Στὸν Βόλο κάτι ξυπνᾶ…..

Ἐδῶ στὴν κοσμάρα τους τὰ σούργελα! 

Ὄπως καὶ σὲ κάθε ἄλλο σημεῖον τῆς χώρας!

Στὸν Βόλο ἄνοιξαν δημοτικοὺς χώρους γιὰ τὴν φιλοξενία ἀστέγων. Ἔς τῳ γιὰ αὐτὲς τὶς ἡμέρες τὶς δύσκολες. 

Ὁ Μπουταροκαμίνης φυσικὰ στὴν κοσμάρα του. (Εἴπαμε, ἕνα ὄν μὲ δύο ὄψεις! Ὅπως τὰ νομίσματα!!!)

Κι ὄχι μόνον! 

Ὁ κόσμος πεινᾶ, τρέμει ἀπὸ τὸ κρύο, βρέχεται… Ἀλλὰ ἡ μέριμνα προσφέρεται μόνον στοὺς ἐκλεκτούς!

Λέτε κάποιοι νά αἰσθάνονται θεοί; 

Λέτε νά ἔφθασε ἡ στιγμή πού θά πληρώσουν γιά ὅλα τά ἐγκλήματα, καί τά δικά τους καί ὅσων προηγήθηκαν;

Ἐγὼ πάντω τὸ λέω… Καὶ τὸ λέω μὲ βεβαιότητα!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Καλὸ θὰ ἦταν πάντως τὰ μέτρα νὰ γίνουν μόνιμα. Κι ἐπίσης νὰ ἀσχοληθοῦν κι ἄλλοι δῆμοι. Τὸ κακὸ ἔχει παραγίνει!!! Δὲν πάει παρακάτω ἀπὸ πλευρᾶς ἀνοχῆς! 

Μέτρα προστασίας των αστέγων

Στελέχη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, με τη στήριξη μελών των εθελοντικών οργανώσεων και μεμονωμένων εθελοντών, μερίμνησαν για τη φιλοξενία των αστέγων σε δημοτικό χώρο, ώστε να προφυλαχθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες. 

Ανοικτό θα παραμείνει από σήμερα Σάββατο, μέχρι και τη Δευτέρα, το κεντρικό ΚΑΠΗ του Βόλου, το οποίο έχει εφοδιαστεί με κουβέρτες, sleeping bags, ροφήματα και τρόφιμα.

Υπάλληλοι των κοινωνικών δομών του Δήμου και εθελοντές θα βρίσκονται στο χώρο του ΚΑΠΗ καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας στους αστέγους, ενώ ο Δήμος απέστειλε έγγραφό προς τη Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει να γίνονται τακτικές περιπολίες στο κέντρο της πόλης για τον εντοπισμό αστέγων. (news.bomb)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply