Κρατάει κρυφό ἄσσο ὁ Παπούλιας;

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Το Παρόν (16-10-2011,  σελ..8) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρατάει ως κρυφό άσσο την …απειλή παραίτησης.

Είναι άραγε έτσι; Έχει το ανάστημα του Ηγέτη που τόσο ανάγκη έχει η χώρα την παρούσα στιγμή;

Είναι εύκολο να παραιτηθεί από το άνω του 1.000.000€ ετήσιο εισόδημα  που έχει εξασφαλίσει για τον εαυτό του και την οικογένειά του;

Σε τελική ανάλυση οι επικριτές του οφείλουν να του αναγνωρίσουν τις παρακάτω δικαιολογίες :

  1. Δεν προήλθε από παρθενογένεση. Η Βουλή τον εξέθρεψε και είναι φυσικό να διακατέχεται  από την ίδια  λογική της νομεκλατούρας που είχε και ως Βουλευτής.
  2. Ως γνήσιος μικρα-αστός προσπαθεί να περιφρουρήσει τα κεκτημένα. Πάσει θυσία…των άλλων.
  3. Παρουσιάζει συνέχεια λόγων και πράξεων αφού συμμετείχε  ως Υπουργός κυβερνήσεων, οι οποίες οδήγησαν την χώρα στον σημερινό εξευτελισμό και μάλιστα χειριζόμενος και Εθνικά θέματα.
  4. Συνδέεται με ομφάλιο λώρο με το κυβερνών κόμμα ως ευεργετημένος από αυτό.
  5. Είχε στενές οικογενειακές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου και διετέλεσε και  «δανειστής» του Ανδρέα Παπανδρέου. Εξάλλου τόσο αυτός όσο και η πρώην Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας κ. Έλσα Παπαδημητρίου έζησαν από κοντά και συμμετείχαν στην ανατροφή του «Γιωργάκη». Τον στηρίζουν δηλαδή και για λόγους συναισθηματικούς.

Και μιλώ για τον άνθρωπο και όχι για τον Θεσμό

Ωστόσο, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε  ως προσόντα εκ γενετής την λογική και την κριτική σκέψη, άρα γνώριζε την προοπτική  της χώρας όταν μαζί με τους τότε συναδέλφους του Υπουργούς και Βουλευτές την  βύθιζαν στο χρέος.

Εξάλλου, αν διακατέχονταν από ιδανικά τα οποία θα τον οδηγούσαν σε παραίτηση, δεν θα είχε παραιτηθεί πρωτίστως από την ανεξάρτητη από την Βουλευτική του Σύνταξη, εξαιρετικά προκλητική αμοιβή του;

Προφανώς  έχει υποκύψει στην ανθρώπινη  αδυναμία του πλουτισμού ;.

Ως εκ τούτου δεν πρέπει να προσδοκάμε πολλά από τον κ. Παπούλια.

Στο κάτω-κάτω της γραφής ένας μικρο-αστός είναι, που του φόρεσαν κοστούμι γίγαντα.

Άλλος ένας «περισπούδαστος που πισοπάτησε» κατά τον Νότη Σφακιανάκη.

Εύχομαι να με διαψεύσει!

Ιωάννης Δέμος

 φωτογραφία

 

(Visited 24 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Κρατάει κρυφό ἄσσο ὁ Παπούλιας;

  1. Τι άσσο και μαλακίες… Αν είχε το παραμικρό ίχνος τσίπας επάνω του, όταν διορίστηκε Πρόεδρος το 2005 (με μισθό αντίτιμο σιωπής-υποταγής 1,000,000 ευρώ το χρόνο, κλπ) όταν η Μπενάκη του ξεστόμισε σε τι πρέπει να υποταχθεί και να συναινέσει, αυτός αντί να κάνει την πάπια έπρεπε να την είχε ξεμαλλιάσει.
    Ακούς εκεί, κρυφό άσσο ο δοσίλογος… (δοσίλογος όχι απέναντι στην Μπενάκη, αλλά απέναντι στους Έλληνες, το Έθνος και το Σύνταγμα).

    • Άκριβῶς ἔτσι ἔχουν τὰ πράγματα φίλε μου. Ἀλλὰ μὲ τὶ ἀσχολούμεθα τώρα… Παπούλιες καὶ πράσσειν ἄλλογα!!

Leave a Reply