Βρὲ τὶ πάθαμε μὲ τοὺς «κληρονόμους»!

Τοῦρκοι διεκδικοῦν περιουσίες στὰ Ἰωάννινα, στὴν Πελοπόννησο, στὴν Κρήτη, στὴν Ῥόδο, στὴν Κῶ, στὴν Χίο, στὴν Μακεδονία, στὴν Θράκη, στὴν Θεσσαλία…. Γενικῶς διεκδικοῦν κάθε κομμάτι Γῆς ποὺ οἱ παπποῦδες μας μὲ τὸ αἷμα τους ἀπελευθέρωσαν! 

Σκοπιανοὶ διεκδικοῦν τὴν Μακεδονία, τμήματα τῆς Ἠπείρου, τῆς Θράκης, τῆς Θεσσαλίας…..

Ἀλβανοὶ διεκδικοῦν τὴν Ἤπειρο, τὴν Δυτικὴ Στερεά, τὴν  μισὴ Μακεδονία καὶ κάτι λίγα ἀπὸ Πελοπόννησο, Εὔβοια, νησιά, Κρήτη…

Γενικῶς ἔχουν ἕνα θέμα ὅλοι τους. Μεγάλο θέμα. Θέμα ὑπάρξεώς τους. 

Τὸ ὅ,τι εἶναι ἀνιστόρητοι εἶναι κατανοητόν. Ἄλλως τε, πῶς θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι διαφορετικῶς; Μόνον λαοὶ ἀνιστόρητοι, ἀγράμματοι, ἀμόρφωτοι γίνονται ὑποχείρια, μοχλοὶ καὶ κάποιαν στιγμὴ πεντακάθαρα ἐργαλεῖα ἀσκήσεως πιέσεως γιὰ καταπάτησι ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ουρανοκατέβατος “κληρονόμος” διεκδικεί το χωριό!

Κεραυνός εν αιθρία στην Κατερίνη! Ενας Αλβανός υπήκοος, απόγονος παλαιών κατοίκων της περιοχής, κατέθεσε αγωγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητεί να του δοθεί κληρονομικώ δικαίω η… μισή πόλη! 

Ο… ουρανοκατέβατος «κληρονόμος» υποστηρίζει ότι μια περιοχή έκτασης 300 στρεμμάτων στον συνοικισμό των Καταφυγιωτών ανήκε σε μακρινό συγγενή του, ο οποίος είχε χτίσει έναν… τεκέ του 18ου αιώνα!

Ο Ταχίρ Τσεπάνι, όπως λέγεται ο διεκδικητής, έχει εξουσιοδοτηθεί από άλλους τέσσερις ομοεθνείς του, που επίσης υποστηρίζουν ότι είναι νόμιμοι κληρονόμοι μέρους της περιοχής. Στην αγωγή, που προκάλεσε… τρικυμία στο υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, όταν το ελληνικό Δημόσιο απαλλοτρίωσε την περιοχή που ανήκε σε συγγενείς του, με αποτέλεσμα να μην αποζημιωθούν!

«Σύμφωνα με το Ν.Δ. 145/1946, άρθρο 10, παρ. 1, η διά την απαλλοτρίωσιν αποζημίωσις καταβάλλεται εις τον δικαιούχον το βραδύτερον εντός έτους από της εν τω ακινήτω εγκαταστάσεως του Δημοσίου. Μέχρι σήμερα οι νόμιμοι κληρονόμοι του άνω κληρονομουμένου μας, ιδιοκτήτη της ως άνω έκτασης δεν έχουμε αποζημιωθεί. Επειδή παρήλθε το έτος από την εγκατάσταση του Δημοσίου στο ακίνητο χωρίς να καταβληθεί η καθορισθείσα αποζημίωση από τον υπόχρεο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και την πάγια νομολογία των δικαστηρίων, αίρεται αυτοδίκαια η αναγκαστική απαλλοτρίωση» αναφέρεται στην αγωγή. Ο Αλβανός ενάγων διεκδικεί ένα μουσουλμανικό τζαμί και το σύνολο των κτισμάτων στον συνοικισμό Καταφυγιώτικα.

Στην εκδίκαση της αγωγής εκτός από το υπουργείο Οικονομικών θα παρασταθεί με δικηγόρο και ο δήμος Κατερίνης. Οπως είπε στην «Espresso» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ζήνων Σατραμέζης, το θέμα αφορά το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ζήτησε τη βοήθεια του δήμου Κατερίνης: 

«Εμείς, ως ενδιάμεσοι κρίκοι, κάναμε κάποιες κινήσεις για λόγους ευαισθησίας. Στείλαμε τα απαραίτητα έγγραφα και τα στοιχεία που μας ζήτησε το υπουργείο προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του απέναντι στον αλλοδαπό. Οι περαιτέρω κινήσεις είναι δικές τους. Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε και τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, αν και εκτιμώ πως η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει» τόνισε και επισήμανε ότι οι κάτοικοι των Καταφυγιωτών δεν φοβούνται ούτε νιώθουν ανασφάλεια για το τι πρόκειται να συμβεί με τον συνοικισμό τους. 

Ο συνοικισμός Καταφυγιωτών δημιουργήθηκε για την αποκατάσταση των κατοίκων που ξεριζώθηκαν από το αρχικό Kαταφύγι, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και έχει χαρακτηριστεί «μπαλκόνι των Πιερίων». Το όμορφο κεφαλοχώρι πλήρωσε ακριβά την Εθνική Αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Την παραμονή Χριστουγέννων του 1943 οι Γερμανοί κατακτητές το κατέκαψαν απ’ άκρη σ’ άκρη και εκτέλεσαν είκοσι δύο κατοίκους. Οσοι σώθηκαν, σκόρπισαν στα βουνά και σε άλλα χωριά. 

Μιλώντας στην «Espresso» ο κοινοτάρχης του χωριού Καταφύγι που βρίσκεται στην Κοζάνη και από το οποίο έφυγαν οι πρώτοι κάτοικοι που δημιούργησαν τον συνοικισμό των Καταφυγιωτών στην Πιερία Γιάννης Τζέλας είπε: Από το 1955, οπότε και δημιουργήθηκε ο συνοικισμός, ανήκει στην Κατερίνη και σήμερα κατοικείται από περίπου 2.500 κατοίκους. Στον χώρο αυτό παλαιότερα ζούσε ένας Αλβανός, ο οποίος είχε στην κατοχή του μια μεγάλη έκταση. Τώρα κάποιος ανιψιός ή εγγονός του έχει κινήσει διαδικασίες για να διεκδικήσει την έκταση στην οποία υπάρχει ένας τεκές και η οποία εκτείνεται σε περίπου 300 στρέμματα».

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ, ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ (espresso)

 

Νὰ κοπιάσουν; Κι ἄλλοι; Στοῦ λωλοῦ τὴν κεφαλὴ μαθαίνει ὁ μπαρμπέρης; Θὰ μάθουμε; Θὰ συνέλθουμε;

Τὸ ζήτημα εἶναι σαφῶς βαθύτερον καὶ σοβαρότερον. 

Δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μὲ κανέναν «πειραγμένο» ποὺ «ῥίχνει ἄδεια γιὰ νὰ πιάσῃ γεμάτα».  Οὔτε μὲ τὶς «κυβερνήσεις» τους ποὺ κατὰ βάσιν λειτουργοῦν ὡς νεογενίτσαροι κι ἐνθαρρύνουν τέτοιες βλακεῖες. Οὔτε γενικότερα μὲ κάποιον ἀπὸ ὅσους ἐπιθυμοῦν  νὰ μᾶς «πάρουν καὶ τὰ …σώβρακα».

Τὸ ζήτημα εἶναι ἐδῶ! Μόνον ἐδῶ!  Δὲν εἶναι φαινόμενον τῶν καιρῶν. Εἶναι φαινόμενον τῶν πάσῃς φύσεως ἀνεγκεφάλων, ἠλιθίων, καπηλευτῶν ποὺ δὲν βρῆκαν ἄλλον τρόπο γιὰ νὰ κερδίσουν «δόξα», «φήμη» καὶ χρῆμα παρὰ μόνον μὲ τὸν ἁπλούστερον: τὴν «πολιτική»!  Ξεχύθηκαν στὴν ζωή μας, μᾶς παρεπλάνησαν, μᾶς «ἔπαιξαν»  κατὰ πῶς τοὺς ἐξυπηρετοῦσε, μᾶς πῆγαν ὅπου βόλευε τοὺς «ἐργοδότες τους» καὶ τώρα μᾶς ζητοῦν καὶ τὰ ….ῥέστα.

Δὲν εἶναι θέμα τῶν γύρω-γύρω. Εἶναι θέμα τῶν ἐντός. Δὲν εἶναι θέμα τῶν «διεκδικητῶν». Εἶναι θέμα τῶν «ἐκχωρητῶν».  (Ἕνα ξεκάθαρον παράδειγμα τοῦ ἰσχυρισμοῦ μου μπορεῖτε νὰ διαβάσετε στὸ «Ἡ ἐγκληματικὴ παράδοσις 14 χωριῶν τῆς Ἠπείρου!») Εἶναι πληγὴ ποὺ πρέπει νὰ ἐκλείψῃ! Σκέτο!

Τί κάνουμε; 

Μαθαίνουμε ἀλλοιῶς! 

Δὲν ἔχουμε κανέναν διάλογο νὰ κάνουμε. Κλωτσιές νὰ δόσουμε μπόλικες μόνον. Καὶ στοὺς ἐντός, καὶ στοὺς ἐκτός καὶ στοὺς …«περὶ τὰ αὐτά»! Κλωτσιὲς γενναῖες! Μοναδικές! Τελεσίδικες! Τέτοιες ποὺ πρῶτοι ἐμεῖς θὰ καταλάβουμε πὼς αὐτὸ τὸ δικαίωμα, τῆς αὐτοδιαχειρίσεως εἶναι ἀποκλειστικῶς δικό μας. Τέτοιες ποὺ θὰ «τακτοποιήσουν» κάθε λογαριασμὸ διὰ παντός. Τέτοιες ποὺ θὰ στείλουν κάθε κατεργάρη στὸν πᾶγκο του ὁριστικῶς. 

Μόνον ἐμεῖς μποροῦμε νὰ τὸ κάνουμε. Καὶ νὰ τὸ κάνουμε μὲ τέτοιον τρόπο ποὺ νὰ μὴν ξανα-ὑπάρξῃ ἀμφιβολία! 

Φιλονόη.

 

 

 

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Βρὲ τὶ πάθαμε μὲ τοὺς «κληρονόμους»!

  1. Οι Τούρκοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά της Αγροτικής Τράπεζας. Και μαζί με αυτή και το 70% της αγροτικής γης. Αν κρατικοποιηθούν και οι υπόλοιπες τότε θα κινδυνεύσει να χαθεί και ένα μεγάλο μέρος αστικής περιουσίας που έχει μπει ως υποθήκη για πάσης φύσεως δάνεια. Και τούτο γιατί στους όρους ίδρυσης του Ελληνικού Ταμείου Σταθερότητας, το οποίο χρηματοδοτούμε όλοι εμείς οι πληβείοι και το οποίο “συνδράμει”τις κακές τράπεζες και στην συνέχεια τις κρατικοποιεί, υπάρχει και ένας όρος ο οποίος προβλέπει ότι μετά την κρατικοποίηση το παραπάνω ταμείο πρέπει να τις πωλήσει! Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί προσέφεραν δάνεια οι τράπεζες με τέτοια ευκολία την τελευταία δεκαετία. “Τυχαίο; Δεν νομίζω!”
    Άρα δεν χρειάζεται να διεκδικήσουν οι Τούρκοι, Αλβανοί & Σια την Ελληνική γη. Θα τους την χαρίσουμε χάριν της “σωτηρίας μας”όπως εντέλουν οι τραπεζίτες και εκτελούν οι δωσίλογοι.

    • Τὸ οἰκοδόμημα ἐτοῦτο Ἰωάννη θὰ καταρρεύσῃ, διότι δὲν ἔχουμε ἄλλον δρόμο.
      Ἀλλὰ νὰ τὸ πάρῃ ἄλλος τὸ οἰκόπεδο τὸ βλέπω κάπως δύσκολο.

Leave a Reply