Ὅλα τά εἴχαμε, θά μᾶς πέσῃ καί δορυφόρος στό κεφάλι

Ὅλα τά εἴχαμε, θά μᾶς πέσῃ καί δορυφόρος στό κεφάλιΔορυφόρος τῆς ΝΑΣΑ, μεγέθους παρομοίου μέ ἕνα σχολικό λεωφορεῖο ἀναμένεται νά προσκρούσῃ στήν γῆ. 

Ο δορυφόρος UARS, που ζυγίζει περίπου 5,5 τόνους έχει ξεφύγει από την τροχιά του και αναμένεται να φτάσει στην επιφάνεια της Γης την Πέμπτη, την Παρασκευή ή το Σάββατο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν ακριβείς εκτιμήσεις για το πότε και που θα προσκρούσει ο δορυφόρος.

Οι συντεταγμένες που έχει δώσει η NASA, για το που θα συντριβεί ο δορυφόρος καλύπτουν περίπου όλο τον πλανήτη και κυρίως κατοικημένες περιοχές.

Ο δορυφόρος αυτός αποτελεί το μεγαλύτερο διαστημικό απόβλητο που προσκρούει στη Γη τα τελευταία 30 χρόνια. Κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα αναμένεται να πάρει φωτιά και να σπάσει σε περίπου 100 κομμάτια, δημιουργώντας μπάλες φωτιάς που θα είναι ορατές και τη μέρα.

Περίπου 26 από αυτά τα κομμάτια, το μεγαλύτερο εκ των οποίων θα ζυγίζει περίπου  140 κιλά, εκτιμάται ότι θα επιβιώσουν της εισόδου στην ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα, πάντως, με τη NASA, το UARS θα καταλήξει, κατά πάσα πιθανότητα, στη θάλασσα. (enet)  

Α, εὐτυχῶς. Ἠσύχασα. Ξέρετε τί εἶναι νά σᾶς πέσῃ στό κεφάλι ἀντικείμενο 140 κιλῶν καί μέ ταχύτητα σφαίρας; Δέν θά βρῇ ὁ παπᾶς νά θάψῃ.   Πάλι καλά πού ἡ περισσότερη ἐπιφάνεια τῆς γῆς εἶναι οἱ θάλασσες γιατί ἀλλοιῶς, θά τρέχαμε καί δέν θά φτάναμε καί δέν θά μπορούσαμε οὔτε «τά βουνά νά πάρουμε». Ἐκεῖ κι ἄν ἔχουμε πρόβλημα! 

Μινώταυρος

(Visited 10 times, 1 visits today)
Leave a Reply