Καὶ ἡ Γαῦδος στὴν μοναξιά της….

Πάλι τὰ ἴδια… 

Πάλι θῦμα τῆς ἀδιαφορίας καὶ τῆς γραφειοκρατίας ἡ Γαῦδος.

Πάλι οἱ ὁλίγιστοι καθορίζουν…. 

Αποκλεισμένη και πάλι η Γαύδος

Νέος αποκλεισμός της ακριτικής Γαύδου, αυτή την φορά χειρότερος από ποτέ. Από σήμερα η συγκοινωνία του νησιού με την Κρήτη είναι ανύπαρκτη.  Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής σε λίγες μέρες θα είναι εμφανείς. Καύσιμα τέλος, φάρμακα τέλος, νερό τέλος, ταχυδρομείο τέλος….

Το τελικό χτύπημα ήρθε χθες 31/10  καθώς έληξε η σύμβαση του επιβατηγού πλοίου Neptune χωρίς όμως να οριστεί άλλο πλοίο που θα εκτελεί την ακτοπλοική σύνδεση της Γαύδου με την υπόλοιπη Κρήτη.Όπως εξήγησε στο Flashnews.gr o πρόεδρος της ΑΝΕΝΔΥΚ κ.Γιάννης Μπραουδάκης το πρόβλημα το οποίο πλήττει άμεσα και την ναυττιλιακή εταιρεία, οφείλεται αποκλειστικά στην γραφειοκρατική κωλυσιεργεία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στην γραμμή Παλαιόχωρα – Γαύδος, έχει αποφασιστεί να γίνει νέα προκήρυξη για την δρομολόγηση του ΕΓ/ΟΓ πλοίου “Σαμαριά”, αλλά ακόμη δεν έχουν μπεί οι υπογραφές, κάτι που σύμφωνα με τον κ.Μπραουδάκη, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά στην γραμμή Σφακιά – Γαύδος, ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την δρομολόγηση, του “Σαμαριά”, το σχετικό έγγραφο περιμένει ακόμη την τελική υπογραφή του υπουργού κ.Χρυσοχοίδη.

Όπως γράφει και ο Βασίλης Τζουνάρας στο gavdosfm.gr “o υπουργός θαλάσσιων υποθέσεων έχει άλλα στο μυαλό του και δεν θα σκάση αν μια χούφτα ανθρώπων μένουν αποκλεισμένοι, πεινασμένοι, και μονάχοι τους στα σύνορα της (ευρωπαϊκής) Ελλάδας. Ντροπή και αίσχος στους καρεκλοκένταυρος της εξουσίας. Και ακόμα χειρότερα για τους πολιτευτές της Κρήτης που έπρεπε να είχαν βάλει τέλος σε αυτό το πρόβλημα χρόνια τώρα.”

Στο μεταξύ η ΑΝΕΝΔΥΚ ανακοίνωσε το Χειμερινό δρομολόγιο (1/11/2011 – 31/3/2012) για την ακτοπλοική σύνδεση της Αγ.Ρουμέλης και του Λουτρού. Και τα δύο αυτά παραθαλάσσια χωριά του Νότου των Χανίων θα εξυπηρετούνται δύο φορές την εβδομάδα με το “Σαμαριά” ως εξής :

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή

9:00 πμ : Χώρα Σφακίων – Λουτρό – Αγ.Ρουμέλη
11:00 πμ : Αγ.Ρουμέλη – Λουτρό – Χώρα Σφακίων

Δελτίο Τύπου Ευαγγ.Κουρουπάκη

Στο μεταξύ σε δελτίο Τύπου της Βουλευτού Χανίων του ΠΑΣΟΚ κας Ευαγγελίας Κουρουπάκη αναφέρονται τα εξής :

 “Έπειτα από επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, η Ευαγγελία Κουρουπάκη έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν ισχύει η φημολογία περί αποκλεισμού της Γαύδου.
Πιο συγκεκριμένα, για τη γραμμή Σφακιά – Γαύδος δόθηκε ήδη παράταση για το δρομολόγιο του «Σαμαριά» και άρα αυτή η γραμμή θα λειτουργήσει άμεσα, πιθανότατα αύριο.
Σε ό,τι αφορά στη γραμμή Παλαιόχωρα – Γαύδος εφόσον έχει αποφασιστεί να γίνει νέα προκήρυξη για τη δρομολόγηση οχηματαγωγού πλοίου – έπειτα και από πρόταση της δημοτικής αρχής –
ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες ανάθεσης που απαιτούνται και προφανώς χρειάζονται χρόνο για την υλοποίησή τους.”

Δηλαδή, επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορταζ του Flashnews,gr πως η Γαύδος είναι αποκλεισμένη (απο χθες), πως η έγκριση της δρομολόγησης του “Σαμαριά” στην γραμμή Σφακιά – Γαύδος ΑΚΟΜΗ δεν έχει υπογραφεί και πως θα καθυστερήσει και η προκήρυξη για την γραμμή Παλαιόχωρα – Γαύδος.

Ελπίζουμε,τουλάχιστον, να ισχύσει το “πιθανότατα αύριο” για την υπογραφή της δρομολόγησης του “Σαμαριά” στην γραμμή Σφακιά – Γαύδος, γιατί σε αντίθεση με τους γραφειοκράτες των Αθηνών, υπάρχουν οι Έλληνες που επιμένουν να “φυλάττουν Θερμοπύλες”. (flashnews)

Ξέρω, ξέρω…..Τί σημασία ἀξίζουν μία χούφτα νοματαῖοι;

Ἐδῶ κάποιοι χάνουν αὐγὰ καὶ πασχάλια…
Μὲ τὰ ἀκτοπλοϊκὰ τῆς Γαύδου θὰ ἀσχοληθοῦν;
Λίγα τὰ μπικικίνια…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply