900.000 εὐρώπουλα δωράκι γιὰ τὸν στρατὸ τῶν σκοπιανῶν;

Ἀπὸ τοὺς τούρκους; Κι ὅμως ναί… 

Καὶ νὰ ἦταν μόνον αὐτό… Ἔχουν ἤδη προικοδοτήσει τὰ συνεταιράκια τους μὲ 16.000.000 εὐρόπουλα κι ἔπονται (πρὸς ὥρας) ἀκόμη 1,35 ἑκατομμύρια.

Μήπως σᾶς λέει κάτι αὐτό;

Ἐμένα μοῦ λέει πὼς «στήνουν παιχνίδι» οἱ «καλοί μας γείτονες»!

Ἀπὸ ὅλες τὶς μεριές!

Ἀπὸ ἐπάνω, ἀπὸ κάτω, ἀπὸ δεξιά κι ἀριστερά…

Τί νὰ κάνουμε; 

Πάντα λίγοι ἤμασταν… Ἀλλὰ καὶ οἱ μόνοι ποὺ τὰ ἔβαζαν μὲ τοὺς πολλοὺς γιὰ νὰ στοὺς στείλουν στὰ σπίτια τους..

Καιρὸς νὰ ξαναπράξουμε ἀναλόγως, ἐὰν ἀπαιτηθῇ φυσικά.

Φιλονόη.

Σκόπια: Τουρκική δωρεά €900.000 για την οργάνωση του στρατού

Οκτώβριος 15, 2011.
 
Σκόπια.
 
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε για την ‘αρχιτεκτονική’ του στρατού, στο κέντρο εκπαιδεύσεως των Σκοπίων, ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία προέβη σε δωρεά 900 χιλιάδων ευρώ  προς το υπουργείο Άμυνας, για την οργάνωση του σκοπιανού στρατού.
Η ανακοίνωση έγινε κατά την ομιλία του Τούρκου πρέσβη στα Σκόπια, Γκιούρολ Σοκμενσούερ, ο οποίος επιβεβαίωσε τη συνεργασία και την υποστήριξη της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, τονίζοντας ότι είναι από τις πιο εποικοδομητικές σχέσεις στην περιοχή των Βαλκανίων.
 
Μέχρι σήμερα, οι δύο χώρες έχουν υπογράψει ένα σύνολο 22 στρατιωτικών συμβάσεων.
«Ως πρέσβης της Τουρκίας, θα ήθελα να τονίσω ότι σε κάθε επίπεδο θα υπάρξει μια αυξανόμενη δραστηριότητα στις σχέσεις μας και η χώρα μου θα συνεχίζει να στηρίζει την ένταξη της Fyrom στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε ο Gürol Sökmensüer.
 
Ο αλβανικής καταγωγής υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Φατμίρ Μπεσίμι, δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά η επίσκεψη και η παρακολούθηση της εκδήλωση αυτής από τους φίλους μας Τούρκους. Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν πολύ καλή συνεργασία από την ανεξαρτησία της χώρας και η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που εξέφρασε την υποστήριξή της  για την ανάπτυξη της  και την οικονομική της ευημερία.
 
Επεσήμανε ότι πολλά τμήματα του σκοπιανού στρατού έχουν την τιμή να εκπαιδεύονται σε στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας υψηλού κύρους και επαγγελματισμού.
 
Η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης μέσω των δωρεών της Τουρκίας.
Από το 1998 μέχρι σήμερα, 82 μέλη του Στρατού έχουν αποφοιτήσει από τις στρατιωτικές Ακαδημίες της Τουρκίας. Πολλά μέλη του στρατού έχουν επιπρόσθετα ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους σε διάφορα κέντρα  κατάρτισης.
 
Μέσα σε δεκατρία χρόνια το συνολικό ποσό των δωρεών από τη Δημοκρατία της Τουρκίας για τη στήριξη του σκοπιανού στρατού υπερέβη το ποσό των 16 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους έχει προγραμματιστεί να υπογραφεί μια νέα στρατιωτική σύμβαση ύψους $ 1,35 εκατομμυρίων. (βαλκανικὸν περισκόπιον)
 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply