Ὅλη ἡ Ἑλλάς μία φωνή

Συνήθως, οἱ ἄνθρωποι πού πηγαίνουν στό γήπεδο δέν συζητοῦν οὔτε ἀσχολοῦνται μέ τήν πολιτική, τουλάχιστον κατά τήν διάρκεια τῶν ἀγώνων. Ἔχουν ἄλλο «χαβᾶ» ἐκείνη τήν ὥρα. Ἄν μή τί ἄλλο θέλουν νά ξεχάσουν τά προβλήματά τους ἀπολαμβάνοντας τό παιχνίδι. Δέν ἐνθυμοῦμαι νά πήγα ποτέ σέ γήπεδο καί νά μιλῶ γιά τά πολιτικά κνώδαλα. Ὁ ἀθλητισμός καί κυρίως τό ποδόσφαιρο εἶναι ἕνα σοβαρό θέμα. Σοβαρότερο ἀπό τήν πολιτική. Τελευταίως, ὅμως, ἀκόμη καί οἱ φίλαθλοι, στά γήπεδα, ἔχουν ἀρχίσει νά βγάζουν τά ἀπωθημένα τους, ἐναντίον τῶν σημερινῶν ξεφωνημένων!

Ἀντίστασις στά γήπεδα: «Δέν σέ θέλει ὁ λαός, πᾶρ’ τήν τρόικα καί μπρός» ἤ (τήν μάννα σου…)

Σε καζάνια που βράζουν λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης η οποία οδηγεί την χώρα σε ξένη κατοχή είναι τις τελευταίες ημέρες όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας. Η πρωτοφανής λαϊκή αντίδραση (σχεδόν ποτέ δεν παίρνουν πολιτικό χαρακτήρα οι εκδηλώσεις των φιλάθλων) στα πλέον “απολίτικα” στέκια, παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας, αφού πρόκειται για μαζικές συγκεντρώσεις με ειδικό βάρος.

Μην ξεχνάμε ότι ιστορικά έχουν ξεκινήσει πολλές εξεγέρσεις από τα γήπεδα: Από την εξέγερση του Νίκα στο Βυζάντιο επί Ιουστινιανού, μέχρι την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας που ξεκίνησε από αγώνα του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου.

Το πρώτο ηχηρό μήνυμα, όπως γράψαμε, δόθηκε το Σαββατοκύριακο σε 4 από τα 6 γήπεδα της Σούπερ Λίγκας.Συνθήματα εν χορώ κατά του Γιώργου Παπανδρέου, των πολιτικών και της Βουλής και πανό με πολιτικό περιεχόμενο στο Ολυμπιακό Στάδιο, τη Ν.Σμύρνη και το “Γεντί Κουλέ” του Ηρακλείου.

Πανό που άναψαν φωτιές, ιδίως στο ΟΑΚΑ, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA απαγορεύεται στα γήπεδα η ανάρτηση πανό με πολιτικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. Και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, οι παρατηρητές αγώνων (και όχι οι διαιτητές, όπως έκανε ο ανεκδιήγητος διαιτητής του αγώνα Παναθηναϊκός-Εργοτέλης) δίνουν εντολές για τη διακοπή ή συνέχιση ενός αγώνα.

Τα πρώτα συνθήματα κατά της κυβέρνησης (με ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά του πρωθυπουργού Γιώργο Παπανδρέου) ακούστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο της Τούμπας από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Σάμροκ. Συνθήματα βεβαίως που δεν μπορούσαν να καταλάβουν ο παρατηρητής και διαιτητής του αγώνα.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Περιστέρι, οι οπαδοί του Ατρόμητου ξεκίνησαν τα συνθήματα κατά πρωθυπουργού και κυβέρνησης. Στην αρχή εισέπραξαν το χειροκρότημα των οπαδών του ΠΑΣ και στη συνέχεια οι Γιαννιώτες οπαδοί ένωσαν και τις δικές τους φωνές αποδοκιμασίας μ’ αυτές των φιλάθλων του Ατρόμητου.

Το Σαββατόβραδο πήγαν πάνω από 15.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με τους οργανωμένους να εκφράζουν με τον πιο ηχηρό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για όλα όσα διαδραματίζονται σε βάρος του ελληνικού λαού.

“Πολιτικοί λαμόγια. Βουλή βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων” έγραφε το μεγάλο πανό που σήκωσαν στο πέταλο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Με μεθόδους που χρησιμοποιούσε η χούντα, αστυνομικοί και άνδρες των MΑΤ έστησαν μπλόκα στον περιβάλλοντα χώρο κι έκαναν ελέγχους (!) στα αυτοκίνητα στις εξόδους για να βρουν το πανό! Μετά τις πρώτες διαμαρτυρίες οπαδών του Παναθηναϊκού, οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως και επικράτησε πανδαιμόνιο. Τελικά βρέθηκε το πανό, δυο οπαδοί του Παναθηναϊκού οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργά το βράδυ έμειναν ελεύθεροι.

Xούντα κανονική, δηλαδή!

Στη Ν.Σμύρνη το απόγευμα της Κυριακής και στον αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός, το ΠΑΣΟΚ έγινε… ΜΠΑΤΣΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Πανό των οργανωμένων του Πανιωνίου στη θύρα 3 ανέφερε “Κάτω η χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ”, με τα υβριστικά συνθήματα για τον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένειά του να δίνουν και να παίρνουν. Ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας δεν ζήτησε να κατέβει το πανό, απλώς ζήτησε να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα και έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα.

Στο Ηράκλειο εκεί όπου το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και παραδοσιακά παίρνει …σταλινικά ποσοστά, οπαδοί του ΟΦΗ σήκωσαν πανό στη θύρα 4: “Δεν σε θέλει ο λαός, παρ’ την τρόικα και μπρος”,  ενώ το σύνθημα “να καεί, να καεί το μπ… η Βουλή” ακούστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ. Ο διαιτητής Στυλιάρας διέκοψε το ματς για δύο λεπτά, απαιτώντας να κατέβει. (defencenet.gr)(εἰκών)  

Όλη η Ελλάδα, μια φωνή, για να πέσει η ξενόδουλη κυβέρνηση! 

Ὅλο τό πολιτικό σύστημα πρέπει νά πέσῃ, θά ἔλεγα ἐγώ. Ἄλλα πέφτοντας οἱ σημερινοί ψεῦτες, προδότες, διεφθαρμένοι κλπ, (ἄς μή τά λέμε ὅλα)…. θά εἶναι μία καλή ἀρχή. 

Μινώταυρος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ὅλη ἡ Ἑλλάς μία φωνή

Leave a Reply