Πᾶμε γιὰ 50% κουτσούρεμα τοῦ χρέους;

Ἔγραφα πρὸ μερικῶν ἡμερῶν κάτι «χαριτωμένα» δικά μου στὸ Θὰ πληρώσουμε, δὲν θὰ πληρώσουμε, θὰ πληρώσουμε…  

Σήμερα ἡ καλή μου Λιάνα μοῦ ἔστειλε τὸ παρακάτω:

 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ   ΠΛΕΟΝ  ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ 

 Μέρκελ  :    Η  Ελλάδα χρειάζεται   “φράγμα” για να  αποφευχθεί η χρεωκοπία   (ΣΗΜ. των υπολοίπων εννοεί)   (bloomberg )

(Οχι  μαντάμ ,φράχτη χρειαζόσαστε εσείς και μάλιστα επειγόντως.Τον φράχτη του τρελάδικου !  Πριν αιματοκυλίσετε και πάλι ,όπως φαίνεται ,την Ευρώπη!)
  Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε   ότι οι  οι ηγέτες  της Ευρωζώνης πρέπει να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας σε όλη την Ελλάδα για να αποτραπέι  ένας καταιγισμός  επιθέσεων της αγοράς σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη που θα ενείχε τον κίνδυνο διάλυσης της νομισματικής ζώνης.
Βάλτε δηλαδή τους χολεριασμένους στην Σπιναλόγκα πριν κολλήσουν και οι υπόλοιποι.  Και  ποιοί είναι οι χολεριασμένοι ” κατά την γερμανίδα καγκελάριο  ,η χώρα με το μικρότερο  (ναι ,το μικρότερο) χρέος  της Ευρωζώνης είτε ως απόλυτο αριθμό είτε ως ποσοστό επί του ΑΕΠ .

Merkel Says Greece Needs ‘Barrier’ to Stave Off Default.

German Chancellor Angela Merkel said Euro-region leaders must erect a firewall around Greece to avert a cascade of market attacks on other European states that would risk breaking up the currency area.
  Στο μεταξύ η χρεωκοπία είτε απλή είτε  με ολίγη ,είναι θέμα χρόνου κατά τις Ευρωπαϊκές εφημερίδες  και δίκτυα  .
Μην σας μπερδεύουν οι έννοιες   πλήρης ή ελεγχόμενη χρεωκοπία . Πλήρης είναι για μας ,ελεγχόμενη είναι γι’αυτούς . Σε κάθε περίπτωση  για το ίδιο πράγμα μιλάμε.  Θέλουν να το κάνουν έτσι ώστε να βουλιάξουμε εμείς και να σωθούν αυτοί .Δύσκολο πράγμα βέβαια .

ΒΒC: Σε έξι εβδομάδες ελεγχόμενη ελληνική χρεωκοπία με “κούρεμα” 50%

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των BBC και Reuters αναμένεται ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, κάτι που θα επιφέρει ελεγχόμενη μεν, πλήρη χρεωκοπία δε, της Ελλάδας, αύξηση των κεφαλαίων του μηχανισμού EFSF (από 440 δισ. ευρώ σε 2 τρισ. ευρώ) και περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Το BBC αναφέρει μάλιστα ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν να έχουν έτοιμο το σχέδιο τις επόμενες πέντε ή έξι εβδομάδες, αν και χαρακτηρίζει το νέο αυτό εγχείρημα «αρκετά δύσκολο».
«Το τίμημα της αποτυχίας θα μπορούσε να είναι μια οικονομική κρίση που θα γύριζε την παγκόσμια οικονομία σε αναιμική ανάπτυξη σε ύφεση ή και χειρότερα», αναφέρεται.  (defencenet)Η εφημερίδα The Guardian, στο δικτυακό της τόπο, μεταδίδει, επικαλούμενη πηγές από τη σύνοδο του G20 στην Ουάσινγκτον, ότι η ελληνική χρεωκοπία βρίσκεται πλέον προ των πυλών και δεν μπορεί να αποτραπεί, παρά μόνο να περιοριστούν οι συνέπειές της.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% του ελληνικού χρέους των 350 δισ. ευρώ είναι πιθανό, αλλά όχι χωρίς να έχει προηγηθεί η ενίσχυση των αμυντικών μηχανισμών της Ευρώπης απέναντι στο ενδεχόμενο περαιτέρω μόλυνσης, συνεπεία της ελληνικής χρεωκοπίας.Όπως προκύπτει, η βοήθεια από ΔΝΤ και ΕΕ επαρκεί για να «βγάλει» η Ελλάδα και τον Οκτώβριο, με τη χρεωκοπία να προσδιορίζεται χρονικά για τις αρχές Νοεμβρίου. (defencenet)

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας φοβάται μια κλιμάκωση της ελληνικής κρίσης και, προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη επιβάλλεται, μια ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προϋπόθεση μιας ελεγχόμενης πτώχευσης ενός κράτους της ευρωζώνης είναι η λειτουργία του νέου ταμείου βοήθειας της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Το Βερολίνο φέρεται να εξετάζει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% με μεγαλύτερη συμμετοχή των τραπεζών. Οι τράπεζες θα ενισχυθούν μέσω του μηχανισμού σταθερότητας της Ευρωζώνης (EFSF) ή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις ζημιές που θα έχουν στους ισολογισμούς τους λόγω του μεγάλου κουρέματος των ομολόγων. (defencenet)

( ΣΣΣΣΣΣ . …ΣΙΓA  ,ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!  ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ …… )

Καλὰ ὅλα αὐτά… (Ὀρθότερα, διόλου καλά, ἀλλὰ τέλος πάντων…)

Τὸ ἀποτέλεσμα ποιό θὰ εἶναι; Ἡ ἀναδιαπραγμάτευσις; Πρὸς ποίου τὸ ὄφελος; Καὶ πότε θὰ γνωρίζουμε τὰ ἀποτελέσματα; Ἔτσι κι ἀλλοιῶς, ὅπως πᾶμε, τὸ σίγουρον εἶναι ἕνα. 

Τὸ κουτσούρεμα τοῦ χρέους δὲν τὸ ἀποφεύγουμε. Τὰ πραγματικὰ ἀποτελέσματα (ὄχι αὐτὰ ποὺ ἀντιλαμβανόμαστε τώρα) θὰ τὰ δοῦμε ἀργότερα… Ὅταν θὰ ἔχουμε ὅλες τὶς πληροφορίες. 

Σὲ κάθε περίπτωσιν πάντως, τὰ κουδουνισμένα ἂς ἀναζητοῦν τὴν ἔξοδο. 

Φιλονόη.

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply