Τελικῶς τί ῥάτσας πολιτικοὺς ἔχουμε;

Τελικά τι ράτσα πολιτικούς έχουμε;Πόσο ανόητοι, ή πόσο παραδόπιστοι μπορεί να είναι οι πολιτικοί μας  όταν δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν αυτό που βλέπει και ο αδαής πολίτης.

Πως είναι δυνατόν να παραβλέπουν ότι  τους εκμεταλλεύονται “ξύπνιοι” καιροσκόποι που πρώτα τους αναγκάζουν να  παίζουν θέατρο και στην συνέχεια  να ψηφίζουν νόμους και να στηρίζουν κυβερνητικές  αποφάσεις οι οποίες συνιστούν εσχάτη προδοσία κατά της εμπιστοσύνης των Ελλήνων  ψηφοφόρων τους;
Ωστόσο πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν φέρουν μόνον πολιτική ευθύνη ως ενεργούντες εναντία στην θέληση των πολλών, εξυπηρετώντας τα σχεδία των λίγων.

Με την υποταγή τους στις εντολές σύγχρονων καισάρων έχουν βάψει τα χεριά τους με αίμα, αφού εξ αίτιας της ενδοτικότητας τους οδηγούν πολίτες στην αυτοκτονία, στον θάνατο λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης του κόστους θεραπείας, ενώ ο πνευματικός φόρτος και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης συνέπεια της αφόρητης πίεσης οδηγούν σε αύξηση των ατυχημάτων. Ήδη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε πως τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (από τους πέντε πρώτους μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι) δείχνουν σημαντική αύξηση αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία μπορεί και να αγγίζει το 40% (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231129621).
Προκαλούν εντός και εκτός Βουλής, με τους θεατρινισμούς τους και με την εικόνα του …οικονομικά αδικημένου που προσπαθούν να επιβάλλουν για τον εαυτό τους. Εξάλλου, η συντεχνιακή λογική τους είναι περισσότερο από εμφανής όσο και η προσπάθεια τους να θωρακίζουν οικονομικά και νομικά τους εαυτούς τους.
Με αμοιβές  που αθροιστικά φθάνουν και ίσως ξεπερνούν τις 8000€ μηνιαίως πλέον προνομίων, πλέον του μισθολογικού κόστους των αποσπασμένων στα  πολιτικά γραφεία τους υπάλληλων, με φρουρό και οδηγό, είναι σίγουρο ότι δεν είναι αδικημένοι. Και βεβαία τίθεται το ερώτημα: τι χρειάζεται άραγε το πολιτικό γραφείο αν όχι για την διατήρηση των πελατειακών σχέσεων με τους ψηφοφόρους;

Για παράδειγμα, για ποιον εξαιρετικό λόγο πρέπει οι φορολογούμενοι πολίτες να πληρώσουν 890.000€ για ετήσια έξοδα του πολίτικου γραφείου του Β’ Αντιπροέδρου κι υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου που όμως δεν γνωρίζει από οικονομία; Για ποιο λόγο επιβαρυνθήκαν οι Έλληνες με την αύξηση κατά 2 διςτων κρατικών εξόδων το πρώτο εξάμηνο του 2011, την στιγμή που γίνεται σφαγή μισθών και συντάξεων;

Και τέλος με ποιο αντάλλαγμα διαφεύγουν της προσοχής της τρόικας και δεν τους ζητά δραστικές περικοπές;

Πρωταθλητές της σπατάλης  οι υπουργοί, βολεύουν γύρω τους στρατιές συμβούλων αλλά και σπαταλούν το δημόσιο χρήμα χωρίς ντροπή.
Ωστόσο είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουν ότι πλέον την στιγμή που οι ίδιοι και οι οικογένειες τους απολαμβάνουν την χλιδή ενός σαθρού πολίτικου συστήματος, η χωρά οδηγείται με ευθύνη τους στην καταστροφή και Έλληνες πεθαίνουν.
Δεν γίνεται πλέον δεκτή καμία δικαιολογία. Δεν γίνονται πιστευτές οι δήθεν αντιρρήσεις και μεγαλοστομίες!

Πρέπει να επιλέξουν. Είτε είναι με αυτούς οι όποιοι προτάσσουν το κέρδος εις βάρος της πατρίδας, είτε τους πολεμάμε μαζί.

Είτε συνδιαλέγονται με το σύστημα, ενεργούν και ψηφίζουν εναντία στην θέληση του λαού, είτε παραιτούνται και γίνονται λαός!
Ας μην ξεχνούν ότι τώρα μας χωρίζει με το πολιτικό σύστημα και το αίμα το όποιο διαρκώς πυκνώνει.
Εύχομαι να επικρατήσει η λογική τόσο στις αποφάσεις των πολίτικων όσο και στις αντιδράσεις των πολιτών. Ένα είναι βέβαιο!
Το ελατήρα έχει συμπιεστεί  μέχρι τον πάτο του. Η εκτόνωση θα είναι απρόβλεπτη.

Ιωάννης Δέμος

Μόλις πρὸς ὁλίγου ἔμαθα πὼς οἱ νεκροὶ ἀπὸ αὐτοκτονιες ἔχουν ξεπεράσει τοὺς 1800! Συνεχίζουμε λοιπόν; Ἀκάθεκτοι;

Φιλονόη.

 

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply