Τουρκικὰ ὅπλα ἀπὸ 50 ἔως 500 εὐρόπουλα!

Νὰ σᾶς πῶ, ἢ ἀθλίας ποιότητος εἶναι ἢ θέλουν νὰ ἐξοπλίσουν μὲ κάθε τρόπο τοὺς Βαλκανίους κατὰ κάποιων… (Ποιῶν ἄρα γε;)

Βρωμάει μπαρούτι στὰ Βαλκάνια. Βρωμάει ἄσχημα. Πότε καὶ ποῦ θὰ σκάσῃ ὅλο αὐτὸ ποὺ ἤδη βράζει, οὐδεῖς γνωρίζει ἐπισήμως. Ἀλλὰ θὰ σκάσῃ.  

Πάντως τὰ ὅπλα κυκλοφοροῦν στὰ Σκόπια. Σκεπτόμουν νὰ ζητήσουμε νὰ μᾶς φέρουν μερικά, διότι κατὰ πῶς πᾶμε, ἐὰν κάποιος δὲν διαθέτει ὅπλο, θὰ πέφτῃ μονίμως θύμα αὐτῶν ποὺ διαθέτουν. Εἶτε ὁ διαθέτων θὰ λέγεται κράτος, εἶτε παρακράτος, εἶτε κοινὸς κακοποιός. 

Τί λέτε; Νὰ αἰτηθοῦμε συμπράξεως; Κάποιος νὰ κάνῃ τὴν εἰσαγωγή; Καὶ κατὰ πῶς φαίνεται, δὲν τὴν βλέπω καὶ τόσο δύσκολη. 

Φιλονόη. 

Σκόπια: Τούρκικα όπλα διατίθενται στη μαύρη με 50 ευρώ

Στη μαύρη αγορά των Σκοπίων μπορεί κανείς να αγοράσει ένα όπλο από 50 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα και το διαμέτρημα. Αυτό αναφέρει  το υπουργείο Εσωτερικών σε σχετική έρευνα που έκανε,  το οποίο επισημαίνει ότι ο αριθμός των κατασχεμένων όπλων στη φετινή χρονιά είναι αυξημένος σε σχέση με πέρσι.

«Ο αριθμός των όπλων που κατασχέθηκε αυξήθηκε  σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο σε μια επιτυχημένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Σκοπίων και Τετόβου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 135 πιστόλια και περίστροφα», αναφέρει το υπουργείο.
Τα περισσότερα από τα κατασχεθέντα όπλα, είναι τουρκικής κατασκευής και βρέθηκαν στην περιοχή της πόλης των Σκοπίων, στο Τέτοβο, στο Κουμάνοβο και στην Οχρίδα.
Εντοπίστηκε, μάλιστα, και μία εγκληματική ομάδα των Σλάβων, οι οποίοι είχαν ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο στην περιοχή του Τέτοβο, η οποία μετέτρεπε τα πιστόλια ήχου ή  φωτοβολίδας σε πυροβόλα όπλα. Αυτά στη συνέχει πωλούνταν στη μαύρη αγορά στην τιμή των 100-150 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις μεταπωλούνταν και 500 ευρώ, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. (ἄρθρα καὶ σκέψεις)
(Visited 7 times, 1 visits today)
Leave a Reply