Τί παθαίνει ὅποιος δὲν πληρώνει;

Τί εἴπαμε πὼς ἔχουμε; Κατοχή; Λᾶθος! Δὲν ἔχουμε κατοχή! Ἔχουμε μία ἀκόμη  γενοκτονία!

Τι περιμένει όσους δεν πληρώσουν τους νέους φόρους

Μη έκδοση φορολογική ενημερότητας, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, κατάσχεση μισθών και άλλων εισοδημάτων ακόμη και αυτόφωρο: πρόκειται για τις κυρώσεις που θα αντιμετωπίσουν όσοι φορολογούμενοι δεν πληρώσουν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. 

Ειδικότερα, όποιος δεν πληρώσει την εισφορά στην ώρα της τότε το σχετικό ποσό καθίσταται ληξιπρόθεσμο και αρχίζει να επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Το μέγιστο ποσοστό προσαύξησης δεν μπορεί να ξεπεράσει το 200% της αρχικής οφειλής. 

Το τμήμα εσόδων της εφορίας θα αποστείλει στο φορολογούμενο ειδοποιητήριο με το οποίο θα τον καλεί να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του με τμηματική εξόφληση. Εφόσον δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση θα βρεθεί αντιμέτωπος με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως η κατάσχεση μέρους του μισθού του ή της σύνταξής του (αποστέλλεται σχετικό κατασχετήριο από την εφορία στον εργοδότη ή το ασφαλιστικό ταμείο του οφειλέτη). Παράλληλα, αναζητούνται και περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη και ξεκινά από το νομικό τμήμα της εφορίας η διαδικασία για τη δέσμευση και την αναγκαστική τους εκποίηση με πληστηριασμό. Εφόσον το ποσό της οφειλής είναι πάνω από 5.000 ευρώ και το χρέος έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο για περισσότερους από τέσσερις μήνες τότε μπορεί να ζητηθεί από τον προϊστάμενο της εφορίας η άσκηση ποινικής δίωξης στον οφειλέτη και η παραπομπή του στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. 

Σπύρος Δημητρέλης (ἀπὸ capital)

Επειδή γνωρίζουν την ισχύ του ρητού «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», προχωρούν στην βίαια αρπαγή περιουσιών ή την δια βίου υποδούλωση των μη εχόντων μεν χρήμα ρευστόν, πλην κατεχόντων κάποια μορφή περιουσίας. 

Αυτά για όσους διατηρούν ακόμη ψήγματα ψευδαισθήσεων

περί του αν οι Έλληνες τελούμε υπό κατοχή ή όχι ..

Ἀγγελική.

Καὶ γιὰ νὰ βοηθήσω λίγο ἀκόμη…

Δὲν θέλουν νὰ μᾶς ἐξοντώσουν ὅλους. Μόνον τόσους θὰ ἐξοντώσουν ὡςτε νὰ τρομάξουμε οἱ λοιποί καὶ νὰ κάτσουμε φρόνιμα. 

Θὰ τὸ δεκτοῦμε;

Φιλονόη.

(Visited 9 times, 1 visits today)
One thought on “Τί παθαίνει ὅποιος δὲν πληρώνει;

  1. Οἱ ὑπὸ κατοχὴν διαβιοῦντες ἔχουν δύο ἐπιλογάς: Ἤ νὰ παραμείνουν ραγιάδες καὶ δοῦλοι, ἤ νὰ ἀντιδράσουν παντὶ τρόπῳ. Βεβαίως ἡ Ἐλευθερία θέλει Ἀρετὴν καὶ Τόλμην. Ποῖα ὅμως ἡ ἀρετή καὶ ποῖα ἡ τόλμη τῶν σημερινῶν κατοίκων τῆς πάλαι Ἑλλάδος; Ὅθεν εὐκόλως συνάγεται ποῖα εἶναι καὶ ἡ ἐπιλογή των.

Leave a Reply