Τὰ βιβλία τέλος διά παντός;

ImageΕμείς χωρίς βιβλία στα σχολεία και η Νότιος Κορέα με … ψηφιακά βιβλία!

Mήπως το φιάσκο του υπουργείου Παιδείας μα τα σχολικά βιβλία (το “μεταρρυθμιστικό” άρθρο τη μάρανε την υπουργό Παιδείας…) έγινε για να πάμε κατ’ευθείαν στο “ψηφιακό βιβλίο”; Γιατί και η Νότιος Κορέα σκοπεύει να ψηφιοποιήσει τα σχολικά της βιβλία ως το 2015 στο πλαίσιο της προώθησης μίας πολιτικής ‘έξυπνης’ και εξατομικευμένης εκπαίδευσης, ανοίγοντας έτσι μία ιδιότυπη κούρσα ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ που ξεκίνησαν πρώτοι το σχετικό πρόγραμμα.

Το σχέδιο, η εφαρμογή του οποίου άρχισε το καλοκαίρι, προβλέπει την εγκατάσταση ασύρματων δικτύων στα σχολεία που θα επιτρέπουν στους μαθητές να μαθαίνουν «παντού και με κάθε τρόπο».

Αφήνοντας πίσω τους τα βαριά (από τα βιβλία…) σακίδια, εξηγεί ο υπουργός Παιδείας και Τεχνολογίας, Τζου-Χο Λι, οι μαθητές με τα ψηφιακά βιβλία «εξερευνούν τον κόσμο πέρα από τη σχολική αίθουσα».

Επιπλέον, το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει πλήρως τα χάρτινα βιβλία, θα είναι προσαρμοσμένο να τρέχει σε ποικιλία συσκευών όπως λάπτοπ, ταμπλέτες και τηλεοράσεις με σύνδεση στο Ίντερνετ.

Άντε, και στα δικά μας (στα παιδιά των παιδιών μας)… (defencenet.)

Εἶναι ἕνα σοβαρότατον θέμα ποὺ ὅμως διαφαίνεται στὶς προθέσεις πολλῶν κυβερνόντων τὰ τελευταῖα χρόνια. Εἶναι γεγονός. Θὰ τὸ δοῦμε. Ἁπλῶς ἐδῶ πέρασαν «ἀπότομα» στὴν ἐφαρμογή τοῦ νεοτερισμοῦ τους. Στὴν Κορέα τοὐλάχιστον ἐνημερώνουν πρῶτα. Τόση βλακεία δέρνει τοὺς δικούς μας.

Τελικῶς εἴπαμε, ἡ κρίσις εἶναι τεχνητή, στοχεύει στὴν καπήλευσι τοῦ ἐθνικοῦ μας πλούτου, στὴν ὑφαρπαγὴ τῶν περιουσιακῶν μας στοιχείων, στὴν ἀποδυνάμωσι τοῦ στρατοῦ καὶ στὴν ἰσοπέδωσι τῆς παιδείας. 

Εἴπατε κάτι; 

Δένουν τώρα καλλίτερα τὰ δεδομένα;

Ὅταν θὰ μᾶς πάρουν καὶ τὴν Θράκη θὰ ξυπνήσουν κάποιοι; Ἢ ἔως τότε θὰ παραμένουμε ὅλοι οἱ ἄλλοι τρελλοί;

Ἀντί ἀπαντήσεώς μου;

Φτοῦ ξελευθερία!

Φιλονόη.

(Visited 20 times, 1 visits today)




Leave a Reply