Ἐάν καταργηθοῦν οἱ παρελάσεις, ἐσεῖς πῶς θά προπηλακίζετε;

Αναχρονιστικός είναι ο θεσμός των παρελάσεων σύμφωνα με τη νεολαία του Συνασπισμού!  Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα αναφέρει:

«Να καταργηθεί ο αναχρονιστικός θεσμός των παρελάσεων. Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρελάσουν για να γιορτάσει το «έθνος» και να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά ότι οι παρελάσεις το μόνο που δεν κάνουν είναι να καλλιεργούν την ιστορική μνήμη.

Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου δεν μπορεί παρά να είναι το διαχρονικό μήνυμα της αντίστασης και της ανυπακοής απέναντι σε όλους όσους μας κλέβουν το μέλλον.

Οι αγώνες του σήμερα, λοιπόν, και όχι οι στρατοκρατικές παρελάσεις είναι αυτοί που θα δικαιώσουν τις θυσίες όσων αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής για τη δικαιοσύνη και την κοινωνική απελευθέρωση» (newsit)

Δὲν ξέρω ἐὰν εἶναι ἀναχρονιστικὸς ὁ θεσμός.

Αὐτὸ ποὺ ξέρω εἶναι πὼς ἐτοῦτοι εἶναι μεγάλα νούμερα. 

Ἀπὸ τὴν μία βάζουν τὰ τσιράκια τους νὰ φωνάζουν γιὰ τὴν ἄδικο ἀπόφασι τῆς χἈννούλας νὰ μὴν ἐπιτρέψῃ στὰ παιδιὰ τῶν καταλήψεων νὰ παρελάσουν, ἀπὸ τὴν ἄλλην μᾶς ἔρχονται γιὰ νὰ καταργήσουν κάτι ποὺ μόλις πρὸ δύο ἡμερῶν ὑπερασπίστηκαν. 

Πᾶνε καλά; Ἢ μᾶς δουλεύουν;

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply