Νὰ κάνουμε ἡσυχία μὴν καὶ ξυπνήσῃ ὁ ΟΗΕ!

 

Νὰ κάνουμε ἡσυχία μὴν καὶ ξυπνήσῃ ὁ ΟΗΕ!Τώρα θυμήθηκε πὼς εἶναι ὀργανισμὸς καὶ πὼς πρέπει νὰ μεριμνᾶ γιὰ τὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα ἀνὰ τὸν πλανήτη.

Πολὺ ἐπιλεκτικὴ ἠθικὴ καὶ μνήμη πάντως. Καὶ βολικὴ ἐπίσης. 

Ἰδίως γιὰ τοὺς συνεργούς του.

Φιλονόη.

Έρευνα για το θάνατο του Καντάφι ζητά ο ΟΗΕ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του Μουάμαρ Καντάφι.“Σε ό,τι αφορά τον θάνατο του Καντάφι, οι συνθήκες δεν είναι σαφείς. Δεδομένων αυτών που είδαμε, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ, προσθέτοντας ότι “οι δύο βιντεοταινίες (που μεταδόθηκαν χθες) είναι πολύ ανησυχητικές”.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ποιο όργανο θα πρέπει να επιφορτισθεί με την έρευνα και υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εξουσιοδότησε μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να ερευνήσουν τις βιαιότητες στη Λιβύη.

Ο Μουάμαρ Καντάφι τραυματίσθηκε θανάσιμα από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα μετά τη σύλληψή του, σύμφωνα με τον γιατρό που εξέτασε το πτώμα. Ο Καντάφι σκοτώθηκε μετά τη σύλληψή του από δυνάμεις του νέου λιβυκού καθεστώτος στη Σύρτη.

“Ο Καντάφι συνελήφθη ζωντανός και σκοτώθηκε στη συνέχεια. Μία σφαίρα ήταν η κύρια αιτία του θανάτου του, διαπέρασε την κοιλιακή χώρα”, δήλωσε ο γιατρός Ιμπραίμ Τίκα στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya. “Στη συνέχεια υπήρξε ακόμη μία σφαίρα που διαπέρασε το κεφάλι του”.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μαχμούντ Τζιμπρίλ, είχε ανακοινώσει ότι ο Καντάφι συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση σε φρεάτιο αποχέτευσης, πυροβολήθηκε στον ώμο και τοποθετήθηκε σε φορτηγό, το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, καθώς ο τραυματισμένος Καντάφι μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

Η βιντεοταινία που μεταδόθηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνει έναν αιμόφυρτο άνδρα με τα χαρακτηριστικά του Καντάφι να δέχεται τα κτυπήματα ενόπλων ανδρών.

Αναφερόμενος στον γιο του Μουτάσιμ Καντάφι, ο γιατρός δήλωσε ότι πέθανε μετά τον πατέρα του.

“Όσο για τον Μουτάσιμ υπάρχει ένα τραύμα, μία μεγάλη οπή ακριβώς επάνω από τον θώρακα και κάτω από τον λαιμό…η κατάσταση του αίματος αποδεικνύει ότι σκοτώθηκε μετά τον Καντάφι”, είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχει δει το πτώμα του Σαΐφ αλ Ισλάμ, του άλλου γιου του Καντάφι , για τον οποίο έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι ήταν περικυκλωμένος, ότι συνελήφθη ή σκοτώθηκε.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης ανακοίνωσε ότι το πτώμα του Μουάμαρ Καντάφι θα ταφεί εντός 24 ωρών σε τοποθεσία που δεν προσδιόρισε, θα τού αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές και θα ταφεί σύμφωνα με τα μουσουλμανικά έθιμα. (nooz)

(Visited 9 times, 1 visits today)
Leave a Reply