Τὸ περιβᾶλλον σᾶς μάρανε…. «εὐαισθητούληδες»!!!

Ἐὰν κόπτονταν γιὰ τὸ περιβᾶλλον θὰ τὸ εἶχαν ἀφήσει στὴν ἡσυχία του.

Ἐὰν πάλι κόπτονταν γιὰ τὴν «ἐθνικὴ συμφιλίωσι» θὰ ἦταν δίκαιοι. 

Ἐὰν τέλος κόπτονταν γιὰ τὴν ἐθνικὴ ἐνότητα καὶ τὴν ἱστορική μας κατάρτισι, τότε θὰ ἔπρατταν μὲ τέτοιον τρόπο πρὸ κειμένου νὰ μὴν διχάζουν τὴν κοινωνία μας, πολλῷ δὲν μᾶλλον νὰ τὴν διαχωρίζουν σὲ πληβείους   καὶ ἐκλεκτούς. 

Δὲν κόπτονται διόλου! Μόνον ἡ ἁρπακτή, ἡ φήμη τους καὶ ἡ καταλήστευσις τοῦ δημοσίου χρήματος. 

Ἀνήθικα κατασκευάσματα, ὑβριστικὰ κατάλοιπα, ἀνθελληνικὰ λάθη τῆς φύσεως… Αὐτὸ εἶναι..

Ἄκου πᾶρκο… Ἀντὶ νὰ πάῃ νὰ στήσῃ μερικὲς καζᾶνες γιὰ νὰ τρῶνε οἱ ἄνθρωποι, αὐτὸς (καὶ ἡ παρέα του) πᾶνε καὶ καταστρέφουν τὸ φαγάκι τῶν ζωντανῶν στὴν φύσι, τὸ περιβᾶλλον καὶ τὴν ἡρεμία μας.

Ἀλήθεια, γιὰ πόσο ἀκόμη; Γιὰ πόσο ἀκόμη θὰ ἀναμένουμε; 

Ξέρω πὼς εἶναι λίγο… Τὸ μυρίζομαι… Ἀλλὰ ἀδημονῶ… Μὲ κούρασαν…

Φιλονόη.

Υ.Γ. Μοῦ θέλει καὶ πᾶρκο… Ἀκοῦς ἐκεῖ πᾶρκο… Δὲν πάει νὰ πάρῃ καλλίτερα σουβλάκια νὰ μοιράσῃ; Λιγότερο ξῦλο θὰ φάῃ….

Μέσα στην άγρια λιτότητα ο Πετσάλνικος δίνει 1,5 εκ ευρώ για ένα  «Πάρκο»

 

Συνέχεια το λέμε, και θα το πούμε ξανά… Δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Παίζουν άγρια με τις ζωές όλων μας, με τα δικά μας χρήματα, με τους δικούς μας αγώνες, με τις δικές μας αγωνίες. Οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας, οι άνθρωποι αυτοί είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι!!
Και ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι είναι αντιμέτωποι με νέα μέτρα, φόρους, περικοπές μισθών και συντάξεων, χαράτσια και έκτακτες εισφορές, έρχεται στο φως μία είδηση που προκαλεί πολλές αντιδράσεις. 

Έργο ύψους 1,5 εκ. ευρώ αποπερατώνεται με εντολή του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου. 

Πρόκειται για…
το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, στο Γράμμο.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το 1999 και ήταν πρωτοβουλία του σημερινού προέδρου της Βουλής από όταν ήταν υφυπουργός Νέας Γενιάς το 1988. 

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κτιριακές εγκαταστάσεις με αίθουσα εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, βιβλιοθήκη και χώρους φιλοξενίας με 12 δωμάτια. 

Ένα πάρκο-δώρο στην εκλογική περιφέρεια του προέδρου της Βουλής, εκεί που ο ίδιος έχει πάντα τον πρώτο λόγο -ούτε υποψήφιος δεν κατεβαίνει κάποιος, αν δεν πάρει πρώτα έγκρυση από τον Πετσάλνικο-.

Οι εργασίες όμως πάγωσαν μεταξύ 1989 και 2004 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το ενέταξε στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και χρηματοδοτήθηκε κατά 500 εκ. δραχμές. 

Το 2009 και εν μέσω κρίσης ο βουλευτής Καστοριάς και προνομιούχος πολιτικός, λόγω των πολύ καλών φιλικών του σχέσεων που διατηρεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, Φίλίππος Πετσάλνικος έδωσε εντολή για τη αποπεράτωση του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο θα κοστίσει συνολικά 1,5 εκ. Ευρώ!

Όταν το θέμα δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα με τίτλο «Ανάκτορο για να κάνουν σκι οι βουλευτές» και προκλήθηκε σάλος ο Πετσάλνικος έσπευσε να δώσει απαντήσεις μέσω επιστολής του. 

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Το “Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης” ουδεμία σχέση έχει με “ανάκτορα, εξοχικές επαύλεις, βουνίσια θέρετρα”, αλλά έχει μία διπλή δράση μέσω της οποίας προσπαθεί να βοηθήσει στην κατανόησή του, αλλά παράλληλα να αναδείξει τον περιβαλλοντικό πλούτο του Γράμμου και την ευαισθησία που δικαιούται η ορεινή αυτή περιοχή… το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θέλει να τον μετατρέψει σε σύμβολο συμφιλίωσης και εθνικής ενότητας»

Κλείνοντας όμως λέει ότι το πάρκο θα κοστίσει περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ!! (24gr)

Τέτοιο πᾶρκο φτιάχνουν;
(Visited 15 times, 1 visits today)
Leave a Reply