Ἀνεξάρτητο κράτος ἡ Κρήτη (κατά τόν G.A.P.)!

Ἀνεξάρτητο κράτος ἡ Κρήτη (κατά τόν G.A.P.)!Μαζέψτε τον, ἐπιτέλους. Εἶναι λίαν ἐπικίνδυνος. Δέν μπορεῖ στό τιμόνι τῆς χώρας νά εὑρίσκεται ἕνας ἄνθρωπος πού, ἐκτός τοῦ ὅτι εἶναι ἀνεπαρκής, ἀκολουθεῖ καί ὑποδείξεις ξένων.Ἔχει καταστρέψει οἰκονομικῶς τήν χώρα, ὑποθήκευσε τήν ἐθνική της κυριαρχία καί στοχεύει, τώρα, στήν ἐθνική της ἀκεραιότητα. Ὁ ἐχθρός εὑρίσκεται ἐντός τῶν τειχῶν. Ὁ ἐχθρός τῆς πατρίδος. Ὁ ἐχθρός τοῦ λαοῦ. Ἔχει ὄνομα. Λέγεται G.A.P

Μινώταυρος

Λάθος σε ομιλία Γ.Παπανδρέου ή έχουμε θέμα … ανεξάρτητης Κρήτης;

Και μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα από τον Δεκέμβριο του 2008, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο μετά την Αραβική Άνοιξη, έδωσε υπόσταση σε μία φημολογία που οργιάζει τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλά διπλωματικά σαλόνια των Αθηνών: Ότι επίκειται δημοψήφισμα στο νησί με θέμα την ανεξαρτησία της … Κρήτης!

Έτσι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κρήτη ως να επρόκειτο για … ανεξάρτητο κράτος ή για επικείμενο ανεξάρτητο κράτος!

Οι παριστάμενοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους σήμερα όταν ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι  «Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει».

Κατ’αρχήν ένα άμεσο ερώτημα είναι πότε απέκτησε η Κρήτη «ιστορικούς δεσμούς με τους Άραβες»; Η μοναδική περίοδος της ιστορίας που η Κρήτη είχε σχέσεις με τους Άραβες ήταν στα τέλη του 10ου αιώνα μ.Χ., αν δεν κάνουμε λάθος που είχε καταληφθεί από τους Σαρακηνούς, οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν ως πειρατικό ορμητήριο.

Από εκεί και πέρα πως θα διαδραματίσει «σημαντικό ρόλο» η Κρήτη στον αραβικό κόσμο και ακόμα περισσότερο πως θα τους ενισχύσει;. «Σημαντικό ρόλο» σε κράτη ή σε ομάδες κρατών αναπτύσσουν άλλα κράτη, όχι επαρχίες κρατών. Έχει η Κρήτη υπουργείο Εξωτερικών και πολιτική επί του αραβικού κόσμου;

Μια διατύπωση π.χ. «Η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον αραβικό κόσμο και η Κρήτη ως εγγύτερη ελληνική περιοχή έχει να παίξει το δικό της ρόλο» είναι αυτή που δεν θα άφηνε ούτε ψίγμα για παρεξηγήσεις.

Ή δεν είναι απλές παρεξηγήσεις; Μία εβδομάδα πριν σε εκδήλωση πρεσβείας δυτικού κράτους ξένος διπλωματικός υπάλληλος μιλώντας σε στέλεχος του defencenet.gr και σε έναν ακόμα δημοσιογράφο είπε ότι «Έρχονται δραματικές εξελίξεις στη χώρα. Όπως π.χ. θέμα ανεξαρτησίας της Κρήτης το 2012»!

Και τα σημερινά του Γ.Παπανδρέου έρχονται κατόπιν της γνωστής διαφήμισης της Vodafone που είχε βάλει ύπουλα πίσω από τον πρωταγωνιστή σε περίοπτη θέση την σημαία της … Κρητικής Πολιτείας του 1896! Συν τον αγώνα του Γ.Παπανδρέου για να “διευρυνθεί” το αντικείμενο των δημοψηφισμάτων.

Αλλά και του ενημερωτικού σημείωματος που περιλαμβάνει του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), όπου οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις εκτελωνισμού προϊόντων και ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει και η αναφορά στην… Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος!

Μην ξεχνάμε ότι και η υπόθεση με τα Σκόπια και το Μακεδονικό κάπως έτσι ξεκίνησε…(πηγή) (εἰκών) 

(Visited 35 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ἀνεξάρτητο κράτος ἡ Κρήτη (κατά τόν G.A.P.)!

 1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Μαζέψτε τον, ἐπιτέλους. Εἶναι λίαν ἐπικίνδυνος. « 1greek

 2. Τὶ λάθος ρὲ παιδιά…;

  (“Μεταβυζαντινό:
  Τρία πράγματα χαλάσασι τὴν Ρωμανίαν ὅλην:
  ἡ πείνα, ἡ ἀμάθεια καὶ ἡ κενή ἐλπίδα.
  Ἀλλά καὶ τρία ἐσώσασι τοὺς ἄρχοντας Ρωμαίους:
  κλοπή, ἀπάτη, ΠΡΟΔΟΣΙΑ – καὶ πάλιν ΠΡΟΔΟΣΙΑ!”)

Leave a Reply