Ἀρχαῖο Ἑλληνικὸ σπίτι, τύπου ….ΙΚΕΑ!!!

Τὸ μάθαμε κι αὐτό! 

Δὲν ἔφθαναν στοὺς προγόνους μας τὰ ἔργα τέχνης, ἡ δημιουργία πολιτισμῶν, ἡ γέννησις τῶν τεχνῶν καὶ τῶν ἐπιστημῶν…

Ἔπρεπε νὰ …διαδώσουν τὴν πληροφορία, ἀκόμη καὶ ….συναρμολογουμένη! 

Αρχαίο Ελληνικό σπίτι τύπου ΙΚΕΑ !

Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι ανάσκαψαν τα ερείπια ενός Αρχαίο Ελληνικού κτιρίου σαν ναό η παλάτι του 6ου αιώνα π.κ.ε., το οποίο είχε οδηγίες συναρμολόγησης όπως ενα έπιπλο του ΙΚΕΑ !!! Η περίτεχνη κατασκευή ανακαλύφθηκε στο Torre Satriano, κοντά στην Νότια πόλη της Potenza, στην Basilicata. Μια περιοχή όπου οι ντόπιοι ανακατεύονταν με τους Έλληνες που είχαν αποικίσει την Νότια ακτή και από την Σικελία από το 8ο αιώνα και εντεύθεν.

Μοιάζοντας καταπληκτικά με τις οδηγίες συναρμολογήσεως της Σουηδικής εταιρείας ΙΚΕΑ, τα διάφ

ορα κομμάτια του πολυτελούς κτιρίου έχουν ανάγλυφα κωδικοποιημένα σύμβολα που δείχνουν το πως τα κομμάτια δένουν μαζί τους.

“Μέχρι τώρα έχουμε ανακαλύψει εκατό κομμάτια με χαραγμένες οδηγίες, που όλα έχουν σχέση με το σύστημα της οροφής. Οι επιγραφές επίσης αποκαλύπτουν ότι το παλάτι κτίστηκε από Έλληνες τεχνίτες που προέρχονταν από την Σπαρτιατική αποικία του Taranto στην Puglia. Είπε ο Massimo Osanna, διευθυντής της αρχαιολογικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Basilicata, στο Discovery News.

Η είσοδος είχε εντυπωσιακές κολώνες και ήταν πλούσια διακοσμημένο με διαζώματα και ζωφόρους τερακότας, και δύο αγάλματα στην κορυφή που παριστάνουν μυθολογικά πλάσματα.

Η ζήτηση για Ελληνικού στυλ σπίτια ανάμεσα στον προ -Ρωμαϊκό πληθυσμό, μπορεί να ενέπνευσε κάποιον κατασκευαστή να φτιάξει κατασκευές τύπου “ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ” πάνω στο μοντέλο των Κλασσικών Ελληνικών κτιρίων είπε ο Ossana ! (μία στάλα καὶ Ἴωνα Μᾶγγο)
Προκατασκευή λοιπόν!!!! Ἀπίστευτο κι ὅμως ἀληθινό! Πανέμορφο καὶ εὐφάνταστο. 
Ἔχω μείνει ἄφωνη!
(Visited 22 times, 1 visits today)
Leave a Reply