ἐμεῖς ἤμασταν τόσο ἄθλιοι γιὰ πολῖτες, γιατί δὲν μᾶς παρατοῦσε στὴν τύχη μας; Τὶ μαζοχισμὸς τὸν ἔπιασε μὲ τὸ στανιὸ νὰ μᾶς συνεφέρῃ;) 
Ταὐτοχρόνως μούγκα τὰ ἀπέναντι, ποὺ εἶχαν βάλει ἐπίσης τὶς χεροῦκλες τους στὶς ΜΗΖΕΝΣ, στὰ τοῦ ΟΤΕ καὶ στὶς πάσῃς λογῆς προμήθειες! Ἀκούσατε ἐσεῖς κάτι; Ἐκειό τὸ φουκαριάρικο τὸ Κωστάκι, που ἤθελαν καὶ νὰ τὸ καθαρίσουν, μέσα στὴν κατάθλιψι ἔπεσε μὲ τὶς δικές μας πτώσεις! (Ἀλήθεια βρὲ παιδιά, τόσα χρόνια πρωθυπουργὸς ἦταν… Ἐὰν δὲν μποροῦσε νὰ κάνῃ κουμᾶντο στὸ δικό του μαγαζάκι, γιατὶ δὲν πήγαινε ἐξ  ἀρχῆς σπίτι του; Τί καραγκιοζιλίκια μᾶς παίζετε τώρα; Τώρα μᾶς ἔγινε καλὸ ἀπὸ πάνω τὸ Κωστάκι; Πῶς; Τοῦ ἦλθε ἐπιφοίτισις; Καὶ γιατί δὲν μοῦ ἔρχεται κι ἐμένα βρὲ παιδιά;)
Ὁ Προβόπουλος μαθαίνει τὰ τῆς ἀξίας τῶν μετοχῶν. Καὶ τί κάνει ὡς καλὸς ὑπάλληλος; Ἐνημερώνει τὸν τσᾶρο. (Πρώην εἴπαμε!) 
Ἀπὸ ἐκεῖ καὶ πέρα ἡ μία ἐνημέρωσις ἀκολούθησε τὴν ἄλλην! Ὁ Μπένυ ξέρει! Ὁ GAP, τὸ σόι του (δῆλα δή ἡ μαμά του, τὸ Νικολιό) ξέρει, καὶ μόνον ἐμεῖς (οἱ ἐνδιαφερόμενοι) τὰ μαθαίνουμε ὅπως πάντα τελευταῖοι! 
Ξέρει ὅμως κι ὁ Σαμαρᾶς! Εἴπατε κάτι; Τί ἔλεγε πρὸ μερικῶν ἡμερῶν στὴν Θεσσαλονίκη; Μήπως κι αὐτὸς τὸ ἔπαιζε πάπια;
(Οὖ νὰ μοῦ χαθεῖτε ὅλοι σας δοσίλογοι… Γιὰ τοὺς ὑποδέλοιπους δὲν ἔμαθα ἀκόμη τί γίνεται… Ἀλλὰ πολὺ φοβᾶμαι πὼς κι αὐτὰ τὰ νούμερα ἐπίσης εἶναι γνῶστες… Συμφέρει ὅμως νὰ μιλήσουν; Δὲν συμφέρει.. Τὰ ζόρια τους εἶναι νὰ μὴν χάσουν τὶς κουτᾶλες καὶ τοὺς ἐλέγχους…)
Καὶ τώρα τί ἔχουμε; 
Ἔχουμε τὴν πληροφορία, ἔχουμε τὸ χρῆμα, ἔχουμε τοὺς ἀνθρώπους καὶ σὲ λίγο, τὸ χρέος «μας» θὰ τὸ ἔχουν κάποιοι ἄλλοι! Σὲ πόσο λίγο; Δὲν ξέρω! Αὐτὸ ποὺ γνωρίζω εἶναι πὼς ἐμεῖς δὲν πληρώνουμε! Διότι ἀρκετὰ μᾶς ἔφαγαν! Ἒως ἐδῶ! Πάπαλα!
Υ.Γ.1. Τὰ μύρια μας εὐχαριστῶ στοὺς Πατριῶτες ποὺ ξεκίνησαν ὅλην αὐτὴν τὴν διαδικασία! Εἶναι ἴσως λίγα τὰ εὐχαριστῶ, έμπρὸς στὸ ἔργο τους.. Ἀλλὰ ἡ χαρὰ μας εἶναι τόσο μεγάλη ποὺ σίγουρα θὰ τὴν αἰσθανθοῦν.

Υ.Γ.2. Κάποτε ἔλεγα πὼς δὲν θὰ πληρώσουμε τίποτα. Πὼς θὰ μᾶς χαρίσουν  τὰ πάντα. Μᾶλλον ἔκανα λᾶθος. Ἐξαγοράζουν κάποιοι Πατριῶτες τὸ χρέος γιὰ νὰ μπορέσουμε ἐμεῖς νὰ ἐπικεντρωθοῦμε στὰ τοῦ οἴκου μας καὶ νὰ τὸν ἀναδομήσουμε. 

Υ.Γ.3. Ἂχ Πατρίδα! Πάντα ἀπλόχερα χάριζες τὰ δῶρα σου! Ποτὲ δὲν ζήτησες ἀνταλλάγματα. Κι ἂς σὲ ποδοπάτησαν, κι ἂς σὲ ἔφτυσαν, κι ἂς σὲ πρόδωσαν! Ἐσὺ πάντα γεννᾶς παιδιὰ, ἄξια τέκνα τῶν Ἑλλήνων.

Υ.Γ.4. Ἀκόμη ἡ Μικρὰ Ἀσία χαρίζει φῶς, χῶρο καὶ χρόνο σὲ ὅλους μας. Κι ἂς τὴν ξέχασαν κάποιοι γιὰ πάντα!

Υ.Γ.5.  Πράγματι τὸ ΔΝΤ καὶ τὰ τραπεζικά του συνεταιράκια θὰ ζοριστοῦν!  
Τί θὰ κάνῃ τώρα τὸ ΔΝΤ λοιπόν; Τί θὰ κάνῃ ἡ συμμορία τῶν νεοταξιτῶν; Τϊ θὰ κάνῃ τὸ Νικολιὸ ποὺ ἔστησε τὸ μέλλον του ἐπάνω στὴν δική μας πείνα; Ἀδιαφορῶ!  Αὐτὸ ποὺ μὲ προβληματίζει σοβαρότατα εἶναι τὸ γεγονὸς τῆς ἀδιαφορίας τῶν κουδουνισμένων. Ἀντὶ νὰ προστρέξουν καὶ νὰ στηρίξουν, σιωποῦν καὶ ἐξακολουθοῦν νὰ λαμβάνουν νέα μέτρα, νὰ δημιουργοῦν νομοθετήματα, νὰ ψηφίζουν μεσοπρόθεσμα, νὰ διενεργοῦν καταστολές… Ἐὰν ὅμως ἀποφασίσουν νὰ προωθήσουν τὴν ὐπόθεσι, τότε τί παθαίνουν; Χάνουν αὐτοὶ τὶς προμήθειες ἀλλὰ σώζεται ἡ χώρα! Τόσο προδότες θὰ μοῦ πεῖτε; Τόσο κι ἄλλο τόσο κι ἄλλο τόσο… Κάποτε σκεπτόμουν γιὰ δικαστήρια… Τώρα; Μόνον γιὰ κρεμᾶλες τὸ βλέπω… Καὶ λίγο θὰ εἶναι….

Υ.Γ.6. 
Ἐδῶ τελεῖται μία ἡρωικὴ πράξις, ἀπὸ λίγους πραγματικοὺς πατριῶτες καὶ πέραν τῶν ἀμέτρητων «εὐχαριστῶ» ποὺ τοὺς ὀφείλουμε, ἀντιλαμβανόμαστε πὼς ἡ  ὧρα φθάνει! Ποιό δικαστήριο θὰ τολμήσῃ νὰ ἀθωώσῃ τόσες προδοσίες; Ποιός Ἕλλην θὰ τολμήσῃ νὰ ξεχάσῃ τόσες μικρότητες; Ποιός σκεπτόμενος ἄνθρωπος στὸν πλανήτη θὰ δόσῃ χῶρο γιὰ νὰ κρυφτοῦν ἐτοῦτοι οἱ ἀλῆτες ποὺ μᾶς ξεπουλοῦν;
(Visited 27 times, 1 visits today)
14 thoughts on “Ποιός χρωστάει εἴπαμε;

 1. Αυτό κι αν είναι είδηση!!!

  μετά απο τούτο επιβεβαιώνεται πλήρως η εθνική προδοσία..

  δέν ξέρω τι άλλο θα περίμενε ένας εισαγγελέας (αν υπάρχει)..

  αυτό πρέπει να διαδοθεί παντού!!

  καλημέρα σας ..

 2. Eίναi δυνατόν; αν το παραπάνω αληθεύει, πραγματικά το θερμό ίσως και καυτό επεισόδιο από την γειτόνισσα δεν το γλυτώνουμε… με άλλο τρόπο δεν κουκουλώνονται τέτοια πράγματα.

  • Σωστά Γεωργία. Ἀλλὰ οἱ πάπιες γιὰ πόσο ἀκόμη θὰ κρύβονται πίσω ἀπὸ τὰ δάκτυλά τους; Κι ὅταν τελειώσουν μὲ τὴν παράστασι ποὺ ἑτοιμάζουν, τί θὰ ποῦν πάλι; Πάλι τὶς πάπιες θὰ κάνουν τὰ κουδουνισμένα;

 3. πρῶτα στό ταμεῖο γιά τά ποσά (εἰλικρινά μοῦ εἶναι ἀδιάφορο πῶς στήν εὐχή θά τά βροῦν καί ἂν μποροῦν νά τά βροῦν) … καί μετά τούς ἐθνοπατέρες καί ἐθνομανοῦλες τῶν τελευταίων 37 χρόνων, σιδηροδέσμιους πισθάγκωνα , μέ σιδερένιες μπᾶλλες στά πόδια … γραμμή γιά τοῦ Γουδῆ ! Κι ἂν εἶναι δυνατόν καί ὄλο τους τό σόϊ μαζί τους !
  Νά μήν μείνῃ κανείς πίσω τους γιά νά τούς κλάψῃ … οὒτε νά τούς θυμηθῇ !
  ΑΦΟΥ ΞΕΡΑΣΟΥΝ τά πάντα ! ὅλα ὅσα ἔχουν δρομολογήσει, ἔχουν συμφωνήσει …. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

 4. Πολυ ωραια ειδηση, το προβλημα ειναι πως θα πραγματοποιηθη……κ το αλλο.Για μια σοφητα 25 τμ μουρθε να πληρωσω 594 ε…..Εδω τι κανουμε? Μηπως πρεπει να αγορασω κερια πριν ακριβινουν? Λυκειος

 5. Η Μικρά Ασία, 90 χρόνια μετά την καταστροφή της, σώζει την κεντρική Ελλάδα κι αποκαλύπτει τους σύγχρονους προδότες! Εξ αιτίας της Μικράς Ασίας (Ανατολικής Ελλάδος) μπορούμε να αγοράσουμε και τη Μεγάλη Ελλάδα (Δυτική Ελλάδα) της Ιταλίας. “Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλιν δικιά μας θα ‘ναι” η Ανατολική Ελλάς, η μήτηρ των προ-Σωκρατικών σοφών.

  Καιρός να χορτάσουν ψωμί και παιδεία τα θύματα των προδοσιών. Καιρός επίσης να πληρώσουν όλοι οι προδότες των τελευταίων 100 ετών μαζί με τα τρισέγγονά τους. Όχι για εκδίκηση, αλλά διότι μόνον η πλήρης κάθαρση θα φτιάξει μια Νέα Ελλάδα. Κοιτάξτε προσεκτικά την Ιστορία μας και θα ιδείτε πως οι περισσότεροι και οι πλέον αδυσώπητοι προδότες προέρχονται από τις ίδιες οικογένειες. Άπαξ και προδόσει κάποιος, η προδοσία μένει στο αίμα του και μολύνει όλους τους συγγενείς, εκτώς εάν κάποιος εξ αυτών τον σκοτώσει για να καθαρίσει το οικογενειακό όνομά τους. Διαφορετικά η προδοσία διαιωνίζεται.

 6. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ποιός χρωστάει εἴπαμε; « Τόνοι και Πνεύματα ….

 7. Ἐκ τῶν ἀνωτέρω συνάγεται ὅτι ὅταν ὁ Τζέφρυ ἐπαζάρευε τὴν μεγάλην ἐπαιτείαν τῆς Ἑλλάδος πρὶν ἤδη ὁ βοϊδολαὸς τοῦ προσφέρει τὸ πρωθυπουργικὸν ἀξξίωμα, ἐγνώριζε τὰ περὶ τῶν έν λόγῳ μετοχῶν, ὅπως ἄλλωστε καὶ τὸ λοιπὸν σκυλολόϊ. Παρὰ ταῦτα ἐποιεῖτο τὸν παπίαν Κύριος οἶδε διὰ ποῖον λόγον. Πάντως ὁ βουλευτὴς Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ἐρώτησιν εἰς τὴν Βο(υ)λὴν περὶ τοῦ θέματος. Ὀψόμεθα!

  • Νικόλαε, τὸ ζήτημα παραμένει. Ἔχουν δὲν ἔχουν σκοπὸ νὰ λειτουργήσουν ὐπὲρ Ἑλλάδος, ἐδῶ πρόκειται περὶ ἐσχάτου προδοσίας, μεθοδευμένης μὲ τέτοιον τρόπο ὡςτε νὰ ὁδηγήσουν ὅλο τὸ χρῆμα στὶς τσέπες τους!!!

 8. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἐπεῖγον. Ἀποπληρωμή Ἑλληνικοῦ χρέους. Πότε καί πῶς; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply