Μία Ὠνάση μέσα στὰ σκουπίδια!

Μία Ὠνάση μέσα στὰ σκουπίδια!4
Δὲν εἶναι τόσο σπάνιο πλέον νὰ συναντοῦμε ὅλο καὶ συχνότερα ἀνθρώπους ποὺ χώνονται μέσα στὰ σκουπίδια γιὰ νὰ βροῦν κάτι. Εἶτε τροφή, εἶτε κάποιος ῥοῦχο εἶτε ἀκόμη καὶ κάτι ἁπλῶς χρήσιμο. 

Μία κατάστασις ποὺ ἐξαπλώνεται καὶ ἀναφέρεται πλέον σὲ ὅλο καὶ περισσοτέρους συνανθρώπους μας. 

Πῶς ἀλλάζει; 

Ξέρουμε… Ἀλλὰ πρὸς ὤρας συμπονοῦμε, συμπάσχουμε καὶ σαφῶς φροντίζουμε ὅπου κι ὅπως μποροῦμε.

Φιλονόη.

Υ.Γ. Εἰλικρινῶς, θλίβομαι καὶ πονῶ ἀφάνταστα γιὰ ὅλους μας. Οἱ μεγαλύτεροι ὅμως δὲν ἔχουν πλέον τὶς εὐκαιρῖες νὰ ἀλλάξουν κάτι.  Οἱ περισσότεροι εἶναι ἀνύμποροι κι ἀδύναμοι. Γιὰ αὐτούς, εἶμαι τόσο πολὺ θυμωμένη.  Τὰ παιδιά, οἱ νέοι, ἐμεῖς θὰ παλέψουμε. Ἀλλά τί μπορεῖ νά κάνῃ μία γυναίκα 90 ἐτῶν; Πόσο θὰ ἀντέξῃ; Καί γιατί πρέπει νὰ τὸ περνᾶ αὐτό;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η Ολγα Ωνάση ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια

Δεν θα το πίστευε κανείς αν δεν το έβλεπε με τα ίδια του τα μάτια: 

Μία Ὠνάση μέσα στὰ σκουπίδια!3

Η ξαδέρφη του Αριστοτέλη Ωνάση να ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια!


Η εικόνα της 90χρονης Όλγας Ωνάση σκυμμένη σε κάδους σκουπιδιών προκάλεσε εντύπωση μέχρι και στους Γερμανούς με την Bild να την έχει πρώτο θέμα…

Για την κ. Όλγα, που ήταν παντρεμένη με τον ξάδελφο του Α. Ωνάση, Γιώργο, το χρήμα δεν έπαιζε κανένα ρόλο, γράφει το δημοσίευμα. Όμως τώρα είναι αναγκασμένη να μετράει και το 10λεπτο.

Μία Ὠνάση μέσα στὰ σκουπίδια!1

«Δεν πήρα τίποτα από την κληρονομιά της οικογένειας.

 Μόνο μια σύνταξη έχω, η οποία με την κρίση θα πέσει στα 300 ευρώ. Δεν μπορώ να φανταστώ που θα πάει η χώρα μας», εξηγεί η ίδια.

Μία Ὠνάση μέσα στὰ σκουπίδια!2

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η χώρα είναι στο χάος, ενώ το χρέος είναι τεράστιο… Αναφέρεται ακόμα στις διαδηλώσεις και στην σημερινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου… Όμως αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη αίσθηση του συντάκτη, είναι ότι μια γυναίκα 90 ετών, ασχέτως από το «βαρύ» όνομα που κουβαλάει, ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια…  (dete)

(Visited 24 times, 1 visits today)
Leave a Reply